Борисов пак е герой №1 в медиите, Станишев и Бареков – в спад

Медиите писали най-много за ГЕРБ и БСП от май досега
Обновена: 21 окт 2014 13:58 | 21 окт 2014 13:45,
79
Борисов пак е герой №1 в медиите, Станишев и Бареков – в спад
Снимка: архив ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да води класацията на политиците, които присъстват най-често в българските медии. Това показва проучване на Фондация „Медийна демокрация“ и Фондация "Конрад Аденауер". То проследява написаното между 24 май и 3 октомври в 8 медии – телевизиите БНТ, bTV, Нова телевизия и TV7 и вестниците „Труд“, „Телеграф“, „Сега“ и „Преса“. Общият брой на анализираните материали е 8199.

Още по темата
Резултатите показват, че Бойко Борисов продължава да е медиен герой и води класацията с 1343 споменавания. Това е с 49% повече от втория в списъка – президента Росен Плевнелиев, за когото е писано 901 пъти в изброените медии. Трети се нарежда вече бившият премиер Пламен Орешарски.

Президентът е покачил значително присъствието си в медиите, стана ясно от думите на ръководителя на Фондация „Медийна демокрация“ Орлин Спасов. Според него обяснението за това е фактът, че е инициатор на служебното правителство. Данните от проучването показват още, че в БНТ и bTV президентът успява да измести по популярност Бойко Борисов.  

Медийният рейтинг на Плевнелиев, Борисов, Михаил Миков и Лютви Местан расте, а този на Сергей Станишев, Николай Бареков и Волен Сидеров пада, показва изследването. Въпреки това Станишев запазва четвъртото място в класацията, а Бареков – шестото.

ГЕРБ е най-споменаваната партия във вестниците и телевизиите – 2290 пъти, показва още проучването. На второ място се нарежда БСП с 2204 споменавания. Следват кабинетът на Пламен Орешарски, ДПС и правителството на Георги Близнашки. На едно от последните места е Централната избирателна комисия. Повечето партии, с изключение на „Атака“, бележат ръст на медийния си рейтинг в анализирания период.

Според изследването телевизиите отразяват повече управлението на страната, а пресата се интересува най-вече от партиите и политическите процеси. Кабинетът на Пламен Орешарски пък е бил на прицел на всички – критикуван е и от телевизиите, и от вестниците.

Проучването е направило анализ и на новините в интернет. Според данните и в новинарските сайтове и блогосферата най-често споменаваните политици са Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Пламен Орешарски. Популярността на Сергей Станишев отново бележи спад. В средата на тази класация се оказват Цветан Василев и Делян Пеевски заради казуса с КТБ.

Медийните анализатори правят парадоксалния извод, че изборите се оказват по-честа тематика преди вота, отколкото по време на кампанията.

В социалните мрежи се отчита отлив на гражданска енергия и ентусиазъм, в същото време се увеличава подкрепата за Реформаторския блок, показва още проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов, е смешен и комплексиран нарцисист.
52
0
 
2
 
! Отговори
sfyjksykg преди 9 години
Щом типажа от снимката е герой номер едно за медиите в България можем да заключим само едно : много жалко за въпросните медии и територичта на която те се намират. Кога ли тези медии ще започнат наистина да ни занимават с по-съществени неща от екземпляра с чадърчето е явно въпрос с много неизвестни.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откога г-н Борисов се крие от дъжда с плажен чадър ? Е как да не го забележат медиите ???
50
1
 
6
 
! Отговори
Разпознахтесеитриете преди 9 години
По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар то това ви е нацията на 1300 години, да ви ц-та нация това го напишете, ама няма да посмеете. Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пар
49
2
 
