Методи Андреев не иска да е вътрешен министър

ГЕРБ няма да се коалира с ДПС, убеден е той
13
Методи Андреев не иска да е вътрешен министър
Методи Андреев. Снимка: Булфото, архив

Методи Андреев, който оглави листата с кандидати за депутати на ГЕРБ в Пловдив-област, отрече слуховете, че е готвен за министър на вътрешните работи в следващо правителство, ако то е съставено от лидера на партията Бойко Борисов.

Още по темата
„Не ме блазни този пост, това е много сериозна отговорност“, коментира той по bTV.

Андреев призна, че и той е бил изненадан, че ще бъде водач на листа.

Новината му е съобщил шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Въпреки че декларира, че ще отстоява принципите си и ще продължи да бъде такъв, какъвто го познават хората отпреди години, той смята, че е малка вероятността да напусне парламента заради разногласия или компромиси.

Ако ДПС обаче влезе във властта, Андреев ще се откаже от депутатското място.

„ДПС през последните две десетилетия се оформя като партия, която е израз на корупционното начало в политиката, то се отдели от своя електорат и се превърна във върхушка и ако видите как живеят лидерите на партията и хората, които гласуват за тях, които са изключително бедни, ще го разберете. Партии като ДПС, които са олигархични, са изключително вредни и аз не бих приел ДПС да е в политиката“, коментира кандидатът за депутат от ГЕРБ.

Андреев обаче не отстъпи от тезата си, че всички партии в един или друг период са били част от задкулисието и че ГЕРБ също е правила грешки.

Според него това е било отношението на политическата сила към дребния и среден бизнес по време на управлението на кабинета на Бойко Борисов.

„Но една партия, която се развива, има право да прави своите грешки, в ГЕРБ виждам развитие“, добави Андреев.

Той е убеден, че задкулисна сделка би било, ако ГЕРБ спечели изборите и остави хората на ДПС на местата, които заемат сега.

„Открита сделка е, когато  ГЕРБ и ДПС или друга партия направи коалиция. Убеден съм, че ГЕРБ няма да направи коалиция с ДПС, защото там, където ДПС е направило коалиция, е настъпил Аргамедон, вижте какво стана с БСП, коалициите, които БСП направи с ДПС в два парламента, докараха сега левицата да спори дали тя ще е втора политическа сила, или ще е ДПС“, настоя Андреев.

Според него по този начин БСП два пъти е предала интересите на своите избиратели заради обръчите от фирми на ДПС.

Той смята, че по времето на мандата на ГЕРБ също не е било спряно разпределението на порциите на властта от ДПС, но е било ограничено.

Андреев твърди, че на последните избори ДПС е купила най-много гласове и то най-вече сред ромите.

Относно ситуацията с КТБ, която е поставена под особен надзор, той смята, че в банката са концентрирани интереси на съдебната и политическата система и трябва да се отворят досиетата на кредитополучателите.

„По време на ОДС оповестихме кредитните милионери и после нищо. Сега, ако има държава,трябва да върне малкото  справедливост, която хората иска да получат“, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ти пък къде си слагаш каруцата пред коня, че в ГРОБ ЕООД става каквото каже Боко
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и тоя *** ли се появи бе.и много бързо взеха да си разпределят купанките.чакайте бре.
10
2
 
1
 
! Отговори
ГОЛЕМИ СМЕШНИЦИ преди 9 години
имало в СДС. Тоя даскал какнасериозно се взема. Искаше и той като другаря ЖИВКОВ да ръководи ЕДНА КОМИСИЙКА за 30 години
9
3
 
5
 
! Отговори
onq преди 9 години
От демократ -фундаментален комунист- смехурко! Всички са *** явно.
8
7
 
8
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
ГЕРБ си е ГЕРБ, да замениш Цецко с Адреев, е като на мястото на Фидосова да сложиш Пеевски, за да балансира килограмите!Ентелектуалци....
7
3
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Ами вместо да задаваш риторични въпроси, отиди и го попитай! А че ще внесе начало на хаоса няма съмнение. Начало на по-голям хаос, хихихи!
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ханСАМ КАЗВАШ, ЧЕ НЕ ЗНАЕШ КОЙ Е, А СЛЕД КАТО ПРОЧЕТЕ НЯКОЛКО РЕДА ОТ НЕГО ИСКАШ ДА Е МИНИСТЪР.ГАЛФОНЪТ ЯВНО СИ ТИ.ТОЗИ ЧОВЕК ОГЛАВЯВАШЕ ЕДНА КОМИСИЯ И НАПРАВИ ГОЛЕМИ БЕЛИ - НАМЕРИ СИ САМ ИНФОРМАЦИЯТА И НЕ БЪРЗАЙ ДА ПОЖЕЛАВАШ НЕЩО, КОЕТО НЕ ТИ Е ПОЗНАТО.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя не беше ли един от главните протестъри, който не излизаше от студията по време на протестите?
4
5
 
5
 
! Отговори
Един от народа преди 9 години
Ясно, още един неуспял бизнесмен ще храним в следващия парламент. Така и не завърши процеса по начално натрупване на капитала.
3
1
 
13
 
! Отговори
митов преди 9 години
След като стана ясно като бял ден,че ДПС е вредна партия , защо никой не говори за нуждата от забраната й ? Защо никой сериозен политик не прочете текстовете в Конституцията и не вземе отношение?Защото липсва воля,липсва политическа далновидност,липсва морал и най-вече липсва необходимата убеденост и истинско желание за положителна промяна.Иначе,г-н Андреев е умен мъж,мисли правилно и има принципи.Надявам се да внесе някакво начало в хаоса.
2
8
 
8
 
! Отговори
ДА! преди 9 години
ЗА МЕН ТОЗИ ЧОВЕК НЕМОЖЕ ДА ГОВОРИ ПРАВИЛНО СЛУШАХ ГО МНОООГО ПЪТИ И СИ КАЗВАХ КАК МОЖЕ ТАКИВА ХОРА ДА ЗАЕМАТ ОПРЕДЕЛЕНИ ДЛЪЖНОСТИ СЛЕД КАТО НЕМОГАТ ДА СЕ ИЗРАЗЯВАТ ПРАВИЛНО А СЕГА КАТО РАЗБРАХМЕ ЧЕ И ДЕПУТАТ ЩЕ СТАВА ДАНО ХОРАТА ДА ГО РАЗБИРАТ КАКВО КАЗВА КЪДЕТО ИМА Е ТОЙ ГО ЗАМЕНЯ С И А И ОЩЕ....ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ
1
4
 
12
 
! Отговори
хан преди 9 години
Преди да прочета статията си казах " къв е па тоя ***" , след , като я прочетох : " дано се съгласи да стане министър "..