Близнашки не се дава на ДКЕВР: Да стоят колкото искат!

Върху мен не се упражнява натиск от която и да е партия, твърд е той
Обновена: 28 авг 2014 16:07 | 28 авг 2014 16:00, Веселина Йорданова
42
Близнашки не се дава на ДКЕВР: Да стоят колкото искат!
Областният управител Димитър Димитров (л) и премиерът Георги Близнашки. Снимка: БТА

Да стоят колкото искат, но обществото отдавна е снело своето доверие. Така премиерът Георги Близнашки коментира в Благоевград отказа на ДКЕВР за оставки, след като вчера служебното правителство настоя трима души от комисията да се разделят с постовете си – председателят Боян Боев и членовете Еленко Божков и Лиляна Младенова.

Още по темата
Според премиера това ще бъде институция, която каквото и да направи оттук нататък, ще предизвиква нови и нови вълни на обществено неодобрение.

“Този състав на ДКЕВР, една независима регулаторна агенция, носи огромна вина за тежкото положение, което се създаде в енергетиката. Към средата на следващата година ще има нарастване на дупката до 3.8 млрд лева.

Тяхната политика или линията, която следваха, се провали напълно”, подчерта Близнашки, според когото създаденият от МС Енергиен борд е до голяма степен алтернативното решение, защото там ще се формират позиции, с които ДКЕВР ще трябва да се съобразява, ако не иска да предизвика обществено недоволство.

Близнашки беше категоричен, че служебното правителство няма никакво намерение да взема страна в предизборната борба и не провежда чистка.

"Груба грешка е на която и да било политическа сила да се обръща срещу служебното правителство, защото ние нямаме никакво намерение да вземаме страна в предизборната борба", коментира той. Близнашки отново декларира, че кабинетът ще смени не повече от половината областни управители.

“Когато казват, че служебното правителство извършва чистка, истината е съвсем друга. Ние лансираме фигури, които са професионалисти, хора, които не са участвали в политическите борби, доколкото е възможно при нашите условия. Търсим свежа кръв за нормалното функциониране на администрацията”, разясни той.

Близнашки подчерта още, че върху него не е упражняван никакъв натиск от която и да било политическа партия.

Служебният премиер заяви, че кабинетът му е измъчван от три групи проблеми и посочи  финансовия недостиг, защото не беше актуализиран бюджетът от предходното Народно събрание. Близнашки даде и пример, че е трябвало да бъдат отделени средства за справяне с болестта „син език“.

По думите му вторият проблем е свързан с банковата криза. Наблюдаваме много внимателно процесите, които се случват в КТБ, наблюдаваме и действията на Управителния съвет на БНБ. Има законови процедури, които трябва да се извървят, преди да се стигне до политическите решения, уточни министър-председателят. Като трети проблем той посочи енергетиката.

Служебният премиер потвърди, че ще оглави Инициативния комитет за честване на 1000-годишнината от битката на цар Самуил при село Ключ. Той обаче уточни, че името на Благоевград няма да бъде сменено на Самуил, без да се вземе предвид мнението на обществеността.

При посещението си в Благоевград днес служебният премиер се срещна с областния управител Димитър Димитров и с кмета на Благоевград Атанас Камбитов.

Премиерът се е запознал с работата на новоназначения областен управител, като подчертал, че администрацията трябва да бъде близо до гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
къде е преставен потребителя в тоя енергиен инфлационен борд? представена е само енергийната мафия и нейните НПОта, за каквито Виктор Орбан, десен, та десен казва че са врагове на Унгария...Политиката на ДКЕВР не се е провалила напълно а засега удържа на натиска за 40% повишение на тока, вече анонсите са за над 50%. Докога ще ни правите на балами?
33
3
 
5
 
! Отговори
Ми преди 9 години
До грозния *** (Ина, Тодор, Даниела, Иван) Паричките да си ги дадеш за лекарства!
32
3
 
7
 
! Отговори
Ина преди 9 години
Близнашки започна да се изказва и да се държи, като типичен човек на ГЕРБ - нагло и лицемерно
31
4
 
5
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Ако по този начин служебния кабинет си спазва основната цел " да върне доверието на народа в институциите" - то значи са по-зле дори и от ГЕРБ
30
4
 
6
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
Направо не разбирам как Близнашки позволи на Борисов и Плевнелиев да го превърнат в тяхна марионетка-служебен премиер
29
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Сега това думи на Близнашки ли са или на началника му Бойко?
28
4
 
