ГЕРБ се видя нападател с №9, БСП - господар с №22

Номерът на бюлетината можел да донесе 98 депутати на ДПС
Обновена: 2 сеп 2014 21:22 | 2 сеп 2014 18:42,
143
ГЕРБ се видя нападател с №9, БСП - господар с №22
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ ще се състезава с номер 9 в интегралната бюлетина за изборите. ДПС ще е с 18, БСП – с 22. Номер 7 се падна на Реформаторския блок, а фаталната 13-ка отиде в коалицията на Бареков ББЦ. АБВ ще се състезава под номер 14.

Това отреди жребият за номерата в бюлетината, изтеглен от членовете на Централната избирателна комисия.

Общо 25 партии и коалиции ще се надпреварват за гласовете на избирателите на вота на 5 октомври. Независимите кандидати ще бъдат с последващи номера след 25 по регистрацията си в РИК.

Представителите на партиите, които присъстваха на тегленето, побързаха да разшифроват в своя полза номерата си.

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че 9-ката е номерът на централния нападател както във футбола, така и в политиката. Цветанов стигна още по-напред и анализира, че 9-ката ще гарантира над 120 депутати за ГЕРБ.

Според говорителя на БСП Атанас Мерджанов червената коалиция е получила „впечатляващ номер“ в лицето на 22.

"Той е лесен ориентир, вдъхващ увереност. 22 е печелившото число. Според асоциацията на нумеролозите 22 е господсващо число", каза Мерджанов. Той обяви, че социалистите са настроени за позитивна печеливша битка.

Мустафа Карадайъ от ДПС пък разтълкува числото 18, което се падна на партията му, като старт заради единицата и като безкрайност заради осмицата, ако се обърне. В този дух на мисли той стигна до извода, че цифрата може да донесе 98 депутати на ДПС. Не било изключено и те да са 81, ако цифрата се обърне.

Ето и пълният списък на партиите с номерата в интегралната бюлетина:

1 - Политическа партия „Движение 21“
2 - Партия „Българска социалдемокрация“
3 - Български Национален съюз
4 - Партия „Новото време“
5 - Обединена България
6 - Социалдемократическа партия
7 - Реформаторски блок
8 - Партия „Нова България“
9 - ГЕРБ
10 - Партия „Общество за Нова България“
11 - Партия „Атака“
12 - НДСВ
13 - Коалиция ББЦ
14 - Коалиция „АБВ“
15 - Коалиция „Левицата и Зелена партия“
16 - Партия „Нова алтернатива“
17 - Коалиция „Десните“
18 - ДПС
19 - Глас народен
20 - Партия на зелените
21 - Партия „Нова сила“
22 - Коалиция БСП - Лява България
23 - Политическа партия „Зелените“
24 - Коалиция „Патриотичен фронт“ – НФСБ и ВМРО
25 - Партия „Република БГ“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: БСПГЕРБбюлетиниЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярната бюлетина е номер 11!
112
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
И така само с бюлетина 18,иначе пак ще се създадат партийки с революционни мисли,като нфс на бойко.
111
2
 
7
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
Слушам сутринта по телевизията оня Райчев, няма го никакъв дълго време сега изведнъж след като Бойко каза че ще управлява с 110 депутата Райчев почна да разправя,че ГЕРБ ще вземат милион и 200 гласа.Ега си съвпадението а?За справка толкова имаха когато управляваха миналия мандат и си напазаруваха депутати от Атата и РЗС!Не вярвам да сработи тая схема отново!Така че тоя път ще бъдат в патова ситуация и за съжаление благодарение на бюлетините от Турция балансьора ще е ДПС и ако ГЕРБ се коалират...
110
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атакааа!
109
8
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Не гласувайте за деветата дупка на кавала! Това е най - хищното производно на БКП мафията след 10 ноември. Защо хората гласуват за Б.Б.? Защото той се е грижил за живота и здравето на всеобщия любимец на българите / за по голямата част / Тодор Живков, а не за това, че е десен политик и антикомунист. ЕНП нямат мозък в главите си, че приемат един измамник за демократ.
108
11
 
