Близнашки се надява да има нов кабинет до 20 октомври

България иска скорошно нормализиране на отношенията между Русия и Запада
Обновена: 30 сеп 2014 20:03 | 30 сеп 2014 20:01,
55
Близнашки се надява да има нов кабинет до 20 октомври
Георги Бллизнашки Снимка: БТА

България се нуждае от силно правителство след  парламентарните избори в неделя, което да осъществи радикални реформи, целящи да измъкнат страната от "посткомунистическото  блато", заяви служебният премиер на страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Нуждаем се от спешни, радикални реформи. Просто загубихме  повече от година (при управлението на социалистите)", заяви  Георги Близнашки пред чуждестранни кореспонденти.

"Затова ни трябва силно политическо управление, което да  започне тези дълго отлагани реформи, понеже не можем, образно  казано, да останем в посткомунистическото блато", каза той, като добави, че се надява нов кабинет да може да бъде съставен до 20 октомври.

По думите му трябва да предприемем тези тежки реформи, за да можем да се присъединим към другите бивши комунистически  страни, които влязоха в Европейския съюз, постигайки ритмично устойчиво развитие. 

България се надява на скорошно нормализиране на отношенията между Русия и Запада, заяви премиерът на служебното правителство в отговор на въпрос на ИТАР-ТАСС на срещата с членове на клуба  на чуждестранните кореспонденти.

"Лично аз смятам, че колкото по-бързо се нормализират  отношенията между Русия и Запада, толкова по-добре ще е за  всички", заяви премиерът.

"Ние се присъединихме към санкциите срещу Русия, тъй като  споделяме оценката на европейските ни колеги, че действията на руското ръководство в тази ситуация бяха неприемливи. Смятам обаче, че това е относително кратка криза, от която не би трябвало да се правят трайни изводи и заключения. Важно е максимално бързо да се намери взаимно приемливо решение и да се урегулира ситуацията. Поддържаме санкциите като част от общите усилия (на европейските държави) в търсене на споразумение между страните в конфликта. Кризисната ситуация обаче не би трябвало да води до рязко влошаване на традиционно добрите ни двустранни отношения. Не бихме искали също обществото да се дели на русофили и русофоби, трябва да запазим добрите чувства между народите, макар политическото ръководство понякога да предприема действия, които ги застрашават", отбелязал Близнашки, цитиран  от ИТАР-ТАСС.

На въпрос за газопровода "Южен поток" той потвърди, че  всички действия по проекта в България са преустановени, посочна  ИТАР-ТАСС. "Ще следваме решенията на Европейската комисия,  придържайки се към колективната гледна точка", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
globaln234 преди 9 години
Бъди спокоен БСП ще подреди къщата в която се развилняхте
37
0
 
2
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Близнашки, не бързай да сдаваш власта. Така ще имаш време да направиш още поръчкови глупости.
36
1
 
5
 
! Отговори
arhar преди 9 години
А кое лице определи пенсионерите като ' лош мат'риал ' и по този начин им се изгаври, засягайки достойнството и правото им на добър живот ?И сега същото това лице, което продължава да твърди, че няма нищо общо със сик, иска отново да управлява държавата, за да налива милиарди в джобовете на олигарсите, вместо да даде по 5 лв Коледни добавки към пенсиите на пенсионерите ...
35
0
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
Русия и Китай ще прекратят зависимостта си от долара и еврото в международната търговия""Мисля, че Западът трябва да е притеснен от сближаването на Русия и Китай по отношение на валутите. Досега всеки си мисли, че това е просто една малка мазилка, паднала от стената на долара. Но ще дойде ден, когато всичко ще се срине"Всеки четвърти играч на валутния пазар работи с юана"ъщо така и международните банки, като Raiffeisen, HSBC и някои регионални играчи, като Bank Primorye или Asian-Pacific Bank
34
1
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До NORMALENГЕРБ ЩЕ УЗАКОНИ ПЕДОФИЛИЯТА И ЩЕ ПОДПОМАГА ОНЕЗИ ДЕТО ЗАПОЧВАТ ДА РАЖДАТ НА 10Г...ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НЕ ПИТАЙТЕПЕНСИИ НЯМА ДА ИМА ЗА ДА ИМА ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА НА 10ГОДИШНИТЕ РОДИЛКИИ НА ОНЕЗИ С НАД 3 ДЕЦА...
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки се надява новият кабинет да е сделка ГЕРБ - РБ при която Близнашки остава премиер. :-0
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве тоя *** нема ли огледалце?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
drygi se nadiavat da stane neshto drygo i da vi izmetem do krak.....
30
0
 
7
 
! Отговори
Герчо без тамбурата преди 9 години
До Анонимен номер 34.Ти пак леко си минал при жестокия комунизъм, ами питаш ли ме мене.И грите ми деца,заедно з майка си и аз барабар с тях завършихме висше образование и ела да ти кажа всичко това стана без нито един да дойде до мен да иска пари заквартири и храна в столовете, а го правеха със стипендиите и в общежитията по 2лева плащаха на месец-УжасСлед това ни насилиха,че трябва веднага да почваме работа и насила ни караха два пъги да вземаме заплата в месеца и всеки да си живее в дадени
29
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
Грух - грух .......
28
3
 
9
 
! Отговори
anonimen 55 преди 9 години
Toya samo kato go gledam i mi se gadi!Dobre,che tuk ne otrazyavat *** ot Bulgaria...
27
1
 
13
 
! Отговори
Дедо поп преди 9 години
Богоугодни миряни,за изборити вие знаете,но гласувайте с кръста-големия. Поставяйте го върху целата бюлетина, оти они , които са на нея са изчадия адови и сите идват от Пъклото и дойдат ли пак, вие знаете какво ви чака.
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е заради този комунист няма да гласувам за Герб
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия герберугите къде го намериха тоя член на БКП нали не ги обичат
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този подмазвач на Б му вреди с пренатягането си.
23
3
 
22
 
! Отговори
666 преди 9 години
До Анонимен Добър си е шопара добър .Той свърши мръсната работа на боко-уволни всичко от горе до долу, което не е член на герб иначе това се падаше да бъде свършено от тиквата, а сега гой ще дойде на бял кон и ще се бърше и оправдава със служебното правителство и ще вика ,че не е виновен .
22
1
 
8
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Да.АМА НЕ!
21
3
 
25
 
! Отговори
мазнашки преди 9 години
20 октомври 2016 година това са бляновете на този кух професор Напомням неможа референдум да организира а Пастирката ГО НАПРАВИ премиер Егати ТЪПАНАРИТЕ
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DUCK FACE
19
10
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Като за бивш комунист - Близнашки надмина всички очаквания... - комунистите могат да бъдат ударени най-добре от комунист...