Реформаторите са в пубертета, произнесе се Цветанов

Ние сме по-зрели, не трябва да се засягаме, каза зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 28 авг 2014 18:34 | 28 авг 2014 18:33, Анисия Иванова
105
Реформаторите са в пубертета, произнесе се Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка БТА

ГЕРБ е готова да управлява сама, но ще търси партньорството и на други партии в център-дясно при реализиране на отделните секторни политики. Това заяви в интервю пред "Фокус“ зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

Според него при спечелване на мнозинство и възлагане на мандат за съставяне на правителство партията ще разговаря с всички парламентарно представени партии, за да изложи каква е управленската програма, която ще реализира следващият кабинет. "В тази връзка ще имаме възможност да поканим и тези, които биха могли да участват в едно следващо правителство. При мнозинство от 121 мандата няма да позволяваме да бъдат поставяни безпринципни условия на ГЕРБ", категоричен е Цветанов.

"Реформаторите в момента са в пубертетска възраст, поради което ГЕРБ не трябва да се засяга чак толкова много от действията им", коментира Цветанов в отговор на въпрос как приема организираните от Реформаторския блок обществени дебати, на които Блокът представи вижданията си кои лидери на ГЕРБ е добре да участват в изборите и кои не.

Според Цветанов ГЕРБ вече е натрупала доста опит, станала е по-мъдра, по-отговорна и като по-зрели хора не трябва да се засягат чак толкова много. "Защото съм убеден, че след 5 октомври ще трябва да седнем на една маса и да разговаряме с тях, а и те самите ще го пожелаят“, обясни той.

По думите му естествен партньор на ГЕРБ е Реформаторският блок, защото голяма част от партиите, които са в него, са част от Европейската народна партия.

Още по темата
"ГЕРБ излиза на тези избори с огромен кадрови потенциал. Когато получиш гласовете на над 1,6 милиона души, то не е нормално партия или Реформаторският блок например, който получи 150-200 хиляди гласа, да ти поставя условия за това кое как трябва да бъде”, убеден е Цветанов.

По отношение на на предстоящата предизборна кампания Цветано е уверен, че тя ще е позитивна и прагматична. „Няма да паднем на нивото на тези, които залагат на конфронтацията, на компроматите, защото те имат една-единствена цел – да има ниска избирателна активност“, смята той.

По думите му в листите на партията за изборите изненади няма. Стремежът е да се запази с съотношението 50 на 50 между кандидатите мъже и жени. Според зам.-председателя на ГЕРБ този път не само победата е важна за тях. „Партията си е поставила за цел една голяма, убедителна преднина пред втория, за да можем да формираме правителство, което да бъде силно десноцентристко и да имаме около 120, 121 и нагоре депутати“ допълни той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя 1992 викаше пред НДК БКП и не случайно айде гласувайте за тоя
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са синчетата на комунистите да знаете
58
1
 
2
 
! Отговори
не го четох тоя преди 9 години
А-а, друго си е Герб и техния дълъг управленски опит от 1 недовършен мандат!!!
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Toя червен кълвач... има мозък САМО в гръбначния си стълб,а главата му е пълна с петолъчки!@
56
1
 
3
 
! Отговори
учуден преди 9 години
алТ(р)уста-а-а-а-а!смахнато оподобие на човек! какво е пуберитет?! ти откъде знаеш то-о-о-олкова сложни думички,ей! от нашият"председател',както се обясняваш обикновено,вероятно...майо Божия! направо потъвам от срам , като видя тия гЕРБ-ерастки недоразумения да ломотят!!!Дано никога не управляват повече!
55
1
 
2
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
DOLU GERB--NIKOGA GERB NA VLAST--VSICKI PROTIV GERB.
54
1
 
5
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
При условие, че ГЕРБ са интелектуални джуджета не става ясно Цветанов дали се подиграва на Реформаторите или им завижда?
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе...трябват ми две УАЗ-ки с калашници и една година да съм невидим... Загряват и хвърлям, загряват и хвърлям...
52
1
 
8
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
А ти си в затвора!
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦЦ - "бивш"комунист и ченге в ДС,КГБ...*)))Това е достатъчно за неговата скромна "кариера"...
50
1
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Така си е, ГЕРБ чак са попрезрели ... все пак зреят още от редиците на БКП.Цяла година гледахме и изключително "зрялото" поведение между Станишев и Борисов, характерно за възрастта между 12 и 16, кой има по-голям и космат, но и двамата се хващат за палците пред Доган, както се видя.Народ от анрешковци определено заслужава да го управлява селски тарикати като Живков и подражателя му Борисов.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪПЕША ПАК ИСКИМЯСА НЕЩО
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 39.Защо обиждате второкласниците? :)
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даскале, даскале поне ти бъди мъж. Отиди в училище и се скрий там поне.
46
3
 
12
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
Защо си мислите, че ако излезем всички да гласуваме ще променим нещо? Помислете:1. По сега действащите закони основните манипулации, включително търговски си остават незасегнати.2. Неграмотната част от населението пак ще гласува по малко по-друг начин от нас и в крайна сметка ще излезе, че са много по-организирани (някой им е събрал личните карти).3. Предизборната нощ е най-важна, защото тогава в тъмното се попълват протоколи според парите!Само протестите ще променят и разчупят статуквото!!!
45
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай цецо и смело напред врагът е открит и никаква заблуда
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
48,може да се поспори кой от двамата с шефа му говори по-големи глупости.Според мен се състезават.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветанов е най-уникалния хит в БГ политикага... Само глупости говори
42
0
 
6
 
! Отговори
До Странджата преди 9 години
Абе Странджа не излагай така Горубляне,там живеят и интелигентни хора.
41
2
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 9 години
А ти как мислиш?Кой да не му позволи?Гл.прокурор те си го избраха.Градския съд са хора на Цветанов.Нагоре-също.Ти разбираш ли,че няма кой да го осъди.А защо ББ пак е заложил на него е ясно.Цветанов най-добре знае как се фалшифицират и манипулират избори,има добър опит.Затова трябва много да внимаваме и най-важното-да гласуваме,масово.Така няма 30% от избирателите половината от които купени *** и турски гласове да определят съдбата на целия народ.