5
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
Ей,анонимници,изпълзяхте от дупките отново.Срам или страх ви гонят,не знам,или и двете.Не съм от ГЕРБ,но и да съм само обикновен елтехник,а несоциолог,ми е ясно,че че те ще спечелят изборите.
107
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само НФСБ заявява отстраняване на антиконституционната партия на ДПС. Останалите гледат към движението като спасител за да си направят коалицийката отново и да ни смучат.
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истинско острие са герберите, обложиха спестяванията на хората в банките с 10% като окрадоха и жълтите им стотинки, сега може и с още 9%.
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербавите комунисти и ченгета са нападатели наистина. От 1.10 цените на тока с 9 % най-малко нагоре. Изберете си ги, а след това пак ревете и обикаляйте по софийските калдъръми.
104
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформатовския блок е единствено за демокрацията...Останалите партии са дело на БКП/дс,кгб....Гласувайте другрЕ,отново за соц.комунизЪма...и Господ ще ви накаже ОТНОВО...,а живота е много кратък..осбенно за чернобилските българи...рак,инфарт и удар! Действайте сънародници...Отново ще ви краднат....
103
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО В 7 Е ИСТИНАТА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И СПОКОЕН ЖИВОТ!
102
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22-число,което носи щастие!
101
8
 
11
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Герб е нападател в джобовете на хората гласувайте за да може да ви вземат парите ако случайно са ви останали някакви. Помогнете на Герб защото доста разходи хвърлиха по протести окупации и.т.н. Дарете по една хилядарка 5 милиона по 1000.... горе долу ще свършат работа.
100
2
 
0
 
! Отговори
3e преди 9 години
mejdu-redovete/%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%88-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82/
99
5
 
7
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Има движение сред ГЕРБ - ГЕРБ, но без Бойко Борисофф. Тиквата се прави че не чува. Движението му казва че след победата, първата работа на партията ще е да го уволни! - А как бе ***?! Нали аз ви докарах дотук! - А заминаваш в затвора доживотно. С този популистки ход си разчистваме пътя до края на века. - Какъв век бе ***, до три години минаваме към турция, аз го уредих. - А че твоя пандиз е одобрен от Ердоган.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако всяка от тези ми плаща според номера си в месеца. Това са двадесет и пет дни.Тогава бих гласувала.Мисля, че е правилно защото са се наредили като свински черва за парички.Защо тогава да не плащат на хората всяка според числото си от месеца.
97
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е решено в Турция кой спечели.Сега познайте кои ще е в България.Всичко е решено.Няма смисъл да гласувате
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вървят по улицата две момичета и си говорят. Какво се притеснява от ДПС-то ще го оправят. Пълна каша с вгърнено брашно е в тази държава. Срам и позор. Докъде ни докараха със закупе-ните си и безхаберни тъпии демократично назначените чиновници с бездискриминационното си отношение към съвестно работещите и трудещите се съвестно хора. Вече и децата знаят, че щом си нечии *** ще си оправен от някоя безхаберна или безхаберен - стига да си от ДПС или тем подобни.
95
1
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
ЕС ВИЕ ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА ЗА ПОЛИТИКАТА КОЯТО ВОДИТЕ ? ВИЕ ДЪРЖИТЕ КАТО ЗАЛОЖНИЦИ УЖКИМ РАВНОПРАВНИТЕ "БЕДНИ" СТРАНИ ЧЛЕНКИ НЕ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ? ОБРИЧАТЕ ГИ НА ГЛАД И СТУД?ПРИЗОВАВАМ ЕС ДА СИ ЗАТВАРЯТ УСТИТЕ И ДА ЗАПОЧНЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЮЖЕН ПОТОК, ПРИЗОВАВАМ РУСИЯ ДА НЕ ПРАВИ НИКАКВИ КОМПРОМИСИ АКО ЮЖЕН ПОТОК БЪДЕ ЗАМРАЗЕН ! НЕ САМО УКРАИНА ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИ НА ДВЕ НО И ЕС ! ТОЗИ ПЪТ ОБАЧЕ *** ЗАПАДНЯЦИ ЩЕ БЪДАТ МНОГО БЕДНИ НО НА ПРОСТОТАТА ИМ ЩЕ ОТИВА БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ
94
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Боко Тиквата и Цецо Пъпеша ще ви оправят вас. Друго не заслужавате.