ГЕРБ и АБВ си паснаха по 14 от 18 точки, може да има нова среща

Изходът за България е голяма коалиция, смята Първанов
Обновена: 19 окт 2014 17:34 | 19 окт 2014 17:09, Александър Попов
245
ГЕРБ и АБВ си паснаха по 14 от 18 точки, може да има нова среща
Снимка: БТА

ГЕРБ и АБВ имат принципно съгласие и еднакво мнение по 14 от 18 точки, заяви Менда Стоянова след проведениете днес консултации.

Двете партии се разминават на първо място за данъчната система.

"Ние сме за ниско плоско данъчно облагане, докато колегите държат на прогресивно, подоходно облагане, с необлагаем минимум", посочи Стоянова.

Менда Стоянова обясни, че има 4 теми, по които има принципно съгласие, но има различия.

"Темата здравеопазване – колегите държат постепенно увеличаване на бюджета за здравеопазване, но на въпроса откъде и как да бъде увеличаван ще трябва да работим допълнително. Има различия и по пенсионната реформа. Трябва да се направят промени в Изборния кодекс, които да премахнат недостатъците, които той показа. „За” сме задължителното гласуване. Мажоритарният елемент следва да се развива чрез преференцията, а колегите държат половината да се избират по този начин, а другите – да са пропорционални листи", каза Стоянова.

Има възможност да продължим консултациите на експертно ниво, за да видим дали можем да приближим позициите си, заяви от своя страна Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

"Различията ни остават. Първият и най-сериозен въпрос е за това как виждаме ролята на държавата по принцип в едно следващо управление – дали трябва да засилим държавата и да увеличим нейното присъствие, или да ограничим ролята на държавата, но да засилим нейните регулативни и контролни функции. Имаме още две принципни различия – изграждането на нови ядрени мощност и мораториума върху изграждане на Белене. Третата тема на различие е данъчната политика", добави тя.

Най-добрият вариант за България е голямата коалиция с оглед на предстоящата тежка зима и кризата, категоричен бе президентът Георги Първанов. По думите му - не просто широка коалиция от много партии с „n“ на брой, достатъчно народни представители, а голяма коалиция, в която остта да бъдат двете най-големи партии по изборен резултат, и която коректно да събира левия и десния вектор в българската политика.

"Не се отказваме от стратегическите си ангажименти за промяна на държавното устройство и реформа на политическия модел, но не е сега моментът, когато има много тежки предизвикателства, да поставяме в центъра този кръг от въпроси. Държавата трябва да има засилена, активна роля в икономиката, в социалната сфера – не администрираща, а регулираща активна роля", заяви Първанов след срещата.

По думите му очевидно ще се наложи актуализация на бюджета, но от АБВ са на позицията, че актуализацията трябва да бъде в рамките на 3-процентния бюджетен дефицит, както са европейските изисквания.

"Обсъждахме въпроси, свързани с КТБ – там бързо трябва да се решат въпросите на вложителите, да се предприемат съответните мерки за оздравяването на банката”, посочи Георги Първанов.

Според него трябва да бъде продължен проектът „Южен поток” в съответствие с европейското законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че нали Боко даде пари на Първанов за туй АБВ , как няма да се разберат.
138
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да си паснат и 2те "партии" (по скоро бизнес корпорации) са с еднакво ДНК, затова не се разбират нито с леви нито с десни, а още по-малко с умерените националисти.Нищо лично бизнес. Ляшко от урина би им паснал :)
137
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TRIABVA DA IMA NEOBLAGAEM MINIMUM I RPOGRESIVNO TAKSUVANE ...PO GOLEMI DOHODI PO VISOKI DANUTZI...OT BOGATITE NA BEDNITE...TAKA E PRAVILNO...BEZPLATNO OTKRIVANE I ZAKRIVANE NA FIRMI I TRI MESETZA GRATISEN PERIOD ZA MALKITE PREDMIEMATCHI, KOITO ISKAT DA OTKRIVAT BIZNESS...ZASHTO DA PLASHTAT TAKSI V RAZMER NA EDNA GODINA NET PROFIT KOGATO NE SE ZNAE DALI VUOBSHTE BUSINESA IM SHTE POTRUGNE. i DANUK DOHOD DA SE PLASHTA ILI MESECHNO ILI NA KRAIA NA FINANSOVATA GODINA-PO IZBOR.SHANS SA MALKIA BIZNES
136
0
 
