Политолог: ДПС може да подкрепя ГЕРБ в следващия парламент

Това ще е самоубийствена стъпка за партията на Борисов, твърди Маринов
87
Политолог: ДПС може да подкрепя ГЕРБ в следващия парламент
Снимка: Булфото, архив

Следващият парламент ще възпроизведе предходния с всичките му несполуки, смята политологът Александър Маринов.

Според него в 43-тото Народно събрание ГЕРБ и Реформаторският блок ще имат заедно около 110-115 депутати, което означава, че няма да имат мнозинство и недостигащите за него ще бъдат осигурени от ДПС.

Още по темата
„Въпросът е: Как? По начина, по който "Атака" осигуряваше предишното правителство. Няма как да се скрие това нещо, не може да имаш една анонимна подкрепа, защото в политиката трябва да се гласуват важни неща и тогава всеки ще си задава въпроса: "Какво получава ДПС в замяна за тази подкрепа", а всички знаем, че те винаги си поставят висока цена и искат своето. Не изключвам ГЕРБ да го направят, но това ще бъде тяхната самоубийствена политическа стъпка“, настоя политологът по БНР.

Според него въпреки сериозната заявка на лидера на ДПС Лютви Местан движението няма да е втора политическа сила на предсрочния вот на 5 октомври.

Маринов е убеден, че избирателите на БСП независимо от това какво прави ръководството, няма да допуснат втори незадоволителен резултат като този на еврейските избори.

„БСП си изглежда абонирана за второто място“, коментира той.

Според него, ако се изхожда от обективни параметри, е малко вероятно ДПС да спечели на тези избори повече гласоподаватели от предишния парламентарен вот, каквито очаквания има Лютви Местан.

„Вижда се, че ДПС не може да пробие сред българските избиратели. Имаме един период, в които имаше малък напредък, но след това то си остава капсулирано. В същото време се полагат активни усилия за засилване на влиянието сред ромското население. За съжаление, ние много добре знаем какви са основните инструменти за влияние върху това население, за такива бързи, внезапни, масирани привличания на гласове от това население“, коментира Маринов.

Той смята, че ако служебното правителство изпълни своята отговорност и не допусне масирано купуване на гласове, увеличаването на резултата на ДПС ще бъде отрязано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: ДПСБСПизбориГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
малко факти преди 9 години
СДС и НДСВ,а също и БСП бяха в коалиция с ДПС.ДПС е като сиренцето в капана.Който се е полакомил за него е споделил съдбата на мишката.Ако ГЕРБ направи коалиция с ДПС това ще е краят и!
57
0
 
4
 
! Отговори
ганчо преди 9 години
Това се казва политическа игра. С всеки и с всички винаги на първа линия. Ако бат Бойко направи тази глупост и се съюзи с ДПС - жална му майка. Реформаторите също не са за подценяване. Зад тях стои г-н Костов, а той знае как да играе. Смятам, че ЕС ще извика ключовите играчи ще ги срита и ще се направи правителство на националното спасение. Гледайте тогава какъв сеир ще стане. Очакват ни весели , студени, бедни и гладни месеци, докато не грабнем тоягите и съвети, съвети и само съвети на тези ..
56
0
 
5
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
не МОЖЕ,а ЩЕ го подкрепя,макар и негласно,нали и двете"партии" целуват на ердоганя гъзът!!!нали и двете"партии"-в кавички щото са ИЗКУСТВЕНО създадени се кланят на един господар!Едните ги създадоха тъпите партийци под влияние на тъпата "интернационална"политика на още по-*** копеУета-селендури и неграмтници под влиянието на масона горби кесията,,а другите с пари от всички анти българи щото нищо хубав оза БГ не напраиха!!!!!!!
55
0
 
8
 
! Отговори
алкохолог преди 9 години
в името на далаверата само гледайте какви "невъзможни" коалиции ще се пръкнат
54
0
 
5
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
Не ме е*е кой с кого ще се съюзява. Спрете да крадете и оправете тая държава, докато още я има!
53
0
 
9
 
! Отговори
загрижен преди 9 години
ГЕРБ са толкова жадни за власт,че няма начин да не се съюзят с коварното и продажно ДПС....повече от ясно е ,че така ще се случи....т. е. АКО ГЛАСУВАТЕ ЗА ГЕРБ,ВИЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ДПС и техните еничари....не го допускайте....има и друг избор....
52
0
 
5
 
! Отговори
www преди 9 години
Логичната и желана от двете партии коалиция в следващия парламент е ДПС-ГЕРБ. Борисов говореше за такава коалиция още в предишния си мандат - ще ги пуснем във властта, ще се бетонираме във властта - казваше той по радиа и телевизии. Наскоро потвърди това с обещания за десетина заместник-министри мюсюлмани, както и да се разбира думичката мюсюлмани!Затова са и ответните ходове на ДПС. Преди няколко дни ДПС номинира за избираеми места в листите си министър на Орешарски (от БСП), както и Делянчо.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това вече не е народ,това е ***. Това не е държава а една жалка пародия. 25 години,сринаха страната. Този *** който имаме за президент,обяви Турция за приятел и Русия за враг. Виновни за това сме ние,че го позволихме. Не те. Ако бяхме народ а не егоистична *** каквато сме сега,щяхме да спрем още разни Лукановци и Желювци през деведесте. Не го направихме. Срамота е на народното събрание да пише" Съединението прави силата" Какво съединение?? На този *** зомбиран народ??
50
0
 
2
 
! Отговори
Касим Дал преди 9 години
До 60 анонимник. А твоето какво общо има с темата? Аман от Мирча Кришани.
49
0
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 години
А може и да не подкрепя.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova e poslednijat mandat na gerb taka ili inace!
47
11
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Няма да има коалиция между ГЕРБ и ДПС.Това са поредните социалкомунистически лъжи.Поредните опорни точки на Моника и Съсела.
46
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли по-голямо политическо самоубийство от това, че назначеният с нагла измама "президент" е единственият от ЕС, който не само отиде на церемонията по встъпване в длъжност на Ердоган, но и обяви, че Турция е наш съюзник, а Русия - враг? Е, той само продължава политиката на навеждане на Турция, която ГЕРБ започна в лицето на Борисов още преди 4 и половина години, ама все пак си я продължава... Да не говорим, че не само той облизва Ердогановия ***.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой вярва ли на тези т.нар. политолози , социолози ....
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ние ще ги подкремим с дряновицата този път няма да им се размине на герберугите и ***
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако е така както казва тоя измислен социолог, това е края на ГЕРГ и Борисов и няма да изкарат и половината си мандат, това е сигурно.Но се съмнявам много в "изследванията" на българската продажна социология.Давайте им златни скунксове и да не ни занимават с простотиите си.
42
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на ГЕРБ и на ДПС членската маса е съставена от овце.Та ако Бойко и Местан сръбнат още едно кайве и решат да правят комбина, няма нищо чудно Местан да подкара стадото към ГЕРБ, колкото и да го е клал Бойко по време на Възродителния процес.
41
2
 
15
 
! Отговори
.................... преди 9 години
Някои стъкмистолози не спират да лъжат и да натрапват мнението си на народа, но вече няма кой да им вярва на лъжите.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пешоИ като се събуди краката ти отвити ли бяха?
39
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До остинЧе има ли по-големи *** от Цветанов и Бойко бе зомбиран?