Станишев даде глас за Комисията на Юнкер

"Такъв трябва да е демократичният подход"
22 окт 2014 16:54,
13
Станишев даде глас за Комисията на Юнкер
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев гласува в подкрепа на Комисията на Жан-Клод Юнкер при вота в Европейския парламент. Днес съставът на новата ЕК беше одобрен от евродепутатите.

Още по темата

"Днес ще подкрепя Комисията на Юнкер, защото такъв трябва да е демократичният подход. Това е важен политически договор с европейските граждани“, каза Станишев в словото си пред Европарламента преди гласуването.

Той обясни, че новият председател на ЕК е получил подкрепата на левицата след като е дал ясна заявка за промяна в приоритетите. „Основната линия на тази промяна е планът му за 300 милиарда инвестиции в нови работни места, конкурентоспособност и растеж“, каза още лидерът на ПЕС.

Станишев обяви и че подкрепяйки Комисията, ПЕС застава и зад комисарите-социалисти. Той ги похвали, че са показали високо ниво на експертност и ангажираност по време на изслушванията.

„Балансът в Комисията беше подобрен в хода на преговорите. Благодарение на усилията на Групата на социалистите и демократите,  имаме по-добро представителство и нито едно важно решение не може да бъде взето без подкрепата на нашето семейство“, каза още лидерът на ПЕС.

Станишев обясни и че подкрепата на левицата е безусловна и че социалистите ще следят за изпълнение на ангажиментите. „И не на последно място ще подкрепя Комисията, защото, ако искаме промяна, трябва да участваме в нея на всеки етап, каза накрая лидерът на ПЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
рапан преди 9 години
Жив е той, жив е, там комисарче, се скри на топло и яде банана, а ние в село, майки кълнем, дето бюджето прибраха и не остана, даже за рало, да орем хармана? Оооо, Брюксел, майко орлице, какви си айдук майко прибрала, на топло и заплатка яко ги храниш, а от тях 60 године и бюджет не остана? Я, вземи Брюксел, че хвани, тез пусти наши душмани, дето ни в пешерен век навряха, и *** си в дворци изпонавряха! А той юнак, вехта войвода, дека ни на маймуни направи, що не е в тежщи зандани? Ъ?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ?!?G-NE NIKOI KOGATO TEZI BANDITI VLAGAHA PARITE SI V *** ZA VISOKI LIHVI NE SE STRAHUVAHA OT ZAKONA.RAZBERETE VSICKI GRAGDANI NA BG VSICKI ,,SPESTIAVANIA"NAD 10000LV. SA PRIDOBITI PO NECESTEN PAT-OTKRADNATI S DALAVERI.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dolu kapitalizma i fashizma.da na sssr,iugoslavia gdr evrazaiskia aiuz i india i velik kitai.da na socializma i van ot balgaria nato,amerika i evropa.25g ni exploatirat i nie balgarite im rabotime za stotinki a te trupat miliono.
3
1
 
5
 
! Отговори
681 преди 9 години
Жалко ***!не ни занимавайте с него!
2
0
 
11
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 9 години
Не ни занимавайте повече с този гризач. Нека сега ПЕС-а да си го блъска в главата!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве кой го пита бейбиситъра. Бах жалкия съсел!