Служебният кабинет дава 380 лв. минимална заплата с Бюджет 2015

"Работим все едно е нормално правителство", обяви зам.-министър
Обновена: 1 окт 2014 15:36 | 1 окт 2014 14:58, Веселина Йорданова
34
Служебният кабинет дава 380 лв. минимална заплата с Бюджет 2015
Снимка: БТА

Минимална работна заплата от 380 лева предвижда готвеният от служебния кабинет Бюджет 2015 г.

Вицепремиерът и социален министър Йордан Христосков подчерта, че тя е в рамките на тригодишната прогноза, заложена от кабинета „Орешарски“, но размерът й подлежи на дискусия.

Още по темата
От финансовото министерство заявиха пред социалните партньори, че няма никакво забавяне на процедурата за подготовка на бюджета за следващата година и гледат „професионално и отговорно“ на този процес.

Финансовият министър Румен Порожанов заяви, че за бюджета за догодина ще се работи по преоценената макрорамка, по която е подготвена актуализацията на Бюджет 2014.

Това, което беше заложено в тригодишната прогноза, е изключително нереалистично, заяви Порожанов.

Заместникът му Кирил Ананиев допълни, че е изтекъл срокът, в който министерства и ведомства да представят своите проектобюджети. В момента се прави анализ и преценка на предложенията в Министерството на финансите от ресорните дирекции.

„Работим все едно е едно нормално правителство, а след като дойде новото правителство, ще го запознаем с всички тези неща, то ще продължи процедурата в зависимост от деня, в който бъде назначено“, заяви Ананиев.

По-рано по време на заседанието на НСТС социалните партньори не подкрепиха предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета за 2014 г., но застанаха зад ремонта на бюджета на НЗОК.

Синдикати и работодатели възразиха срещу това бюджетният дефицит да надхвърли 3% и поискаха корекции в предложенията за нов дълг от 4.5 млрд. лева.

Като заявиха, че актуализация е нужна, те настояха и че сериозни промени могат да се предлагат от действащо правителство след предсрочния вот на 5 октомври на 43-то НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Барак О. преди 9 години
До ФутурологЧовече като искаш да живееш като в Щатите , що не идеш там, да си живееш миеики чинийки в някой мексикански ресторант, ама май не щеш да бачкаш ,по-лесно е цял ден да чукаш по клавишите в БГ .
24
2
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ВИЕ С ВАШИЯТ ГЛАС ЗА ГЕРБ ИМ КАЧВАТЕ ПРОЦЕНТИТЕ , А ТЕ ЗА БЛАГОДАРНОСТ ВИ КАЧАТ ТОКА . ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО СЛЕДЯТ ПРОЦЕНТИТЕ И ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СИ МИСЛЯТ ЗА ВАС ФЕНОВЕТЕ НА ГЕРБ . АМИ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ЗА НАС ТОЛКОВА ПО МАЛКО ЗА ТЯХ . НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ БАТЕ ВИ БОЙКО ИМА ДЯЛ ВЪВ ВЯТЪРНИТЕ НА ВЯТЪРА ДЕТО АЗ ХИЧ НЕ СЕ ВРЪЗВАМ НА ТОВА . ДО 1989ГОД НЯМАШЕ ВЪРТЕЛЕЖКИ . И ПАК СИ ПЛАЩАХМЕ ТОКА АМА ЗАПЛАТИТЕ НИ БЯХА СЪЩИТЕ КАТО ДНЕШНИТЕ . НОРМАААААААААА
23
0
 
7
 
! Отговори
Футуролог преди 9 години
Днеска съм в дълбока нелегалност!Блокираха ми достъпа заради Големия Брат Барак Обама и диктаторското му протеже Бойко Борисов!Само ми хабят нервите!Апропо!Тука е държавата на мазохистите България!Великият диктатор Бойко Борисов,*** да го назначи за президент на Ирак,Афганистан,Нигерия и прочие!Аз искам да си живея както се живее в САЩ!Дори Делян Пеевски и сие подкрепят ГЕРБ ама са сбъркали държавата!Ние сме мирен,тих и кротък народ!Да го пращат при техните мюсюлмета да ги оправя
22
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не съм седесар ,но една реплика на Костов постоянно се върти в главата ми:НЕ СЕ РАЗИГРАВАЙТЕ С ХЛЯБА НА НАРОДА......
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Работим все едно е нормално правителство" бил казал някой от тях.Няма нужда да се натягате ,нито хвалите.Работете като такива за каквито сте предназначени,като служебно правителство-да организирате и проведете свободни,демократични и честни избори веднъж,и поддържайте обществено-икономическия живот според законите и бюджета в частност,втори път.Нищо повече.Такива назначени чиновници като вас за малко ,без контрол и отчетност пред обществото,не трябва за си позволявате повече от това,макар и да сте партийно пристрастни.Бъдете повече неутрални и обективни за да бъдете уважавани.
20
0
 
22
 
! Отговори
э преди 9 години
Със днешното си решение ДКЕВР намалиха с 10% ефективно доходите на близо 2 милиона българи ,които са на мин. пенсии и заплати,не са ли малко нагли сега да говорят за някакво евентуално увеличение в бъдеще?
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще скочат и заплатите на депутатите с 300 лева.
18
1
 
16
 
! Отговори
Э преди 9 години
ДНЕС бг..................кога смятате да пуснете новината за 10% увеличение на тока от служебния кабинет на ББ,или ви е страх от реакцията на народа?
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Революцията в България е неизбежна, да излезем на улицата и да пометем продажната проционистка ***, която 25 години провежда тотален геноцид над българския народ. Днес увеличиха тока с 10 процента, но до 6 месеца, се канят да го вдигнат с още 40-50 процента. Докога ще търпим да ни газят и мачкат шепа антибългари, ционисти и агенти на ЦРУ, докога.
16
0
 
12
 
! Отговори
Ай преди 9 години
Като (ако) влезем в евро зоната... Следната шегичка... шефа тръгва да ти плати минималната заплатка с 500 евро банкнота и ще ти иска ресто :Д... Умопомрачителна забава!!!
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, бе ДКЕВР, браво! Узаконихте грабежите на американските Марици и на Боковите ВЕИ-та!!! Хайде след три месеца пак!
14
0
 
29
 
! Отговори
Ай преди 9 години
190 евро бре хора... 190 евро... Това е пълна подигравка... Тотална!!!
13
0
 
28
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Пишете за тока бе!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
задавасе за 25 годишните крадци на прехода свобода или смърт !
11
0
 
15
 
! Отговори
djon преди 9 години
Те дават ама Бойко не дава
10
0
 
22
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 9 години
Именно.. работите все едно е нормално правителство, а нямате такива правомощия! Ние сме парламентарна република, не президентска. Кой е гласувал за вас,че да определяте развитието на държавата за близките 5 10 15 години, да си раздавате стотици милиони левове оставени от лошите предни пак. Предното правителство било незаконно разбираш ли, а тези назначени от един ***, наречен президент са законни представители и могат да правят каквото си искат! Вашата работа са изборите! Ни повече ни по малк
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от джобаси ли ги давате тес заплати 25 годишни крадци
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
normalno pravitelstvo v nenormalna darjava blagodarenie na vas i ostanalata paplach.
7
0
 
19
 
! Отговори
ОФИЦИАЛНО преди 9 години
Приемам залози за първия линчуван политик в новата ни "демократична " история.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОФИЦИАЛНОМи на печелившите честито!