Няма да има проблеми със заплатите на полицаите

МВР шефът спря обществена поръчка за трафик-камерите
Обновена: 2 сеп 2014 14:16 | 2 сеп 2014 13:38, Камелия Цветанова
40
Няма да има проблеми със заплатите на полицаите
Йордан Бакалов. Снимка: БТА

Няма да има проблеми със заплатите на полицаите, увери служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. 

Той добави, че вече е провел разговори с финансовия министър Румен Порожанов в тази посока.

Още по темата
Притесненията дойдоха след промените в Закона за МВР, където беше записано увеличение на заплатите, но в същото време средствата за министерството не бяха увеличени.

Бакалов също призна, че в приходната и разходната част на бюджета за 2014 г. не е взето предвид увеличението на възнагражденията на служителите на МВР с 10%, считано от 1 януари 2014 г.  Увеличението е в размер на 97 600 000 лв. заедно с осигурителните вноски.

„Другото, което не е изобщо предвидено в бюджета, е допълнителното възнаграждение в новия Закон за МВР за нощен труд, временни неразположения, работа на официален празник, считано от 1 юли 2014 г., и е в размер допълнително на 17 353 000”, добави министърът.

Според него обаче най-голямата изненада, която е получил той и неговият екип, е била промяната на бюджета на МВР при актуализацията на парите за НЗОК.

„Парите, които се взеха и предоставиха на НЗОК, са в размер на 47 688 00 лв., с което се намали и самият бюджет на Министерство на вътрешните работи. Другото, което не е предвидено по никакъв начин при правенето на бюджета, е намаляването на приходите на Министерство на вътрешните работи във връзка със закриването на т.нар. СОТ в размер на 26 000 000 лв.", обясни той.

Резултатите от финансов одит в министерството показват, че към 25 август МВР има неразплатени финансови задължения за над 17 800 000 лева.

В бюджета на МВР не е осигурено финансиране и на част от планирани обществени поръчки, добави Бакалов.

Служебният министър е спрял обществената поръчка в МВР за трафик-камерите. Прогнозната стойност на поръчката е била за около 53 млн. лв., като схемата е била на фирмата, която спечели търга, да се плати от събраните глоби, уточни Бакалов. По думите му при прости изчисления се събират по 14 млн. лв. на година от глоби, а поръчката е била за четири и половина години. Вие си направете сметката какво се получава и как се получава, коментира министърът.

Бакалов призна, че още първия ден са се опитали да му я наложат, за да я започне, но я е спрял.

Той заяви още, че огражденията около парламента, които бяха поставени, след като започнаха протестите, са били в нарушение на заповедта на министъра на вътрешните работи, с която се забраняват даренията в министерството.

Огражденията стояха около Народното събрание от 13 ноември 2013 г. до 4 август тази година. По думите на Бакалов част от преградните парапети са били дарени на СДВР от две фирми.

Министърът заяви, че в момента текат проверки по случая. Той посочи, че друга институция решава кое е законно и кое не, но според него даренията са нередни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 9 години
До Димитърza da moje sot 161 da vzeme pora4kata,tozi sot e na biv6i kadri na mvr
27
0
 
3
 
! Отговори
М.И.Г. преди 9 години
Малей какви старчоци имало оше в Гранична полиция . В бюджета на МВР има ли предвидени средства за памперси на дедовци?
26
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
До ДимитърЗащото пречи на бизнеса на младите пенсионери от МВР
25
0
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Не разбрах защо се премахна служна СОД , след като е имала 26 млн приход на година
24
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Много сме и пак сме тук!Този рефрен важи и за комунисти ,социалисти и полицаи и военни и всички ,които са се качили на главата на малкото хора създаващи нещо в тази забравена и от Господ държава.
23
4
 
4
 
! Отговори
финансист преди 9 години
Ако това правителство беше останало още само няколко месеца и България щеше да се закрие. Толкова долни и гадни партии като БСП-ДПС-Атака не съм виждал в целия свят. Изтеглиха над 5 милиарда лв. заем и ги откраднаха , като дадоха на пенсионерите повишение от..от.. 4.50 лв. Не им стигна това ами и фалираха цяла банка с помощта на Цацаров и Йовчев-техни верни слуги.
22
1
 
12
 
! Отговори
леля пена преди 9 години
Заплати срещу реформи.Да си направят съкращения и да си ги увеличат.Друг е въпроса,че поне половината от полицаите за нищо не стават,а колегите им ги търпят и в същото време се сърдят,че сме недоволни от тях.
21
1
 
10
 
! Отговори
Лили преди 9 години
много хитър номер - увеличават си заплатите, след това се оказва, че няма пари. И хоп - да хапнем парите за радари и тем подобно оборудване, които парламентът е гласувал. Да ама те не са предвидени за заплати? Откъде накъде?Това е класиката на източването в бюджетната сфера - по същия механизъм действат и военните, в образованието и в "здравеопазването"... Затова сме и на такова дередже...
20
2
 
8
 
! Отговори
SS преди 9 години
ами няма пари, откъде да се вземат, за да се допълнят заплатите на полицаите ... Това е положението! Изходът е - на който хилядарките му се виждат малко - да напусне! И да се правят съкращения - и без това числеността им е прекалено голяма, а реално-извършената работа не съответства на сумите, които се прилапват (а пък ползата от нея е почти никаква!)
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА ЧЕНГЕЛИТЕ АКО НЯМА ЗАПЛАТИ ЩЕ ИМА РАДАРИ
18
4
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ХОРАААА..ПОМАГАЙТЕ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ..БИЙТЕ СЕ САМИ..
17
5
 
16
 
! Отговори
полицай преди 9 години
Този *** Йовчев е отишъл в Пазарджик и казал на областния директор на МВР:- Слушайте г-н Пеевски той е нашия човек. Това не си е позволявал никой бивш министър на МВР.
16
11
 
13
 
! Отговори
полицай преди 9 години
Само за една година БСП-ДПС-Атака създадоха невиждан геноцид и бъркотия в цялата Държава. Другаря Йовчев е един от най-долните министри на МВР. Само лъжи и обещания, но гушна милиони от обществените поръчки. Е той е наистина за затвор.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Олеее, и тоя стана министър!
14
11
 
15
 
! Отговори
***** преди 9 години
охранителна полиция трябва да са с заплати като в охранителните фирми та нали само охраняват
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вдигнете заплатите на пожарна , бедстви1 , криминалисти но на охранителна полиция защо те и така освен да се правят на велики нищо друго не правят а охраняват *** , дилъри , продавачи на цигари без бандерол и кварталните наркомани , и не на последно място бият момичета по районните ( 1 РПУ)
12
10
 
23
 
! Отговори
SeoKungFu преди 9 години
Полицаи има в по-цивилизованите страни, в България има милицуйнерини ! Естествено, че ще ги хрантутят, нали им пазят *** ахахахаха :D
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с заплатите НЕ а с полицаи като Кристиян Стоянов (бияча на момичета от 1-во РПУ) какво ще правите а и на тях ли ще вдигате заплатите
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
увеличете им заплатите но започнете да им удържате и здравни и пенсионни осигуровки в противен случай НЕ
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ли трябва да е облечен един Министър???НЕееее.Този клоун, докато беше опозиция не спря да ляля за какво ли не.......... контрабанда, ДДС-та,акцизни стоки и т.н. а сега ....................НИЩОооооо.Всички са такива, захапят ли кокала и ..................ТИШИНА.