Миков: Президентът да покаже стенограмите за КТБ

Лидерът на БСП внесе официално заявление до държавния глава
Обновена: 16 сеп 2014 14:39 | 16 сеп 2014 14:38,
55
Миков: Президентът да покаже стенограмите за КТБ
Снимка: архив БТА

Лидерът на БСП Михаил Миков поиска официално от президента стенограмите от консултациите при него, свикани заради кризата около КТБ. Миков внесе заявление за достъп до информация, адресирано до държавния глава.

Още по темата

В документа се уточнява, че лидерът на БСП иска да му бъдат предоставени извлечения от разговорите на „Дондуков“ 2  на 29 юни и 14 юли тази година. Миков припомня, че те бяха проведени спешно заради опитите за дестабилизация на банковия сектор. На тях присъстваха премиерът Пламен Орешарски, представители на партиите в парламента и управителят на БНБ.

„Разговорите завършиха с общо становище, че банковата система е стабилна, а влоговете на гражданите и фирмите са гарантирани“, се казва още в заявлението на Миков.

Лидерът на левицата припомня, че партията му на няколко пъти призова за разсекретяване на стенограмата. Причината е, че има много разнопосочни информации за позициите, застъпени от присъстващите представители на партии.

„Това обуславя и обществения интерес от внасяне на яснота по въпроса за тези важни обществени теми“, се казва в съобщението на пресцентъра на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
7
 
! Отговори
Плевнелиев преди 9 години
Миков да покаже стъкления амбалаж от изпитото уиски докато управляваше България през последните 15 месеца.
31
1
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До ГРАЖДАНИнОт 2005 започва възхода на банката-НДСВ,после БСП,ГЕРБ.Иван Костов бил приятел на Цв.Василев..."Първата покупка на медии е осъществена през 2007 година с кредит от КТБ."-от Ирена Кръстева,майката на Пеевски."от КТБ заявиха,че навремето са отпуснали кредит за над 25 млн.лв.на дружеството Булгартабак холдинг,с което се свързва Делян Пеевски."Какво се случи съссветата троицаВасилев,Пеевски и Бареков?Кой кого предаде?Кой беше намачкан от Доган,а кой-поотложен засега"-Афера.бг
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВОЯТ ОТ ПОЗИТАНО Е МНОГО РАДВАЩ....ЗА ПРЪВ ПЪТ НАРОДА СЕ РАДВА НА ТОЗИ ВОЙ....САМО СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ КАК ПУТЕВ ДО 5 ОКТОМВРИ ЩЕ СНОВЕ НАГОРЕ НАДОЛУ ,ЩЕ ПРАЩА ПОСЛАНИЯ ПО ДЕСИ,ЛОРА,БОБИ......,НО ВЕЧЕ СТЕ В *** ПРИ ВАШИЯТ КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЪОР ВОЛЕН.
29
6
 
12
 
! Отговори
Гери преди 9 години
Президента ни е подлизурко, който не прави нищо ако не го е съгласувал с началника си Бойко
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ДЕСИ И ИЛИЯ И РОСЕН И ЛОРА -ВСЕ ЕДНО И СЪЩО *** ОТ ПОЗИТАНО !!! И ЦЯЛА НОЩ ДА ПИШЕШ ВСЕ ТАЯ...БИТА КАРТА СТЕ ! НИКОГА НЯМА ДА ВИДИТЕ ПО-ВЕЧЕ ВЛАСТ,ЗАЩОТО ВЕЧЕ ДОСТАТЪЧНО СЕ НАЯДОХТЕ А И НАДУПВАНЕТО ВИ НА ДПС НИКОГА НАРОДА НЯМА ДА ЗАБРАВИ !
27
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 години
В сравнение с лидерите на останалите партии, лидера на БСП е за пример - помним изпълненията на Сидеров и Бойко на пътя
26
7
 
12
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Напълно съм съгласна с изказването на Миков и съм убедена, че БСП ще продължи да е водеща политическа сила
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ЛОРА И РОСЕН ЕДНО ЧЕРВЕНО *** С МНОГО ИМЕНА !
24
4
 
14
 
! Отговори
Илия преди 9 години
Борисов може само да си мечтае да говори толкова интелигентно и да е толкова запознат с обстановката в страната и отминалите събития в нея
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РосенХАЙДЕ БЕ ИСКАТЕ ВЪЛКЪТ ДА ПАЗИ СТАДОТО ?
22
8
 
12
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Миков направи поредното си много добро изявление
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕРВЕНИТЕ *** ПАК ПРЕДИЗБОРНО СЕ МЪЧАТ ДА НАПРАВЯТ ВТОРАТА КОСТИНБРОДСКА АФЕРА ! ЧАКАЙТЕ ОЩЕ МАЛКО НА 5 ОКТОМРИ ЩЕ ВИ УВИСНЕ ПАК НОСА НАГЛЕЦИ !
20
9
 
10
 
! Отговори
Росен преди 9 години
БСП са единствената партия, която може да се справи с проблемите в страната
19
1
 
5
 
! Отговори
ГРАЖДАНИн преди 9 години
Д.оРали;Нсъ си гурен точно кога е създадена КТБ и с какъв капитал но със сигурност през 2001 год.някъде околом.май бяха открити офиси в БУРГАС ВАРНА ГАБРОВОдори нашата фирна бе една от първите и клиенти вБургас която ни разкри дебитни карти и от си получавахме заплатите.Спомням си че тогава за първи път се въвеждаха дебитните карти и колко трудно беше както на служителките така и на нас клиентите.
18
3
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До до Рали1"КТБ на Цветан Василев е създадена на 6 май 1994 г.и реално в нея се влива съветската банка у нас Българсофинвест.Т.е.банката на Василев е основана със съветски капитали,които сега претрансформирани,но ги има в авоарите й.Това обяви политологът Антон Тодоров в коментар по Нова ТВ 14.06.14 г."Банката изкупи огромна част от държавните предприятия,а държавните фирми държаха парите си в тази банка."Мнооого преди ГЕРБ!Никой не говори за първата година и първия милион,защо?Цялата истина
17
1
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
За тези няколко месеца тормоз с каква воля да отида да гласувам след като нито една политическа сила нямаволв да застане зад потърпевшите отКТБ и банката да отвори.Иаконякой ден бъде отворена неменуемо хората ште си изтеглят спестяванията а после накъде като в никой нямаме вяра.Тогава в къшти буркан банк и бум на взломяване на жилишта за търсене на пари.Новите кандидат управници преди да сенете в 43НСпомислете за народа.
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ СЕ ПРЕДАДЕ И МИКОВ СЕ ПРИТЕСНИ ЗАЩО ЛИ??????
15
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парите са си в КТБ, а герберската мафия искаше да гушне 6 млрд. от държавата. Точно същата схема направиха и в САЩ, когато уж възстановяваха банковата система .
14
4
 
19
 
! Отговори
до Рали1 преди 9 години
Защо от тогава, че по времето на ГЕРБ, КТБ утрои размера си и там се държаха парите на държавата, оттогава почнаха и *** кредите, трябва още от 14 юли 2009-та до днес да разсекретят стенограмите.
13
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Президентът да покаже стенограмите за КТБ"Да покаже ,ама не му стиска. Ще му лъсне ду..то и ще се види чий интереси защитава.Разбира се ,че на олигарсите ,разбира се ,че на "задкулисието".Свидетели сме на това ,от както Б.Б. го "направи" президент.Що се касае до някои писания ще кажа Боже ,колко много злоба и простотия има в България.