БСП: Служебният кабинет - отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ

"Президентът е част от схемата за задкулисието в енергетиката"
Обновена: 28 авг 2014 14:32 | 28 авг 2014 12:09, Камелия Цветанова
137
БСП: Служебният кабинет - отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ
Явор Куюмджиев Снимка: БТА

Служебното правителството е отрядът за мръсни поръчки на ГЕРБ, защото продължава политиката на партията на Бойко Борисов в областта на енергетиката, твърди Явор Куюмджиев от БСП.

Причина за коментара му стана изказването на енергийния министър Васил Щонов, че поскъпването на тока е неизбежно и вероятно през следващите години цената на електроенергията ще скочи с 50 на сто.

„Това е поредното доказателство, че служебното правителство е отряд за мръсни поръчки на ГЕРБ, защото те не са влезли във властта чрез избори. Това са лобисти и говорители на едрия капитал, на т. нар. инвеститори в енергетиката, които искат да продължат да печелят огромни суми на гърба на българските граждани“, обвини Куюмджиев.

Още по темата
През 2013 г. в последните дни на кабинета на Бойко Борисов ДКЕВР поиска поскъпване на тока с 45 процента, а сега Щонов говори за 50 на сто, припомни пък енергийният експерт на левицата Таско Ерменков.

Куюмджиев добави, че 30 на сто от разходите в системата отиват за плащане на енергията от ВЕИ-та, електричеството от които пък е само 5 процента.

Според социалиста и президентът Росен Плевнелиев също е част от схемата за задкулисието в енергетиката, защото по негова жалба Конституционният съд обяви за противоконституционна 20-процентната такса, наложена върху приходите от вятърните и слънчевите електроцентрали.

Куюмджиев разкритикува и създаването на Енергийния борд, което определи като абсурдно.

„Това е допълнително доказателство за опита за задкулисна подмяна на легитимните политики в енергетиката. Първо кой е избрал тези хора, как ще влязат в борда, кого представляват освен корпоративни интереси, защото там влизат представители на ЕРП-тата, на ВЕИ-тата, а държавната енергетика ще има 1-2 представители, за нас това е нарушение на основните демократични принципи. На базата на какво те ще влязат в този борд и кой позволява на служебното правителство да надхвърля правомощията си“, нападна още той.

Според Таско Ерменков очевидно сега продължава политиката на ГЕРБ.

Тя е насочена към прехвърляне на всички тежести в енергетиката върху крайния потребител, а най-лесно е да решиш едни тежки проблеми, като натовариш цената и накараш клиентите да я плащат, смята той.

Социалистите разкритикуваха и искането на оставки на членове на ДКЕВР.

„Правят опити за подмяна на един независим регулатор от служебно правителство, чиито задачи са само да организира изборите. Това е опит да се подмени съставът на ДКЕВР и да се назначат послушковци и така да падне и последната бариера за защита на потребителите“, коментира Ерменков.

Според Куюмджиев пък е много вероятно днес или утре още един член на БЕХ да бъде уволнен и на негово място да бъде назначен Владимир Денчев, който пък по думите му е дясната ръка на предишния шеф на БЕХ Михаил Андонов от квотата на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
до 111 преди 9 години
Смотан смени дилара...
100
0
 
5
 
! Отговори
КНСБ преди 9 години
Който не е с БСП не им е угоден и,естествено,заслужава само хули,обиди и яко плюене:))) То ва и правят ***,пардон,соцдругарите сега - ами как иначе?! Или си с БСП,СТОЛЕТНИ ЦАТА, ДОКАЗАЛА СЕ през годините партия изяждаща своите най-способни дейци,или си аут и зъл демон! Вижте се,алчни личности,за толкова години ВАШЕ УПРАВЛЕНИЕ докъде ни докрах те ?! ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА,а сега искате да ни вземете и малкото,което ни е останало! Срам и позор за вас !Стига сте ламтели за влласт !!!
99
0
 
7
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Да си спомним приказката за лъжливото овчарче. СерГея се хвалеше с чужди инвестиции като сключваше неизгодни за България договори. Той вземаше 20% мито и говореше за 8 милиарда резерв. После обаче някой трябваше да плаща сметката. Колкото за легитимността на предното правителство след Костинбродската инсинуация е по-добре да не се говори защото Гьобелс се е превъртял седем пъти в гроба от яд че не е измислил такава инсинуация. Въобще социалистическа гнус.
98
3
 
