БСП с поуки - няма да натрапва коалиции на хората

Левицата не наказва инакомислещите, категорична е Манолова
Обновена: 30 авг 2014 10:40 | 30 авг 2014 10:38,
72
БСП с поуки - няма да натрапва коалиции на хората
Снимка: архив, БТА

БСП си е извлекла поуките от това как трябва да правим партньорства и коалиции, особено в управлението, заяви Мая Манолова пред Нова телевизия.

Има съпротива, нежелание, умора у хората, които ни подкрепят, и тръгвайки на избори, искайки доверието на хората, ние не можем да им натрапваме коалиции, смята тя.

Според нея коалиции в бъдещия парламент на този етап изглеждат невъзможни. Тя прогнозира, че малко партии ще намерят място в следващия парламент, но беше категорична, че БСП тръгва нахъсана за победа.

Тя определи като несериозни заявленията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ако няма мнозинство в следващия парламент, няма да поеме управлението на страната.

„Това е безотговорно поведение. Борисов и ГЕРБ се интересуват само от това как да влязат във властта, как да управляват те и затова сценариите, които чертаят, са свързани с техния конкретен партиен интерес, не със състоянието в държавата. Не приемаме вариант, в който Бойко Борисов казва: „Ако не получа възможност да управлявам, ще вървим на избори, докато не ги спечелим убедително, а дотогава ще управлява служебно правителство“, защото това не е добре за хората. Освен това служебно правителство е правителство на ГЕРБ – това е план „Б“ на Бойко Борисов, да управлява или чрез собствено правителство, или чрез второто си правителство“, обясни Манолова.

Още по темата
Тя припомни, че след предсрочните парламентарни избори през 2013 г., когато БСП спечели 83 мандата, е било ясно, че управлението ще бъде нестабилно откъм парламентарна подкрепа и че партньорството с ДПС е рисково.

„Държавата беше в криза. Какво направи Борисов тогава? Той просто хвърли оставка и ние поехме отговорност. И сега плащаме и заради грешките, които направихме, и заради факта, че поехме управлението на държавата в нестабилна и сложна ситуация, защото мислехме за държавата, а не за дивидентите на БСП“, каза Манолова.

В БСП винаги има емоции и напрежение при подреждане на листи за предстоящи избори, призна още тя.

„Това е естествено. Ние сме единствената демократична партия, която има силни регионални структури, която има история и знакови лица по места”, обясни Манолова.

По думите й за ГЕРБ нищо не се е чуло, защото в партията двама души подреждат техните листи и те просто се съобщават на структурите.

„Мисля, че цялата тази енергия при подреждането на листите през последните дни беше повече от излишна, защото този път окончателното подреждане на листите ще го направят българските граждани. Има преференция със седемпроцентен праг”, посочи Манолова.

„Със сигурност част от избирателите няма да са съгласни с това подреждане. Ще имат свой фаворит, ще изразят своите предпочитания на изборите и в крайна сметка ще има много сериозни размествания, не само в нашите листи, но и в тези на другите партии”, прогнозира още тя.

Манолова категорично отхвърли твърденията, че в БСП се наказват инакомислещите. Тя отбеляза, че подреждането на кандидатите става с тайно гласуване в местните организации. Според нея БСП се нуждае от обновление и нови лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: бспМая Маноловалисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Не сме забравили как по заповед на Йовчев полицаите пребиха студентите пред НС,полицаите счупиха отвътре стъклата на автобуса,отвън техни хора от 30 метра мятаха камъни за камуфлаж и то срд тълпа от полицай и нито един от мятащите камъни не бе арестуван.В същото време Миков се правеше,че не вижда и не чува.Не сме забравили и акцията на МВР в Лясковец при която заради организацията и загина полицай.ЗАТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ БСП!
47
2
 
2
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
БСП И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ УПРАВЛЯВА ТАЗИ ЕДНА ГОДИНА ПОД ЛОШИЯ НАТИСК НА ГЕРБ!ТЕЗИ ОТ ГЕРБ ПРАВЕХА ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО БСП И ОРЕШАРСКИ ДА НЕ РАБОТЯТ ДОБРЕ.ГЕРБ БЕШЕ СПЪНКА ЗА ТОВА ВРЕМЕ НА ДЪРЖАВАТА ,ТЕ ВОДЕХА ВОЙНА СРЕЩУ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И МУ ПРЕЧЕХА ДА РАБОТИ ПОВЕЧЕ И ОЩЕ ПО-ДОБРЕ.ГЕРБ КЛЕВЕТЯХА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ В БРЮКСЕЛ И АМЕРИКА.ЗА МЕН ГЕРБ ВОДИ ПРЕДАТЕЛСКА И ПОДРИВНА ПОЛИТИКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ,ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.ОТ ГЕРБ ДЪРЖАВАТА НЯМА ПОЛЗА,ТЕ АБДИКИРАХА!
46
2
 
