Василев няма да се връща сам в България, ще чака екстрадицията

Банкерът в Белград: Чувствам се предаден от всички
Обновена: 18 сеп 2014 15:01 | 18 сеп 2014 14:13, Екип на Dnes.bg
113
Василев няма да се връща сам в България, ще чака екстрадицията
Цветан Василев. Снимка: БТА

Банкерът Цветан Василев заяви, че след днешното решение на Апелативния съд в София, който остави в сила 72-часовото му задържане в България, той няма да пледира в Белград за доброволната си екстрадиция, а ще иска пълна процедура пред съда по искането на българските власти, предаде БНТ.

Придружаван от свой адвокат, който го представлява в Сърбия, Василев се яви точно в 12:30 часа в полицейското управление на Стари Белград в изпълнение на мярката за неотклонение, която му наложи Висшият съд в сръбската столица.

Още по темата
Цветан Василев заяви, че разследването в България е политически мотивирано и че марионетки на атаката са бившият министър-председател Пламен Орешарски и управителят на БНБ Иван Искров.

Василев заяви също, че ще се върне в България тогава когато се чувства сигурен.

От думите му стана ясно още, че мисли по варианта дали да поиска политическо убежище в Сърбия.

Василев беше без охрана, но не отговори на въпроса дали се страхува за живота си. Каза само, че се чувства предаден от всички, съобщи БТА.

Мажоритарният собственик на КТБ се предаде на полицията в Сърбия на 16 септември след като беше обявен за издирване от Интерпол. Същия ден сръбски съд го освободи с мярка „подписка“. Международният паспорт на Василев е отнет и той трябва всеки ден да се явява в съответното полицейско управление.

По-рано днес Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийски градски съд да не разглежда искането за отмяна на ареста на Цветан Василев у нас.

Това означава, че при пристигането му в България банкерът ще трябва да бъде веднага задържан, обясни защитата му.

Срещу Цветан Василев има повдигнато обвинение за присвояване на почти 206 млн. лв. от КТБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Русев преди 9 години
Наглостта на някой хора няма граници! Разследването било политически мотивирано, а кога ще върне откраднатите 206 млн. лв. не казва. Съд до дупка!
93
0
 
2
 
! Отговори
тони преди 9 години
Долен крадец защо се криеш като мишка ?Ела в България ако си невинен няма да влезеш в затвора ама май си виновен за това се криеш
92
0
 
3
 
! Отговори
Daam... преди 9 години
Za milioni nyama zakoni,za koko6ka-nyama pro6ka!Da kaje' gorkiya' ot kogo e predaden?!Koy kakvo mu obe6ta i go izlaga,no da kaje PREDI IZBORITE!
91
0
 
4
 
! Отговори
До 95 преди 9 години
Или си с ментален хандикап, или си на софрата на прасето. Василев е един от малкото реални предприемачи, създавали истински неща през последните 25 години. И е видно, поради факта че парите му са тук в банката и в реални заводи, а не в Южна Африка. Просто крадците вече нямаше какво държавно да крадат, и решиха да окрадат него.
90
0
 
4
 
! Отговори
Зеленчук преди 9 години
Проблема не е дали ше се върне в България , а че България не иска да се завърне и да разкаже каквото знае . Тогава ще видят избори и управление ..... Но през решетки.Никой не е луд да се върне с белезници и да бъде ликвидиран докато е задържан.
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сиромаха..:) как се чуства когато всички институции в България го пазят
88
2
 
2
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До бай *** Не Ви познавам,но Вие правите опит светилник пред слепец да носите,На споменатите от Вас събития съм свидетел и поневоля и участник.Страх ме е от немислещи индивиди,както и Вас.Но какво да се прави,такива,които избират нешо като спец.15-15,просто нямам думи.
87
1
 
6
 
! Отговори
Дд преди 9 години
Горкият се чувста предаден -той цяла България предаде остави народа без пари и кво?
86
1
 