9
 
! Отговори
радио Ереван преди 9 години
Питат Радио Ереван: -"Кога ще стана министър-председател? Радио Ереван отговоря: -"Боко, познахме те по гласа! Спри да задаваш този *** въпрос вече за стотен път!"
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължавайте да спите,чакате някой луд да дойде и да започне война с крадливата *** маскирана като политици,има готови момчета но са малко,набираме още хора,има ли готови на 03,11,2014 да излязат и да воюват за България ? пак казвам ,никой няма да ни помогне ако сами не си помогнем,ислямизират България,залагат огромна бомба,ако ние не сложим край те ще го направят,те ще ударят когато са готови,за това ние първи трябва да ударим,03,11,2014 да запалим фитила
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям сладур е с тази жълата блузка.Като пчеличката Мая ...... а пък този чадър от плажа ли го е прибарал :)
46
2
 
10
 
! Отговори
жулналя преди 9 години
Добре че Бойко ни дава по някой лев за някоя статиика иначе сме умрели от глад с тия 2-3 хилядарки заплата накъде
45
6
 
8
 
! Отговори
Вежди Рашидов преди 9 години
Ние оставихме всички мангизи да минават през банката(КТБ) на тоя ***(Пеевски), на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв ***, нямате ли смелост... Как е станал този *** мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да възродим човека Слънце божее божее колко ни е паднало интелектуалното ниво боже божее
43
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До какво ни чака 41Ами аз съм от грозните и глупавите Д-р На психологическите науки Николай Михайлов!Но си прав за едно- тази зима ще вземем реванш на "красивите и интелигентните" според Буда и Плевнята офшорския,но искам тези "красавци" да се изправят срещу нас с вувузелите и пак да скандират- "Тиквата на власт"
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работодател е колкото аз съм трамвай. Разбира му кухата манерка от брутен вътрешен продукт и работни места...
41
2
 
15
 
! Отговори
срещу заплащане преди 9 години
Другарят Борисов продължава да води класацията на политиците, които, срещу заплащане, присъстват най-често в българските медии.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, работните места не се създават от образовани и умни, образовани и умни с лопата да ги ринеш, а в България цари безработица. Работни места се създават първо ако имаш капитал, второ ако има пазар за това което прозвеждаш и трето най-важно ако си хитър и тарикат да се наложиш - тогава може да създадеш работни места.
39
8
 
2
 
! Отговори
работодател преди 9 години
Ега ти и разбирането на комунист-социалист , че грозните и бедните са двигателя на брутния вътрешен продукт. Ало червен *** , всеки защитава себеподобните си , но все пак трябва малко и акъл. Ако няма образовани и умни хора кой ще създава работни места . Защо ревете , че имало безработица , направете си фирми и си работете само грозните и бедните, защо чакате.
38
0
 
8
 
! Отговори
ДА! преди 9 години
КОЙТО НАЙ МНОГО СТОИ ПРЕД ЖУРНАЛИСТКИТЕ НАЙ МНОГО ПИШАТ ЗА НЕГО А ТОЙ И ДА НЕ СТОИ ПРЕД КАМЕРИ ТЕ СЕ НАТИСКАТ ДА ПИШАТ ЗА НЕГО ЗАЩО ЛИ?
37
1
 
7
 
! Отговори
Буда Тиквов Борисов преди 9 години
Реших да обърна внимание на публиката . Накратко. Ще направя правителство и ще го предложа на Пиздю точно на 5 ноември. Друг е въпроса, дали НС ще го гласува на 6 ноември. По време на изборите казах, че ще приема мандат от Пиздю само ако СИК има 121 депутати. Нещата се затегнаха и свалих бройката на 110-115 . Като за последно казах, че ще правя правителство дори и 100 депутати да имам. Днес съм готов с 84 депутати да правя правителство. Ще го направя, друг изход нямам. Главната причина за това е, че на 18 септември т.г. Сретен Йосич излезе от затвора.
36
0
 
5
 
! Отговори
Карл Май преди 9 години
Колкото и думи да изпишем за Бойко, никога няма да бъдат достатъчно за една книга.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докторее чака ни Майдана да знаеш ама не ти стика да го кажеш
34
1
 
10
 
! Отговори
какво ни чака преди 9 години
Д-р Николай Михайлов- психиатър- бивш депутат от ДСБ-Мисля, че през 2015-а февруарският протест ще вземе реванш на летния. Грозните и глупавите срещу красивите и интелигентните. Рунд трети.Дано след него все още останат оцелели от политическата класа