31
 
! Отговори
Citizen преди 9 години
Буда и Гоце са си от едно комунистическо, ДС котило. Ще си паснат лесно и за име на коалицията-" Мишо Бирата", "Ало, Ванъо" или " Архар и Вучка".
135
0
 
40
 
! Отговори
БГ преди 9 години
КАК НЯМА ДА СИ ПАСНАТ,ВИЖТЕ ОБЩОТО ИМ КОМУНИСТИЧЕСКО РОДОСЛОВИЕ,ЗАМАСКИРАНО УМЕЛО В ГОДИНИТЕ
134
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,да се направи 5% бариерата за НС и да ходи на лов с другия хитрец.
133
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot levo Goce, ot desno boce, u sredata zadnaia fliorca Cuca, deka e sultan tiga da im gi truga u zadnite praski na levodesnata koalicia so stabilnia Cuci dupnik,
132
2
 
43
 
! Отговори
Тиквун Банкянски преди 9 години
МЕНТА стоянова,като шефка на НАП Пловдив криеше цар Киро,Партийната секретарка Цацка,Мутрата Буда и доносник Гоце известен и като Архара си "пасвали" по 14 точки?Както се казва по Бостански-машала!Ама скоро като ви напасне народа с по една по здрава сопа по крадливите ***,ще си напаснете и по всички точки.***,която няма никави принципи и прави всякакви измислени коалиции,само и само да не изпусне голямото крадене.
131
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко влюбено го гледа леля Цецка!
130
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami kak da ne si pasnat te vinagi sa bili zaedno.
129
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От социалистите Гоце и Боце и *** за зеле не става!
128
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot levo-Goce, ot desno Boce a posredta Cucevatva e levo-desna partia sa stabilen centralen zadnik u sredata
127
2
 
50
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Менда,Пенда и Глупенда харесаха ловецът Гоце! Редно е той да и удари по една ***!
126
0
 
53
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Ще ни управлява Боце и създателя му Гоце!
125
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко изнендаващо само - 14 от 18. Добре, че не са 19 от 18....-:) Много обичам да гледам театър, а то пък сега играят безплатен всеки ден по телевизиите...Само за съжаление три от актрисите са много безлични и позастарели
124
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистически син и червен рев .Нали сте си дупе и ***. Все партииини секретарки и секретари. А има и един се издигна до зам председател на ДПС . Другият от вашите го изловиха на скоро че финансирал терористи. Я изкараите *** врачка костоФ да поврачува на кафе. Стига сте пращали да обикаля по всички медии някакъв си конски доктор и пишман адвокатина / по думите на Н Филчев../.
123
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предварително беше ясно, че Първанов цепи БСП по поръчка на Боко, те си имат общи проекти (мафиотски) още от времето на Мишо Бирата, Мутрата нали казваше, че е обещал на Първанов да не закача Мишо Бирата.И после го ликвидираха в хотела на общия им покровител Златев от Лукойл. Мафиоти гадни!И вижте кой е в АБВ, Румен Плевенския, когото Станишев изгони за нерегламентирани срещи с дупнишките престъпници братя Галеви.
122
1
 
42
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
АБВГербДпс!СТИГАТ!
121
4
 
38
 
! Отговори
До разпадащият се бл преди 9 години
Така е като се доверявате на наи мръсната и отблъсваща личност във политическият ни живот . Интриганта костуф. Кофти е да ви преластят и след това да ви изоставят.
120
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е и сектор "Юруш" да си тури едно голямо "П"...като Путин.