Далеч сме от формулата на кабинета, рече Цачева

"Нестабилно управление е по-лошо от нови избори"
Обновена: 24 окт 2014 22:59 | 24 окт 2014 22:00, Веселина Йорданова
142
Далеч сме от формулата на кабинета, рече Цачева
Цецка Цачева. Снимка: БТА

ГЕРБ все още е далеч от формулата на кабинета, заяви Цецка Цачева от партията.

Същевременно тя беше категорична, че успешен може да бъде само първият мандат, връчен от президента.

Още по темата
Според Цачева по-лошо от нови избори би било нестабилно управаление, което може да ни вкара в още по-дълбока криза.

„Към настоящия момент изобщо не е ставало дума още за разпределение на министерски кресла и на ресори“, подчерта тя в предаването „Панорама“ на БНТ.

Цачева посочи, че ако се налага, може да има трети рунд преговори, за да се състави правителство, иначе отиваме към избори.

От ГЕРБ очаквали Патриотичният фронт да споделят отговорността чрез участие в изпълнителната власт.
По думите й анализът в партията от последните часове сочел, че без такова участие "нещата към момента не изглеждат договорени, а по-скоро е вярно обратното".

Тя посочи, че подписването на програма за стабилно управление и подкрепа в парламента, но без участие в правителството, означава контролни функции върху изпълнителната власт, но без да се поема отговорността в управлението.

„От БСП категорично заявяват, че остават в опозиция. При положение, че от друга страна Реформаторският блок поставят също категорично условие – без левицата в един кабинет на споделена отговорност, разбирате колко е трудно да се постигне очакваната формула“, обясни тя.

Цачева допълни, че ГЕРБ и Реформаторите имат сходни мнения за политиките и приоритетите пред бъдещото правителство, но напомни, че ДПС заяви подкрепа на правителство на малцинството, което да не е коалиционно.

Може би най-силното е правителството на споделената политическа отговорност, смята Дора Янкова от БСП.

Според нея преговорите са очертали дясноцентристко управление, като на втория тур се е оказало, че отиваме към програмно правителство.

В дясноцентристко управление ние няма как да участваме, коментира Янкова, според която е необходимо да има силна лява партия, която да бъде опозиция и това е отредил избирателят за БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
жеко преди 9 години
Промяна на избирателната система, забрана за признаване на гласове от Турция , и всички останали промени за които знаем . Иначе от тези ,сега които се надпреварват за кокала, не чакайте нищо добро!
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"БИВШАТА" партийна секлецарка на БКП се пише демократка...хем гр*зно - хем на*ално!
68
0
 
4
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
От декември 2012г.съм на протестите до Орлов мост.То, не бе Тиквата,след това Ореша-ро,а след това и ба0-баоБлиз.Разбрах, че тия мушмороци са само за гьола в Белене.Мислят единствено за собствения си банкова сметка.Т'ва народ,нация,благополучие- си е кошмар за тях.Затова само и единствено натиск чрез стачки,повсеместно недоволство чрез стачни действия.Лопата по тиквата и ритник по *** на всеки депутат./без разлика в полаВсъщност някой да знае къде е Янето,Надето/убавото/,царчето и др.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавата е под вода , а те още се пазарят .Не ВИ Е СРАМ , АЛчНИ, НЕНАСИТНИ ПОДОБИЯ НА ПОЛИТИЦИ
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убава, стройна, сочна.....е-е-х....и умничка! Дай Боже секиму таквоз гадже!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лелееее,ако още 4 години гледаме тази злобна лелка на трибуната на народното събрание,с подкрепата на другите две зобарки Цвета Караянчева и Деси от Дулово,пропуснах Лиленцето,по-добре да има нови иабори.Това няма да го понесем.
64
0
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 9 години
Не плачи лельо Тетке,защото сами се докарахте до това положение.Народа не прощава излъганите си надежди.Обещшавахте какво ли не,а единственото,което правехте,е да напълните собствените си джобове,да мачкате бизнеса,да подслушвате и свои и чужди,да докарате хората до самоубийства от мизерия,да не пипнете пенсии и заплати,да живеете в разкош за наша сметка,да възлагате обществени поръчки на свои хора,да фалшифицирате избори,да вдигате тока и да харчите резерва,да назначавате калинки и т.н.
63
1
 
