Няма ясни позиции за социалното ни развитие!

Христосков: Досегашните рецепти са изконсумирани от политиците
Обновена: 6 окт 2014 14:11 | 6 окт 2014 13:05, Веселина Йорданова
7
Няма ясни позиции за социалното ни развитие!
Йордан Бакалов. Снимка: БТА

Вицепремиерът Йордан Христосков заяви, че липсват ясни позиции на партиите по отношение на икономическото и социално развитие на България.

По думите му имахме най-вялата предизборна кампания, без никакви идеи.

Според Христосков, който участва в международна конференция "Икономически растеж: стимули и ограничители", няма основа, върху която отделните партии да изградят своите платформи, защото досегашните рецепти на икономическата наука вече са изконсумирани от политиците.

По думите му теоретичната основа, върху която десните партии преди тези избори са градили своята платформа - намаляване на данъци, на осигурителни вноски, по-голяма свобода за бизнеса, до голяма степен през последните години в България е осъществена.

По-големите данъчни облекчения доведоха до силно изкривяване на структурата на икономиката в посока на инвестиции, които временно създават работни места и след това голяма част от тях стоят като паметници - хотели, бизнес сгради, лични имоти, посочи Христосков, цитиран от БТА.

Той допълни, че по-ниските данъци и осигуровки, които са освободили на бизнеса ресурс около 30 милиарда лева, са довели до натрупване на спестявания на една част от обществото в банките без тези спестявания да бъдат включени в икономическия оборот.

По думите на социалния министър политиците от лявото пространство също са разбрали, че приказките за определен брой работни места не могат да се случат от самосебе си.

"Провалиха се и едни плахи идеи за реиндустриализация, като под това се разбираше даване на живот на фабрики, които от технологична гледна точка и от гледна точка на пазарните потребности са обречени", каза още Христосков.

Министърът на труда и социалната политика смята, че икономическата наука трябва да даде съвършено нови теории със съвършено нови понятия, което да подмени сегашния речник на политиците с един съвършено нов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Ей *** от социалното! Законите ви се разминават с ЕС законите и агенцията по международни договори и регламенти е типичен пример, как с неадекватните си просташки и смешни български закони от хиляда и балканската третирате и тормозите българските пенсионери в чужбина, където пенсионерите според бг. закони само за да получат пенсия трябва да се явяват лично пред длъжносни лица и да декларират всеки 3м, че са живи!!!Няма такъв закон в друга ЕС страна, тъй като е в нарушение правата на човека.
6
0
 
3
 
! Отговори
ЦИРКаджии преди 9 години
Какво чакате:за 1 година безработицата намаля с 2% благодарение на БСП - според ЕВРОСТАТКакво искате:Искахте капитализъм, сърбайте му попарата!Мислехте, че Вие ще бъдете капиталисти, други ще Ви работят?ДА ама НЕ?Кой може може, кой не .. да скачаКОЙТО НЕ СКАЧА Е>>>>>
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"фабриките на смъртта".Изключително и актуално определение.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Христосков, ти си едно вредно вехто ***, което кой знае защо е професор!Кажи, професоре, защо пенсията ми няма нищо общо с пенсионните ми вноски и не ми се дава години на ред цялата?Защо в НОИ парите са тюрлюгювеч?Защо този, който взема 1500 се осигурява на 2000, също като този, дето взема 5000?Мазна мижитурка!Очаквам и Нейков, който ще обясни, че трудът на дебелия му *** в кожения му стол е еднакво тежък с този на един химик и може да работи там до 107 години!***-изедници!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалният министър не може да не е знаел за робския труд, полаган в Горни Лом. Неморално е който и да е министър от правителството на наводненията, взривовете и фабриките на смъртта да дава акъл за социалните проблеми на България.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи проблема не е в делата им , а в терминологията и трябва само да си измислят нови думички и всичко ще е точно
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха ха ... И това е министър ... Като смениш речника със съвършено нов, какво всъщност променяш? Пълен смях. Христосков не става и за чистач в повереното му министерство. Жалко е когато такива "крупни" теоретици на съвременната политико-икономическа мисъл дават вещи заключения и насоки присъщи на деветокласник от търговска гимназия.