3
 
! Отговори
Г преди 9 години
Това е банкер за пример на нашата държава-грабетеее-бягайтеее-вашта м---.
85
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 9 години
Атаката срещу КТБ тръгна от Пеевски и Доган. Ползата им е разграбване на банката и придобиване активи на банковата група, категоричен бе Костов.
84
1
 
13
 
! Отговори
ПЛАЩАЙ НАРОДЕ! преди 9 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОТ 132-*** КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ НА КТБ ---ЧАКАТ ЗА ДА ПРЕЧУКАТ Ц.ВАСИЛЕВ ОЩЕ НА ГРАНИЦАТА!!ТЕЗИ 132-КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ , ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ В ТАЙНА И ДА ПЛАТИ НАРОДА ЗА ГРАБЕЖА ИМ!!!!!ТОВА Е КРАЙНАТА ЦЕЛ НА ЦЯЛАТА ОПЕРАЦИЯ!!/ТАЗИ ФИНАНСОВА ПИЕСКА ,ВЕЧЕ Е ПРОИГРАНА ОТ Т.ВЪЛЧЕВ --ЧОВЕКА КОЙТО ИЗПРАЗНИ ДЖОБОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРЕЗ 90-ТЕ ГОДИНИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА--ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ/
83
0
 
9
 
! Отговори
ВасиЛЕВ преди 9 години
От тая държава какво остана да се краде -банки и банкомати и тук-там наркотици просто е жалка картината България загива народе!
82
1
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Всички знаем за мутренското поведение на Бойко Борисов-член на БКП,не си връща книжката -после вика абе те комунистите-та нали ти Мутро беше ксомунист на 18години,иначе ще си световнонеизвестен бе джуревецо.
81
1
 
5
 
! Отговори
до Цецо крадецо преди 9 години
Винаги си бил страхлив *** Цецо,винаги. И като бяхме малки ни изказваше на другарката,пък сега те били предали.Ти колко хора предаде и смачка, че и бизнеса им взе. Каквото и да ти сторят все ще е малко, но този отгоре си знае работата. И върни крадецо лоне малко от парите на хората.
80
6
 
10
 
! Отговори
БОНЕВ преди 9 години
ПЪРВОТО РАЗТРИСАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ БАНКОВАТА СИСТЕМА И СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЖАН ВИДЕНОВ ,БЕ НАПРАВЕНО ОТ СДС И ИВАН КОСТОВ ! СЛЕД ЕДНА ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ , ЦЯЛАТА ВИНА ЗА ЛИКВИДИРАНЕ ИКОНОМИКАТА / ОТ СДС / , БЕ ХВЪРЛЕНА ОТДЯСНО И ОТЛЯВО ВЪРХУ ВИДЕНОВ ! ПЪЛНА ЛЪЖА И МРЪСОТИЯ ! ВТОРИЯТ ОПИТ СЕ ПРАВИ ОТ БОРИСОВ / ЗА СЕГА НЕУСПЕШЕН / И СЕ ХВЪРЛЯ ВИНАТА ВЪРХУ ОРЕШАРСКИ ,УПРАВЛЯВАЛ СЪЩО ЕДНА ГОДИНА ПОД НЕПРЕСТАНЕН НАТИСК ОТ ХОРАТА НА БОРИСОВ ! ПАК МРЪСОТИЯ И ПРОКУРАТУРАТА СИ МЪЛЧИ !
79
0
 
7
 
! Отговори
М преди 9 години
Всяко чудо за три ще е цялата работа и всичко ще се потули но sori парите ги няма
78
4
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Бойко Борисов се опита да му открадне банката ,както това направи със Славчо Христов и я хариза на Цветелина Бориславова-бе Мутрата си е Мутра.
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Cqla godina Tikvun sabotira vlastta i sega shte mi igrae rolqta na spasitelqt v ryjta,Mutra otvratitelna,
76
0
 
11
 
! Отговори
А преди 9 години
Банкер лесно не се става и не е за всички
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EI UMNIKO A ZASHTO PROPUSKASH OT IGRATA I BATE TI BOKO A?TOI SVETENA VODICA SABOTIOR I KRADEC,