Линията на бедност ще е 286 лв. за догодина

Кабинетът дари дърва за пострадалите от наводненията
Обновена: 22 окт 2014 14:37 | 22 окт 2014 14:37, Веселина Йорданова
27
Линията на бедност ще е 286 лв. за догодина
Архив: Булфото

Линията на бедност за следващата година ще е 286 лева или с 14% по-висока от настоящата, реши служебният кабинет на редовно заседание.

За изчисляването ѝ ежегодно се използват данните от изследването на бюджетите на домакинствата, провеждано от НСИ, а размерът се определя с цел да се гарантира задоволяване на минималните жизнени потребности от храна и нехранителни стоки и услуги.

С друго свое решение кабинетът дарява 1500 куб. м дърва  за отопление на пострадалите от наводненията през лятото жители на общините Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново.

Организацията на отчетност и контрол при снабдяването с дърва е възложена на министъра на земеделието и храните и на кметовете на съответните общини.

Земеделският министър трябва да създаде и организация за осигуряване на дърва за горене за нуждите на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово.

Те са необходими за отоплението във фургоните и палатките, ползвани от служителите на МВР при участието им в специализираната полицейска операция по охрана на държавната граница.

Правителството реши да не се изгражда собствен водоизточник на дома за временно настаняване на чужденци в Любимец и със спестените пари да се довърши изграждането на фургонно селище до края на годината.

С него капацитетът на дома ще се увеличи до 400 места, но предвидените 637 хил. лв. за транспорт и монтаж на фургоните, за тяхното електрозахранване, водоснабдяване и канализация не са достатъчни.
 
По тази причина необходимите допълнителни 49 хил. лв. ще бъдат осигурени чрез вътрешно преразпределение на средствата по дейности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
не е възможно! преди 9 години
Искров получава 90000 лева на месец заплата. Охраната на Борисов струва 40000 лева на месец. Охраната на осъдения на 4 годишна ефективна присъда в панделата Цветанов струва 40000 лева на месец. Специално, Цветанов ще е по-евтин за българския данъкоплатец ако си излежи присъдата.
21
0
 
4
 
! Отговори
урко преди 9 години
Високи заплати се извоюват с твърдост и кръв. Когато свършат балъците редящи се на опашка за мизерни заплати пред вратата на "работодатели" и когато същите тези тарикати "работодатели" започнат да бъдат разстрелвани за забавени заплати...тогава предвиждам US-стандарт в Бг.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО ЧАКАТЕ НА СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ ДА ВИ ОПРАВЯТ ЖИВОТА В ГОЛЯМА ГРЕШКАСТЕ. КАКТО СА КАЗАЛИ УМНИТЕ ХОРА ЗАКОНИТЕ СА ВРАТА В ПОЛЕТО И САМО БАЛАМИТЕ МИНАВАТ ПРЕЗ НЕЯ. АКО ЖИВЕЕТЕ ПО ЗАКОНИТЕ НАПРАВЕНИ ОТ СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ ПРЕЗ ТЕЗИ 25 ГОДИНИ ЩЕ УМРЕТЕ ОТ ГЛАД.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"286 лева ? Е нали сме в ЕС в Гърция е 400 евро - що не вземете нещо положително от Европа-спрете с даренията ."Гърция за разлика от България е държава от ЕС. България е геостратегическа зона на НАТО в ЕС, военна база и пристанище на натовкските военни кораби за натиск върху Русия. На кой му пука какъв е прагът на бедността. Бедните да го духат.
18
0
 
6
 
! Отговори
Бесен Българин 2 преди 9 години
След като такава е "линията на бедността" в Абсурдистан.... Искам да помоля "Дамите" и "Господата" - 240 броя от така нареченото "Народно Събрание" и служителите от НСИ , които са изкарали тази "линия" да карат от 1 ноември 2014 до 1 ноември 2015 г. точно.... с 287 лева на месец... Това ще рече , според тях , че с 1 лев отгоре и вече... НЕ са бедни , нали? Да видим тогава...... КОН БОБ ЯДЕ ЛИ....... и каква е ИСТИНСКАТА "ЛИНИЯ НА БЕДНОСТ" тук!!!!!..................
17
0
 
8
 
! Отговори
Бесен Българин преди 9 години
Каква е тая 'линия" , бе? Много добре го е казал коментар 15... НЕКА ТЕЗИ , КОИТО СА ИЗЧИСЛИЛИ ТАЗИ "ЛИНИЯ НА БЕДНОСТ".... ПЛЮС ОЯДЕНИТЕ *** , КОИТО НАРИЧАМЕ "ДЕПУТАТИ" ДА ЖИВЕЯТ ТОЧНО С ТАЗИ СУМА В РАМКИТЕ ПРИМЕРНО НА ГОДИНА.... ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ИЗКАРАТ! БЕЗСРАМНИЦИ!.... Тия НАГАЖДАЧИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СТЪКМИСТИКА , където "шефовете" им по цял ден висят по околните кръчми и прибират четирицифрени заплати за тази си "дейност".... Те ли са определили тази "ЛИНИЯ"?!?!.... Те дали карат с 286 лева?
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хорааа да започнат всенародните тържества.Току-що разбрах,че сме богати.286 лв. са това,ей.
15
0
 