3
 
! Отговори
бай пенчо преди 9 години
Бягайте при чичко Сорос. Да изпрати за ДЪРЖАВАТА ни ,20 милиарда долара,за да си направим реформите и възстановим икономиката и тогава със сигурност ще имате 140 места в парламента. Иначе двойна коалиция, тройна коалиция ,предсрочви избори ,все тая. Нямали пари за нас, няма да има комфорт за нито една партия.
62
1
 
10
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
С наличните *** на върха България няма да стигне доникъде! Надежда всяка оставете.Лапайте европейски ценности и се наслаждавайте на мизерията докато БГ-то не стане Юкраин!
61
2
 
7
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Българин 67 Ще ги изгоним от парламента с камъни и коктейли и "***",както в Украйна Мамка им проста!
60
0
 
13
 
! Отговори
България - EU преди 9 години
Тези никога няма да оправят България , напротив ще я съсипят като другите от Тодор Живково време насам
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами времето ви изтича ,г-жо Цачева. Ако НЕ МОЖЕТЕ да съставите правителство се оттегляйте и да вървим по същество, защото разбрах, че макар новите депутати да не са на работа си взимат заплатите.
58
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Далеч сме от формулата на кабинета, рече Цачева"Вие сте далеч от много неща и макар ,че го знаехме,бяхме ненормални ,като гласувахме за васПак ще ви "сърбаме попарата" ,а след това ще ви изгоним с камъни..
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И КВО, АКО ИМА НОВИ ИЗБОРИ..... МИСЛЯТ СИ чЕ щЕ ВЗЕМАТ ПОВЕчЕ ГЛАСОВЕ ЛИ ? Лично аз повече НЯМА ДА ГЛАСУВАМ, докато не се промени избирателната система.Защото колкото и да гласуваме, резултатите винаги са едни и същи....в полза на фалшификаторите.
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алчната Тиква отново се докопа до властта чрез поредните фалшификации и обработката на материала от медиите Му.Сега отново ще гледаме Осъединя грозник Цветанов как си разиграва коня, докато българите се палят по площадите.Тъжно, много тъжно ...
55
1
 
12
 
! Отговори
И кой освен преди 9 години
разни мекотели, свикнали да ги мачка някой подобен на *** старшина, ще работят под командата на самовлюбена мутра? Какво добро за народа и държаватат може да произлезе от работата на подобен тип безгръбначни? *** разни щели да носят отговорност...много лош виц!Изобщо не е смешен.
54
2
 
21
 
! Отговори
незабавен арест преди 9 години
За тези които са откраднали парите! Борисов и кръвопийците около него. ВЕДНАГА!Казах!
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Герб не могат да съставят правителство - БСП ще могат и това ще закопае Герб.
52
3
 
2
 
! Отговори
Ivanov преди 9 години
4estito na pe4elivshite,novi izbori,ako ima hora ostanali pone smalko akal v taia gubernia bg,to mnogo barzo triabva da se orentirat kam tri varianta,dunav most,terminal 2,ili kalotino,shoto drug izbor ve4e niamate,s poslednite si pari moje da napravite samo niakoe pogrebenie,bog da ia prosti balgaria amin.
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецке-е-е-е,Цецке!Да цицате- не можете-хващат ви,за цицане- не ставате- кухи сте...Какво можете да правите с тези скопени мозъци, освен да крадете,лъжете и приемате закони,които променяте след седмица?Много правилен е бил лозунга в началото на демокрацията,че сте "***"! Вие-представителите на номенклатурата-трето поколение- вечни депутати и министри, заслужавате ежеседмични безплатни разходки в кофи за *** около Народното събрание - по примера на братята украинци!!!Идва Видов ден!!!