В ГЕРБ с 2 варианта: тройна или четворна коалиция

С повече участници във властта политическата хигиена щяла да се подобри
65
В ГЕРБ с 2 варианта: тройна или четворна коалиция
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

В ГЕРБ държат в готовност до края на седмицата две формули за управление - тройна или четворна коалиция, пише "24 часа".

Според единия в управлението ще са ГЕРБ, Реформаторският блок (РБ) и Патриотичният фронт (ПФ), а според другия към тях ще бъде допусната и АБВ.

Още по темата
След като във вторник вечер петимата лидери на Реформаторите гостуваха на Борисов в централата на ГЕРБ, Радан Кънев обяви, че те са категорично против кабинет на малцинството, т.е. само на ГЕРБ и блока.

"Това е лош вариант и не може да бъде нито добрият, нито по-добрият", отсече Кънев. И потвърди, че с Борисов е обсъден коалиционен кабинет с участието на ПФ като "един от добрите варианти за мнозинство и правителство". Другото, което Кънев определи като невъзможно, е кабинет с участието на БСП. Някакво участие на АБВ обаче не изключи.

"Сега проблемът е не искат ли реформаторите с патриотите, а патриотите да поискат реформаторите", довери човек от ГЕРБ. На късната среща с Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и Корман Исмаилов, Борисов бил заедно с Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и със зам.-председателите на партията Цветан Цветанов и Димитър Николов.

"С повече участници в управлението политическата хигиена ще се подобри - всеки ще контролира другия", сподели член на ръководството на ГЕРБ.

Мандатът няма да залегне в коалиционното споразумение - ако правителството работи добре и реформите се случват, той ще е пълен. Иначе партньорите се договорили да предизвикат сами предсрочни избори след две години. Периодично те ще си правят междинни ревизии на управлението

Кабинетът ще е факт до края на идната седмица - 31 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да напревят осморна коалиция, та да ни улеснят с името - октопод.
46
1
 
3
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Не трябва ГЕРБ да правят такива правителства, само ще загубят от това, защото "партньорите" им ще им подлеят вода.
45
0
 
5
 
! Отговори
драган преди 9 години
Тези които бяха срещу тройните коалиции ще правят нова тройна коалиция с две златни пръсчета ДПС и ББЦ / за да си стоят на топло в НС /. А ни обясняваха колко лошо било да ни управляват няколко партии.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цял живот, още от малък съм си мечтал да ме управляват образовани, умни и интелигетни хора като Борисов и Цветанов. Първият и вторият човек в Държавата по интелект са последният и предпоследният.
43
0
 
3
 
! Отговори
Чудя се преди 9 години
Стоите пишете глупости, но и се надлъгвате и си вярвате. Като сте толкова умни, защо чакате някой да ви оправи. Оправете се сами , помогнете си сами, та и ГОСПОД да ви подаде ръка и да ви помогне. Ама простотията няма граници и затова чакате на готово. Умните намират начин, дори и в тази тежка ситуация. А на вас, който и да е на власт ,все ще мрънкате и ще чакате да ви оправят и така до края на живота ви.
42
0
 
2
 
! Отговори
продължение начетете преди 9 години
По тази причина за десетина години се изреждат 14 правителства. Най-краткото трае едва 4 дни от 9 до 12 август 1886 година. Е, много интересна статия това е само част от нея. Какъв е извода. За толкова много години не сме мръднали на йота от това ,което сме били. И става все по-зле. Ставаме все по-зли и завистливи. Затова младите ще бягат от БГ.
41
0
 
3
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ преди 9 години
Росен Тахов,23.10.2014 г. в. 24 часа прочетете : Геният на завистта е българин. ...Завистта е люта болест...... Люто страдат от нея строителите на свободна България. Константин Иречек, дошъл от Европа да помага на младото княжество, е изумен от нашенските нрави. През декември 1881 г. той споделя впечатленията си с Йосиф Ковачев: " Аз му казах, че най-лошото за мене е чудесното наслаждение, което хората тук имат да се преследват един другиго и да развалят един другиму рботата."
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дрън-дрънкабинет начело с бандитвземете си го и го изсипете в перловската река
39
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 9 години
Божеееее, защо ни търпиш на Земята?
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
матриала трябва да е доволен
37
5
 
17
 
! Отговори
формулата преди 9 години
Формулата на бъдещия кабинет: Цру-герб-пф-ббц-абв-бсп-ндсп-сдс-ндсв-СИК-ВИС-братя Галеви-Маджо-Маргините-Пашата - последният да затвори вратата?
36
3
 
13
 
! Отговори
твърда увереност преди 9 години
В ЕТгерб-буда с 2/3 варианта/без варианти: двойна/тройна или тройна/четворна коалиция/без коалиция.
35
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варианти много, но кат падне първия сняг остава само изгонване с камъни!
34
24
 
8
 
! Отговори
Пиар агент преди 9 години
Въпреки цялата злоба на червените *** , Борисов побеждава в над 10 избора , което показва , че в момента е най подготвения политик и държавник. Само за протокола, недоносчето Станишев от терористичната партия БКП-БСП-ДС избяга като плъх в Брюксел. Сегашния шеф Миков е наистина попадение в десятката на другаря Дъбов, за който сполучливо казаха , че прилича на кочиаш.
33
1
 
21
 
! Отговори
Планктон преди 9 години
Тройна-четворна коалиция ли? Орташката кобила и вълците не я ядат.
32
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тройна, четворна, петорна или десеторна, така или иначе няма да я бъде!
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напротив. политическата хигиена ще се влоши до степен на гангрена. И кой ще е 4тия? АБВ. Лусна ви комунистическия *** на ВСИЧКИТЕ!
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След такава коалиция между българо-турски бардак (РБ), Патриотичен фронт (ПФ) и ГЕРБ, тези партии ще са политически трупове на следващите избори. Хич не ги е срам нито РБ, ното, ПФ, нито пък ГЕРБ, че ще управляват заедно с новото ДПС - дясната ръка на Ердоган, Местан и Доган, а именно Касим Дал и Корман Исмаилов с тяхната противоконституционна партия "Народна партия свобода и достойнство" (НПСД).
29
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
две *** мутренски кратуни.
28
4
 
11
 
! Отговори
поп преди 9 години
ОСТАВКА