РВД има нов шеф

Георги Пеев заменя освободения от поста Цветан Дилов
Обновена: 16 сеп 2014 14:09 | 16 сеп 2014 10:54,
2
РВД има нов шеф
Снимка: архив, Ройтерс

Директорът на „Ръководство на въздушното движение" (РВД) е сменен. Това става ясно от съобщение на сайта на Министерството на транспорта.

Новият генерален директор на държавното предприятие е Георги Пеев. Той заменя освободения Цветан Дилов, назначен миналата година от министър Данаил Папазов.

От транспортното министерство уточняват, че новият директор Георги Пеев има дългогодишен стаж в системата на предприятието. Той започва своята кариера през 2000 г. в РВД като асистент ръководител полети.

През годините заема различни позиции, свързани с ръководството на въздушното движение, като през 2013 г. заема длъжността началник на отдел „Обслужване на въздушното движение", а от 2014 г. до момента е директор на дирекция „Управление на въздушното движение".

Пеев притежава магистърска степен от Техническия университет - София със специалност „Експлоатация на електронно-приборната авиационна техника - ЕЕАТ - А (Ръководител полети)".

Миналата седмица служебният министър на транспорта Николина Ангелкова смени членове на борда на „Холдинг БДЖ" и на „Летище София".

Още новини за транспорта четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: транспортРВД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
до бургазлия преди 9 години
Какво общо има РВД с работата на бургаското летище?
1
1
 
0
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
Не е ли време за реформа и във бургаското летиште.Има толкова много излишен персонал че някой не знаят за какво получават заплата.