1
 
! Отговори
22222 преди 9 години
) Това е шега - е някой и друг ден тъй съм и минавал , но не и цял месец ,ПРАВ СИ ). Тъй съм карал ,не че няма - а че тъй ми се получавало .)
14
0
 
7
 
! Отговори
А преди 9 години
Значи не трябва да се разболяваме и който оцелее на хляб и сол.е гати мизерната държава.
13
9
 
2
 
! Отговори
симпатяга преди 9 години
до всички мрънкачи долу- никой не е длъжен да ви осигурява нищо. Колкото са ви способностите и колкото сами си изкарате, това ще са ви доходите. Какво толкова трудно има за разбиране, всеки нормален човек сам е отговорен за доходите си.
12
1
 
5
 
! Отговори
D преди 9 години
Линията не е вярна .който я е изчислил ,нека той да живее с тази цифра особенно с Боко да си ги сменим с неговата заплата виждам че има нужда от почивка!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
340 ЛЕВА-МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ!!!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако получаваш брутно парично възнаграждение от 340 лева,месечните удръжки на тази сума е 73,47 лева!!!!!!Получавате ЧИСТИ 266,53 ЛЕВА!!!!!!ИЛИ ЗА МЕСЕЦ КЪРТОВСКА РАБОТА ПОЛУЧАВАТЕ СУМА,КОЯТО Е 20 ЛЕВА ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТ В БЪЛГАРИЯ,ДРАГИ БЕЛИ ЕВРОПЕЙСКИ ***!!!
9
7
 
1
 
! Отговори
22222 преди 9 години
За да остане жив един мъж 180 см -90 кг Закуска 1 яйце и три филии изпъжени -0,040 лева +кафе -0.80лв =1.20.Обяд -леща (0.30 ст) +3-4 филии хляб (0.20ст )=50 ст След обяд - 1 кисело мляко (1лв) +2филии хляб =1.10 лвВечеря - картофи сготвени (30 ст) с 2-3 филии хляб(20ст)=50 ст Баланса е 3.30лв Х30 дни =100 лв(99)Има още възможност да намаляват !) -има и за мобилен и за ТВ ))
8
0
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
До meНе са ти много верни сметките, защото минималната заплата е с 50 лв. отгоре, но това са брутни пари. Ако вземаш минимална заплата и ти плащат осигуровките, на практика оставаш под линията на бедността.
7
0
 
5
 
! Отговори
55 преди 9 години
286 лева ? Е нали сме в ЕС в Гърция е 400 евро - що не вземете нещо положително от Европа-спрете с даренията .
6
0
 
11
 
! Отговори
Леле... преди 9 години
Прагът на бедност е 500 лв., а тези 286 лв. са праг на мизерията. Но едно е да смяташ с калкулатора и да ти излизат сметките на теория, а съвсем друго е да го приложиш на практика.
5
0
 
8
 
! Отговори
me преди 9 години
Аз също искам да знам, кой формира тая линия на бедността и какво според него влиза в нея. Защото очевидно не влиза наем, не влизат и лекарства и добавки, всъщност не влизат и битови сметки. Общо взето, в линията на бедността влиза да можеш да си купиш картофи, хляб, ориз и кисело мляко. Да им имам и оцеляването. И затова, минималната заплата е с цели 50лв отгоре, а държавни служители взимат невероятните 370лв заплата. С която са с 90 лв (ДЕВЕДЕСЕТ ЛЕВА) над линията на бедността. ЧЕСТИТО!
4
12
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 9 години
Преди 89та година по времето на комунистическото руско робство беше много по зле. Мизерия, нямаше работа, безработица, проституциа, мафия и наркомани, чакаш за лада 10 години, нямаше банани и портокали а шоколадови яйца, тоблерон, маркови дънки само в Кореком. А сега братята американци ни освободиха и ни донесоха демокрация и излезте да видите какви западни коли карат хората, магазините са пълни има всичко като кореком и банани и портокали и смартфони и маркови дънки и народа живее добре сега.
3
4
 
5
 
! Отговори
Стотинката преди 9 години
И докато всичко беше стотинки, а стоките дефицитни... КОмунярите фалираха държавата 3 пъти преди 89та само... прсото новия голям брат не плаща масрафите като СССР... но некадърнотоуправление накомуняритепродължава и в новите условия... те и сега си живеят добре... това е...