2
 
! Отговори
7890 преди 9 години
Ще гледаш парламента през крив макарон.Затваряй си гнусната уста и не се обаждай от сметището .Никой не те чува.ЩЕ УПРАВЛЯВЯТЕ ЛИ НА ИНАТ А?????????
45
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
osven naglos bez o4ieto kadego imat o4akvase vsi4ko ot tiah
44
2
 
3
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Уф! Тази брънтия е мога да я понасям
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
brantio..............................
42
3
 
0
 
! Отговори
сърп чуков преди 9 години
с последните си антируски позиции маи си направиха успешно харакири убедително вдигатлетвата на 4-5 процента наздраве
41
1
 
6
 
! Отговори
Как Сийка преди 9 години
Другарката Мая пак "папка ципурки " :))) Щом тя ще е насреща,значи НИКАКВИ ПОУКИ не си е извлякла столетницата ! БСП не може и да има друга стратегия освен една - цялата власт да е тяхна !!! А и хубав лозунг си имат :"Винаги верни на Партията! " Забележете,НЕ ВЕРНИ НА НАРОДА,А НА ПАРТИЯТА!? С тоя лозунг няма да прокопсате ! Откак влязохме в годините на демокрацията все ДРУГИТЕ СА ИМ ВИНОВНИ ЗА... всичко,а другарите са от чисти,по-чисти! Е,те така да я наредиш!!
40
4
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
По принцип мислещите хора не са в БСП.
39
2
 
10
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
HAIDE MAICE NIAMASH SRAM,ZARIITE SE POD ZEMIATA I POVECE DA NE CUVAME ZA VAS...
38
1
 
11
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
Какви ли нови лица ще видиш?Ще ти цитирам изречения от учебник по история на БКП-преди 9-ти септември 1944-та БКП е имала 25944 члена.В началото на 1945-та са били 250 000.Народът тези ги е кръстил коматисти,а не комунисти.Комунистите ги е избил Гешев още преди 9.9.1944-та.Та ако ще чакаш нови коматисти ,чакай си ги.
37
1
 
15
 
! Отговори
видинлия преди 9 години
Който не вярва какво е в състояние да натвори БСП само за една година нека дойде във Видин и да види с очите си.Картината е направо апокалиптична.Градът е разкопан все едно,че са хвърлени повече бомби отколкото в бивша Югославия през 90-те години.Мизерията и безработицата са неописуеми.Напук на всичко кметът от БСП е организирал панаир и всяка вечер певци пеят чалгарии до ранни зори.Направо сме като във филм на ужасите!
36
20
 
4
 
! Отговори
andros преди 9 години
ГЕРБ и БСП привидно се карат, а всъщност и двете са партии на КГБ.
35
21
 
4
 
! Отговори
BBisPedal преди 9 години
Рапортувайте профила на Боко Тиквата във фейсбук за да му свалят профила от централата в Пало Алто!Колкото повече хора и по-често го правят, толкова по-бързо ще му изтрият профила! Така няма да слушаме безсмислиците на този ***! Профилът е Boyko Borissov! На профила има бутон Message и многоточие. Натискате многоточието и след това Report и продължавате. Процедурата отнема 30секунди!
34
5
 
21
 
! Отговори
До 43 преди 9 години
С тея номера не става, бойкот на изборите, ама червените другари под строй пред урните хаха121 депутата за герб и да ви затрият от политиката веднъж и за винаги
33
2
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Тактиката на БСП е да вменят на хората техните грешки и че ГЕРБ ще прави коалиция с ДПС Б.Б. Каквото постри вие не можете да го боядисате, ясни сте като бял ден. Като сте на власт винаги става едно и също
32
15
 
6
 
! Отговори
бойкот на изборите преди 9 години
Хора разберете - БСП, ГЕРБ, Атака ,РБ,БГ са подводници, незаслужаващи да са на власт
31
1
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
Мижи наивнико, та да те слажем как я си знаем .....
30
3
 
28
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Какво лицемерие от Мая Галева Костинбродска. ГЕРБ искали власт на всяка цена. БСП се беше впила като кърлеж във властта, 14 месеца ви наричаха червени *** и ви изгониха с камъни. Даже ДПС се отвръти от вас.
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как няма да гласуваме? нали ако не гласуваме, пак тия ще дойдат на власт? тая от снимката ли искате да ни управлява?