Служебният кабинет прави мечешка услуга на ГЕРБ!

Манолова: Опитът на президента да му адвокатства е нелеп
28 авг 2014 10:55, Анисия Иванова
105
Служебният кабинет прави мечешка услуга на ГЕРБ!
Мая Манолова. Архив: Булфото

Овластените протестиращи започнаха да правят реставрация на управлението на ГЕРБ. Това заяви пред bTV Мая Манолова, зам.-председател на 42-рото Народно събрание и водач на листата на БСП за предсрочните парламентарни избори в Кюстендил.

Тя обвини протестиращите от последната година, че са се поддали на изкушенията на властта. "Когато не си спечелил изборите и си влязъл през задната врата, не е коректно да правиш рокади", каза Манолова.
По думите й самите служебни министри не разбират, че правят мечешка услуга на ГЕРБ като връщат скандални кадри на ГЕРБ.

Още по темата
Тя даде няколко примера за такива значения: „Съгласете се, че зам.-кмет на Бургас, който стана зам.-министър на околната среда, няма как да не бъде представител на ГЕРБ, при условие че кметът на града Димитър Николов е зам.-председател на ПП ГЕРБ.

Манолова даде за пример и назначението на шефа на ВиК–Добрич, което тя определи като скандално и обясни, че срещу него има образувано досъдебно производство за това, че е нарязал тръбите за напояване в Добрич, а в служебното правителство е зам.-министър на регионалното развитие.

Имаме служебно правителство, което трябва да е политически неутрално. Това правителство не може да възстановява кадрите на една политическа сила, защото изборите няма да бъдат честни и така залага най-големия капан за бъдещото управление, убедена е Манолова.

Политически неутралното служебно правителство на Райков не извърши нито едно уволнение, а сега този уж неутрален кабинет на практика реставрира кадрите на ГЕРБ, допълни тя.

В критиките си срещу кабинета на Близнашки тя запита защо на служебния министър на културата са му нужни деветима съветници. "Тези хора колко време се готвят да управляват? Защо му е на министъра на културата такъв голям екип", запита Манолова.

Според нея протестиращите от миналата година може да продължат своето недоволство. "С нетърпение очаквам новата учебна година да видя колко рано ще станат Ранобудните студенти и дали ще подминат случващото се от служебното правителство", каза Манолова.

Тя определи изказването на президента от вчера като "адвокатстване". Вчера Плевнелиев заяви, че служебното правителство е добре скроено и доказва, че е надпартийно, включително и с назначенията. Като пример за добра кадрова смяна той посочи връщането на бившия шеф на митниците Ваньо Танов и заяви, че в цялата история на митниците той не познава друг шеф, който да е събрал повече пари от Танов.

"Вчерашният опит на президента да адвокатства на служебното правителство на Георги Близнашки беше повече от нелеп. Как може държавен глава да допусне да стига дотам", възмути се  Манолова.

Относно обвиненията, че кабинетът "Обешарски" е оставил празна хазна тя заяви, че това са пълни глупости и защити финансовата му политика. "За пръв път имаме икономически растеж. В момента събираемостта е в рамките на нормалното", каза Манолова.

За партньорството на БСП и ДПС тя призна, че е било със спорен резултат. "Имахме много грешки в нашето партньорство с ДПС, коалицията не беше ясна и прозрачна, определени кръгове се възползваха от властта и това няма да се повтори. Веднъж стомна за вода, втори път... Третия път няма да вземем стомната", отсече Манолова.

Перспективата за обединение с ДПС не ми изглежда възможна, няма да участваме в коалиционни брожения с тях, смята още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що се карате коя икономическа групировка да управлява, БКП никога не е сдавала властта, Ревокюции са се проваляли, а ние с един пленум на БКП сменихме системата
77
0
 
3
 
! Отговори
петя преди 9 години
видяха , че започнаха да им изкарват кирливите ризи и мръсните сделки, и не спира да бълва помия срещу герб ,които се опитват да спасят държавата ни след бедствието бсп+дпс+атака. върви си в кюстендил да береш череши и не се показвай пред хората повече
76
3
 
1
 
! Отговори
Здравко преди 9 години
Служебното правителство е назначено с една единствена цел - да подготви почвата за идването на ГЕРБ на власт и да ги закриля от проблеми по време на самите избори
75
2
 
2
 
! Отговори
Любо преди 9 години
За пореден път Манолова направи на пух и прах ГЕРБ и лакеите им от служебния кабинет
74
2
 
1
 
! Отговори
Велко преди 9 години
Много добре казано от Манолова, напълно съм съгласен с нея
73
2
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 9 години
Герб ще спечели когато ти цъфне главата
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаква услуга не прави служебния кабинет. Сега ревете като започнаха да ви вадят кирливите ризки, но свиквайте защото когато ГЕРБ спечели ще бъдат извадени още повече!
71
1
 
4
 
! Отговори
ПЕНЧО преди 9 години
До концлагерист: ТИ , БАЩА СИ ЛИ БЕ УБИЛ , ИЛИ ЩЕРКАТА СИ НАСИЛИЛ-САМО ЗА ТАКИВА РАБОТИ БАЙ ТОШО ВИ ВКАРВАШЕ В ПАНДИЗА ! СЕГА СТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИЦИ ,СПОРЕД ЖЕЛЮ И ЛИКВИДАЦИОННИЯ СДС !
70
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
служебният кабинет прави услуга на България като назначава реално работещи хора а не комунистически мързеливи и крадливи номенклатурчици
69
2
 
6
 
! Отговори
4epa преди 9 години
GLADNA KOKO6KA PROSO SANUVA!!!!!!!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 77За Райков не знам ама Борисов и готви хард АНАЛистичен.......Единствения въпрос е кой ще е първи -тя или ***.
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Когато не си спечелил изборите и си влязъл през задната врата, не е коректно да правиш рокади", каза Манолова. - Наглостта на сестра Галевае безгранична.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тролгеносенУреди ли се Райков? BDSM с Мая Манолова. ООоо
65
4
 
13
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Помните ли как тази куха лейка се опитваше да се гаври с бившия служебен премиер М.Райков?? Как едва ли не му нареждаше да се яви на "бегом" в парламента?? Тя на него!!! На един мъж, който по ерудиция, ум и интелект е на няколко галактики пред нея....
64
2
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
А, бе овца червендалеста, в тази малка държава не останаха неутрални хора вече. Когото и да сложат някъде все ще се намери нещо или някой, за което да се мрънка.
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еее Маноле, Маноле що не си слагал презерватив навремето?!
62
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А филията с мас как се кълнеше, че Апартамента не бил подслушвал.
61
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майче, а за Цецо щестака що не кажеш бре? Оня с ефективната присъда.
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова, обичам виии! :D
59
2
 
9
 
! Отговори
кк преди 9 години
Абе, др. Манолона, шефа на ВиК-Шумен бил с досъдебно производство... Пала го палила... То, де се вика, председателя на предизборен щаб и водач на листа в два многомандатни избирателни райони е с ЕФЕКТИВНА присъда... А познайте КОЙ е той и КОЙ го е предложил?