Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов

Българските социалисти искаха да уредят себе си, твърди лидерът на ГЕРБ
Обновена: 30 авг 2014 11:33 | 30 авг 2014 11:20,
205
Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов
Снимка: архив, БТА

Постовете в ЕС вече са разпределени, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Дарик от Брюксел.
„Заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои", добави той.

Според него постовете за председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност вече са разпределени след консултации. Най-вероятно това ще бъдат полският премиер Доналд Туск и италианският външен министър Федерика Могерини.

Все пак нека не предизвестяваме кой ще стане председател на Европейския съвет и върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, допълни той и потвърди: „Ние ще продължим да настояваме Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентски пост с добър ресор. Като под добър ресор разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет. Това са темите, по които винаги е могла да се счита за добър успех".

Днес следобед в Брюксел държавните и правителствени ръководители на 28-те страни членки ще се съберат на извънредна среща на върха, на която се очаква да бъде взето решение кой ще наследи белгиеца Херман ван Ромпой на поста председател на Европейския съвет и британката Катрин Ащън на позицията върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

„Когато се избират подобни постове, се гледа личностните качества", каза Борисов. Той обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Още по темата
По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива:

„Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации. На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", коментира Бойко Борисов.

Той прогнозира през ноември-декември тежка газова криза. По думите му енергийната ни система е в колапс.

„Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и „Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
2
 
! Отговори
mima преди 9 години
ГЕРБ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА,ТЕ АБДИКИРАХА ОТ ВЛАСТТА,А СЕГА ИСКАТ НАНОВО ДА УПРАВЛЯВАТ.ДОЛУ ГЕРБ!!!!!!
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ко стана с Сталинка, пардон КриСталинка бе, Тикве?
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно е било втрорник,когато са го снимали и Бойко не се е обръснал:)
128
4
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
samo bat boiko shte ni opravi umee da reji lenti
127
6
 
4
 
! Отговори
боку главоку преди 9 години
Я съм накоръжен тарикат, а вие сте бунаци!Гласувайте за мене щото иначе Станишев че спечели, така ми каза Костов.Ходих и на моренце малко,ама требеше да сложим чалмата че ми изгоре кратуната.Между впрочем!Янев и Станишев ги мразим щото на времето се искаха аз да ги таковам па те мене, не. Иначе говора три езика+български, освен това мога да чета математика, мога да асфалтирам тротоар без лопата, маам и телешки пръжоли без леб и пия само турско кафе. Кой не верва у това значи е червен. ЦЪФНААЛ ГЕРБ, ЦЪФНААЛ ГЕРБ, ЦЪФНААЛ ГЕРБ
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опитва се всячески да замаже гафа с тази неудачна кандидатура.Поредния сапунен мехур .Имахме подходящи хора за този пост но Борисов направи всичко възможно да провали избора им.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АлоБорисов, нали говореше че само да предложим Кристалина и задължителон ще я изберат за външен комисар, какво стана нещо би отбой, вес другите са ти виновни, кой ще избере тая проста *** да ти определя външната политика на ЕВропа в такъв напрегнат момент
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този измамник да си гледа държава и хората ,а не да режи лентички Мухал
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tapanari kak da izberat niakoi kato samo kradete ,realno niama darjava a edin razgraden dvor balgaria maloymnici .....
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атентата срещу Доган бе извършен с газов пистолет 9мм Волга Екол без пълнител и без патрон в цевта, а на Сретан Йосич му е изплатена крупна сума като компенсация за предателството. Това би било възможно да се извърши само от най- близък и доверен човек имащ вече такъв опит, няма да предположа кой е.
121
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам, че бе предрекла за Сидеров, че ще помогне на страната си, но той за съжаление не се оказа на нужната висота, а се превърна в ибрик на ДПС.
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво е казала Кочовска?
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В нета няма анонимни, ако смяташ, че си защитен се лъжеш! Затова пиши честно, за да не съжаляваш за нищо! Форумите критикуват Плевнялиев и той се побърка и обвини Раша в кибернезнамквоси...
118
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е уважаван в западните държави защото е послушен и те нямат интерес да го изложат. Изобщо в демокрацията интереса клати феса! България е имала само един почтен премиер- Виденов, но той не слушаше Запада и ония хиени му скроиха капата за една зима.
117
1
 
4
 
! Отговори
Гласът на народа преди 9 години
Не бива да му се спира фейсбука, всеки човек има равни права с останалите, докато не си бръкне в портмонето!)))
116
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ти кажа как. Здравите, предприемчивите и младите забягнаха по чужбина, с тези заплати тук направо си бяха изгонени и тук остана много некачествен матреал дето гласува за Герб, за една банда бивши ДС *** представящи се за демократи, а има такива- ДСБ и Радан Кънев са поносим избор, но не- цъфнал Герб и пак в бездната. Ако засягам някой, извинете ме, но ми дойде до гуша да се срамувам от сънародниците си.
115
3
 
13
 
! Отговори
BBisPedal преди 9 години
Рапортувайте профила на Боко Тиквата във фейсбук за да му свалят профила от централата в Пало Алто!Колкото повече хора и по-често го правят, толкова по-бързо ще му изтрият профила! Така няма да слушаме безсмислиците на този ***! Профилът е Boyko Borissov! На профила има бутон Message и многоточие. Натискате многоточието и след това Report и продължавате. Процедурата отнема 30секунди!
114
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Абе все негативни коментари за Бадката!Ами как тогава ще е водеща партия след изборите - как става така?
113
3
 
10
 
! Отговори
Гласът на народа преди 9 години
Борисов не страдайте за Крисито, в този напрегнат момент една американска марионетка е най- малкото вредна за ЕС, а Крисито е точно такава и може да вкара съюза във война по заповад на янките. Защо българският народ да плаща съдбовни карми заради кариеризма на един човек? Я да не се мешаме където не ни ври гърнето и да се търсят някакви инвестиции, та било и руски, защото с оправданието, че няма пари този път няма да минеш. Като смяташ, че няма пари, за какво ламтиш за тая безпарична власт? Или няма да има пари само за народа?...
112
3
 
13
 
! Отговори
Ауууууу преди 9 години
Нашия отворко всичко вече е наредил. Кога ли са се допитали до бунака, кой пост на кого да дадат?