Бизнесът пести разходи за безопасност, упрекна Миков

"В Горни Лом всички предписания са останали на хартия"
Обновена: 2 окт 2014 09:50 | 2 окт 2014 09:50, Камелия Цветанова
24
Бизнесът пести разходи за безопасност, упрекна Миков
Михаил Миков. Снимка: БТА, архив

Пестенето на разходи от безопасност на труда е една от причините да има инциденти като взрива на цех за обезопасяване на боеприпаси в Горни Лом, смята лидерът на БСП Михаил Миков.

Още по темата
„Взривът в завода в Горни Лом повдига съществения въпрос за голямата безработица и натиска, които се упражнява върху работниците в такива опасни производства. Стремейки се към печалба, частният капитал много често пренебрегва разходи, които са важни за безопасността на труда”, заяви той по Нова телевизия.
 
Според него не става въпрос за недобросъвестност, а за максимални икономии по отношение на техника, работна заплата, гонене на по-висока производителност с цел печалба и всичко това в крайна сметка се отразява.

Всички предписания на контролните органи са останали на хартия, упрекна той.
 
„И служба КОС, и Агенцията за безопасност на труда са направили предписанията си, намесили са се и екологичните органи и въпреки това става тази трагедия”, заяви лидерът на БСП.

 Той съобщи, че МВР използва всички средства за установяване на хора, които могат да бъдат спасени.

 „За жалост, засега няма никакъв резултат. Имаше и доброволци, които бяха съгласни при наличието на най-малките индикации, да спасяват хора”, каза Миков.
 
Според него вече е неуместно да се води политически разговор. Лидерът на БСП променя и хода на предизборната си кампания.

„Призовах всички водачи на листи и областни ръководства да преустановят воденето на кампанията в традиционна си форма. Нека има разговори с хората, но не и шумни мероприятия. Правителството трябва да обяви траур, защото трагедията е огромна”, смята Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Biznesat pesti ot hora, ot zaplati, osigurovki, t.e. e gola voda i biznesmenite sa marlqchi
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков е от видинско.И той както и останалите големци от този край са пословично известни с това,че не са направили нищо за развитието му.Видински окръг е една голяма икономическа пустиня-няма работещи предприятия,безработицата е най голямата в страната,заплатите са най ниските в страната.Той е типичният български политик-поне 30 години нищо не е свършил.И да беше само той-с мед да го помажеш.
17
1
 
1
 
! Отговори
globaln234 преди 9 години
Или вие не работите и не ги виждате ежедневно тези неща, ама десните ги интерисуват само монополите, а не малкия и средния бизнес
16
1
 
0
 
! Отговори
globaln234 преди 9 години
Не лошо първо да четете преди да коментирате. Абсолютно верни неща казва
15
1
 
0
 
! Отговори
до 7-ми преди 9 години
Този велосипед вероятно се е ускорявал дълго и в момента на удара сигурно е достигнал поне 130 км/час.След като се е забил в голям камък последният се е раздробил на малки камъчета,а Миков е оцелял невредим защото както е казал народът ни червен кон и умен комунист няма.Шумахер пострада жестоко при подобна ситуация,но той не е бил от БСП никога.Та корави глави имат червените депутати-волфрамкарбидни!
14
1
 
0
 
! Отговори
българин преди 9 години
Ами какво правехте вие господин Миков когато полицаите пред парламента пребиваха протестиращите студенти.И след като България е парламентарна република кой друг освен вас би могъл да им нареди да ги млатят с палките си! Не сме забравили и изпълнението с белият автобус както и инсинуацията със счупването на стъклата му.Проклет да бъде всеки който гласува с червена бюлетина!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво направи ти за развитието на родния си край, за развитието на родната ти Кула, другарю Мимо Мамин/както те знаем всички тук/?Пълна разруха и безнадежност цари в целия район, хората избягаха, останаха само бабички....Виновният си ТИ и всички ония около тебе , които съсипахте държавата и ни направихте бели роби в Италия, Германия, Испания...Бог да прости загиналите за коричка хляб!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хитрец селски а ти откъде гушаш парите да не би *** да ти дават данъци да лапате ......
11
1
 
1
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Всичко се върти в един омагьосан кръг пак същите лица ще ни управляват, пак ще ги избираме по техния начин за да бъдат пак те ,пак обещания и лъжи ,предишните избори имаше партии които говореха за премахване на субсидиите сега никои не говори за това ,защо ли си мисля че един глупав човек навремето бе казал сега е поумнял ЛОШ МАТЕРИАЛ.
10
7
 
3
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
TOVA NE E BIZNES.TOVA SA BANDITE NA GERB KOITO NE SE INTERESUVAT ZA BEZOPASNOSTTA.BCP E ISTINSKIAT PRIATEL NA NARODA.GLASUVAI ZA BCP.
9
4
 
9
 
! Отговори
М преди 9 години
Кого упрекваш, Миков??? Нали ти си един от тези, които поставиха бизнеса на колене!!!
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Популист тире червен тире борещ се за кокала.
7
1
 
14
 
! Отговори
Киро масажиста преди 9 години
Заплати в *** се дават:1.За отговорност - пример оператор на реактор2.За опазване на елита - пример милиционери и зеленочорапковци3.за безотговорност - пример дупедат.4.За всички останали само колкото да преживеят.
6
1
 
15
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Алчните държавници са главните виновници.Работих 13 години в производствена база кадето нито веднъж не дойде на проверка Охрана на труда само пожарникар от време на време да си вземе нямой лев П.С Бях началник производство
5
4
 
5
 
! Отговори
Кънчо Деров преди 9 години
Миков като малък е падал от велосипед и от това в главата му нещо не е в ред.
4
1
 
16
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Дуугаиу Микуф, в България отдавна НЯМА бизнес! Всички са жалки неграмотни печалбари, работещи на парче, не плащащи достатъчно и с ниско квалифициран труд (за по евтинко)!И за това сте виновни ВИЕ и жалката ви червена олигархична пасмина!Гласувайте, българи! Бъдете умни!
3
2
 
7
 
! Отговори
Изнудвач преди 9 години
Като изнудват бизнеса, защо не се оплаче или да посочи кой го изнудва - Тиква ли, *** ли, цаца ли. Плаща 10% данъци, къде го има другаде. Докарали гръцките мини в Горни Лом, да ги обезвредят по- на сметка.
2
9
 
2
 
! Отговори
! преди 9 години
Тоя *** не го ли е срам, изнудват бизнеса за подкупи, съответно му изпиляват печалбите, и той за да оцелее трябва да прави простотии.
1
5
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Нелепо е държавен храненик ,който само тежи на държавата да дава оценки от този род.