2
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
Много ясно, че тока трябва да скочи двойно и то веднага. Кой иначе ще плаща за скъпия ток на фотоволтаиците - ние ли?Само ГЕРП!
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Анонимен 108.".. Много добре подготвен сценарий" си беше фалирането на 18 банки и обирането парите на българите. И тога финансов министър беше Румен Гечев , който до последно лъжеше , че всичко е наред и ей сега ще се оправят нещата, докато не излъгаха и последния българин , който да им се хване на лъжите
96
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук БСП са напълно прави.Колкото и да не ги харесвам,трябва да се съглася,че служебното правителство още от самото начало започна с изпълнението на мръсните поръчки на ГЕРБ.По стар мутренски обичай,друг ще свърши мръсната работа ,а дон Буда ще се върне на бял кон ни лук ял ни лук мирисал.Е,да,ама-не.Ние не сме толкова прости за каквито ни мислят.Освен ако Цвъки не успоее отново да фалшифицира изборите.Той има опит в това.Затова заложиха отново на него.Да се внимава особено във Велико търново.
95
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 108 преди 9 години
"10 януари 1997 г. беше ясен държавен преврат пред очите на целия свят, заяви той и продължи: Това беше много добре подготвен сценарий. За един месец не се сформира нова правителство. Според мене тези хора от БСП -15-20 души, не са искали ново правителство, а са искали да сменят властта. Това е вътрешнополитическа сделка. Те са чакали 10 януари, за да си измият ръцете. Не бих могъл да спомена имена, но погледнете този списък от 19 имена. Тези хора нямат цвят." - справка - Румен Гечев
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Анонимен 101Жан Виденов не падна от власт за 42 млн лв. Ти май забрави инфлацията , когато доларът стигна 3000лв, и как фалираха банките и обраха спестяванията на хората /точно преди масовата приватизация/Справка Румен Гечев
93
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 101 преди 9 години
За Жан ВиденовСлед 10-ти ноември с ПМС76/20.07.1990 г.бълг.държава осигурява на фондацията на Сорос благинки-освобождава я от мита,данъци и такси,даренията към фондацията също се освобождават от данъци,предоставя помещения за фондацията в НДК и петстотин хиляди лева за първоначални разходи.През 95г.Жан Виденов взема думата и заявява кратко и ясно: "приемам да отпадне от разходната част на бюджета сумата 42млн.и 100хил.лв, предвидени за фондация Отворено общество,което му струваше властта.
92
4
 
1
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Още ,още, ще ни крадне ГЕРБ. Така е било и преди 1944г. Затова е имало после и Народен Съд. Пак така ще стане.
91
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Петата руска колона със зъби и нокти брани нахлуването на *** в суверенна Украйна. Другаря Марин и руските патриоти у нас са остро против Визия 2020". Естествено, те са храненици на "Империята на злото" Най после един документ, който прави чест на съставителите му. Моите почитания господин Шаламанов! Поздравявавам Ви!
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а червените *** до Путин за всичко !
89
8
 
6
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Служебния кабинет не спира да се излага и да показва, че няма собствено мнение, а се допитва до ГЕРБ за всичко
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност , кой беше този Станишев ? *** ще се опитат да си избършат с него собствените си ф...екалии, както направиха с Виденов.Но за разлика от Жан Виденов , за другият хората няма да искат и да си спомнят.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДобре си се впечатлил от всичко дето си написал , само защо не чу че това са вече натрупани дългове , които трябва да се плащат, или за това няма партийно нареждане?
86
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тези комунисти-социалисти, бих казал само едно : вместо тези уродливи червени кхмери да говорят от трибуната на телевизията, те трябваше да са на подсъдимата скамейката и да отговарят пред съда,но не пред техния съд ,а пред европейският и най накрая да си получат заслужените присъди.....комунистически *** от всички страни съединявайте се и ,всички вкупом в затвора.....
85
2
 
7
 
! Отговори
dan преди 9 години
На крак о парии презрени викат Станишев и Оланд и рейтингите им падат
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нито един демократичен президент в света няма да отиде на коронацията на султан Ердоган днес. Нашия обаче вече е там!Редом до Путин и да президентите на банановите републики!УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУсрам на срамовете
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много се впечатлих от програмата на най-умната и красива партия герб:1. Теглене между 6 и 10 милиарда кредити.2. ако имат 110 депутата, пак ще си съставят самостоятелно правителство, другите ще ги напазаруват.3. Въпреки кредита искат опозицията да им каже къде да "режат".и най-вече 4. Повишение на тока, но вече не с 40, а с 59%! Вече и ДКЕВР го няма, а незоконния енергиен борд ще действа.Спечелихте ме за гласоподавател! Това е програма, а не като на другите партии!
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадеца вика дръжте крадеца !