5
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Близнашки и цялото правителство , много умно постъпват. Да си стоят всички супер-калинки от БСП-ДПС-ДС. Пука му на служебното правителство , но на народа му пука. С некадърниците от БСП и ДПС просто сме обречени. Това е драги сънародници, всичко е в нашата паница т.е. пари. Айде чао и да гласувате за БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че ще има увеличение на пенсиите не с 4.50 , а с 4.80 лв.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да увеличавате тока за населението,анулирайте далаверажийските договори с ВЕИ-тата!Нали според Конституцията,всички търговски субекти са равнопоставени,откъде накъде за тях им се осигурява висока изкупна цена на продукцията,за години напред?На дядо Въсьо от Банкя,защо не му изкупувате тиквите по 5лв килото,за двайсет години напред?
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енергийния борд беше измислен от ГЕРБ да замести ДКЕВР.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки ако махне и Митко Каратиста (Димитър Стефанов) получаващ 35 000 заплата като представител на държавата в ЧЕЗ и може да им повярваме малко!!!
24
3
 
10
 
! Отговори
Радвам сеееееееее преди 9 години
Махнете посредниците с тлъстите печалби и заплати и така няма да се налага да дерете народа, призовават във форумите. Повечето са единодушни обаче, че ако през зимата останат на студено заради неплатени сметки, ще изгонят поредното правителство на Герб с камъни от площадите и ще ликвидират главатарите на тази хунта.
23
12
 
5
 
! Отговори
ГЕРБер преди 9 години
До Радвам сееееееееееАз ликувам и танцувам от новината! Няма да ми се отрази увеличението на тока при нашето управление с 50%. Зимата плащам 200 лв. ток и 50% отгоре са още 100 лв. Къде не ги дава тези 100 лв. човек че ревете гладници! Танцувам и пея отр радост че тази зима ще ви изморим от глад и е прав моя идол,кумир и вожд че населението на страната трябва да се редуцира до 5 млн. 2 млн. са излишни. ГЕРБ- ПОБЕДА. Глад ви чака несретници,глаааааааааааааад майка глааааааааааааааад!
22
4
 
14
 
! Отговори
Радвам сееееееееее преди 9 години
До ИванШок! Вдигат при Герб тока с 50 процента!С 50 процента трябва да се вдигне цената на електроенергията, за да избегнем енергийния колапс, в който сме попаднали, каза служебният министър Васил Щонов.Новината имаше невероятен отклик и за няколко часа събра хиляди коментари. Хората с основание питаха защо не се изключат от системата ВЕЦ-овете и американските ТЕЦ-ове, които произвеждат скъпа еленергия, а печалбите отиват в чужбина. Защо не се продава ток само от АЕЦ Козлодуй, който работи в момента с една пета от мощностите си, а останалите ги е замразил. Защо са сложени тези фирми
21
5
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 9 години
Иван е много прав.
20
6
 
6
 
! Отговори
Лизашки да ... преди 9 години
... не се прави на Света Вода ненапита. Лизашки е *** на тумбата ГЕРБ.
19
8
 
7
 
! Отговори
До Иван преди 9 години
Язък ти за хубавото име. Кажи ни сега колко ху8баво си живеехме по времето на бсп и дпс, нали, другарю? Колко стотинки плаща Кутев за *** постове като твойте? Осигуровки плащат ли, или е на стария партизански принцип?
18
7
 
8
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До ИСТИНАТАВижте какви кражби извършват тези марионетки от кликата на Плевнята,Борисов и Близашки и си правете изводите какво ни очаква следващите 4 години ако тези са на власт!
17
9
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
При оставен 8,7 млрд. лв. фискален резерв и някаква дупка от 1, 2 милиарда, заявена от служебното правителство, за няма и месец се стопиха тези 10 млрд. лв. и сега се наддават политиците колко външен заем да се дръпне? Та, къде отидоха тези 10 млрд. за краткото време, в което властва правителството на президента като служебно никой не казва, а и няма откъде да разбере човек.В същото време ГЕРБ реанимира искането от преди повече от месец на вожда си Бойко Борисов да се теглят от 3 до 5 млрд външен заем. Менда Стоянова, кандидат-депутат от ГЕРБ не спира да вещае, че за оставащите 4 месеца
16
3
 
5
 
! Отговори
До BBisPedal преди 9 години
И защо да го правим? На теб ти плащат за това от позитано, не на нас.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо е нужно на Близашки да се упражнява натиск? Той се е самонатиснал.