Мерджанов прогнозира: До 15 ноември кабинет няма да има

В БСП трябва промяна на всяко едно равнище, призна той
Обновена: 25 окт 2014 10:55 | 25 окт 2014 10:55,
17
Мерджанов прогнозира: До 15 ноември кабинет няма да има
Снимка: Архив, Булфото

Кабинет до 15 ноември няма да има, прогнозира пред Нова телевизия Атанас Мерджанов, говорител на Изпълнителното бюро на БСП. Според него сега се губи много време за съставянето на правителство.

Той призна, че в БСП се чуват гласове за коалиция с ГЕРБ за съставяне на кабинет, но мнозинството в партията смята, че изборният резултат на БСП не дава основание партията отново да споделя отговорността от управлението.

На въпрос дали е възможно БСП да състави кабинет, Мерджанов отговори, че щом е трудно на първата политическа сила да го направи, ще е още по-трудно и за втората. Но той е категоричен, че нови избори са много лош вариант.

"Нови предсрочни избори ще бъдат много лош вариант за страната. Това го казваме всички, само че не всички го съзнаваме и губим време", заяви той.

Мерджанов обеща, че ще се работи за промени в партията, които да отговарят на очакванията на гласоподавателите.

„В БСП сме решени да започнем строежа на партията по най-адекватния начин, който да отговаря на желанията и очакванията на българските граждани.  Твърде много е разочарованието в очите на нашите членове и симпатизанти и трябва драстична промяна на всяко едно равнище”, коментира той.

Има системни промени в партията, но те могат да бъдат непременно решени с отстраняването на един, двама или трима души, заяви Мерджанов. „Още на първото заседание след изборите председателят на Националния съвет на партията заяви, че ще направи промени в Изпълнителното бюро и вероятно в цялата структура на „Позитано” № 20”, напомни той.

По думите му конкретните промени в Изпълнителното бюро ще са факт, когато завършат заседанията на общинските и областните съвети. Очаква се това да стане до края на месеца и вероятно в първите 10 дни от ноември ще бъдат представени промените.

Мерджанов допълни още, че на утрешното заседание на пленума на БСП се очаква да бъде излъчен кандидатът на партията за заместник-председател на Народното събрание.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА СИ ЗАВРЕ ПРОГНОЗИТЕ В ОТХОДНАТА ТРЪБА ТОЗИ НАГЛЕЦ ! *** ДЪРЖАВАТА СЕГА ИЗКАЗВАТ МНЕНИЕ КАК ДА СЕ ПОЧИСТИ НУЖНИКА !
12
0
 
0
 
! Отговори
222 преди 9 години
mmmm дааа
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без ДПС, май 121 човека на една маса не могат да се съберат?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
промяна трябва ама мен да не пипат
9
1
 
4
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
Рибата в морето те тигана слагат,не искат да съставят правитество а се натискат да излъчат зам. председател на НС.Как да искат да излъчат правителство видяха се отново след 70 год .докъде ни докараха.Хората не желаят ДПСвъв властта а те без тях немогат.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДрМерджанов .прочитате ли от време на време доклада на ПМладенов пре пленума на ЦК на БКП ,декември 1989 г?Прочитайте го:photonik.blog.bg/.../kraiat-na-soca-ot-pyrva-ryka...
7
2
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
До доктор Сър ПичукПрав си ! Аз нямам никакви близки и роднини комунисти. Но какво ще правиш Ти, Бойко, Цвъки ,целият ГЕРБ, Цялото БСП, целят ПФ, и Костов без жена.
6
4
 
2
 
! Отговори
АЗЕТО преди 9 години
А РОСКО И ТИКВАТА КОЛКО ТРУДОВ СТАЖ ИМАТ И КАТО КОМУНИСТИ ЗА СИБИР
5
4
 
10
 
! Отговори
IVo_1 преди 9 години
Ами докато мръсни гадни *** като вас блокират всичко което се опитва да се прави за да се излезе от блатото, така ще е. ако вие не стъе в играта за да лапате комисионни и да се гушите ще правите такива простотии. Приемете не се сме 1960 когато имаше само една партия.
4
4
 
12
 
! Отговори
доктор Сър Пичук преди 9 години
Прав е Мерджо, трябва пълна забрана и депортиране на комунистите в Сибир!
3
0
 
7
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Засмян и мазен мушморок.Аз не искам повече избори.Не искам да се профукат още 27млн.лв.Затова всите от тези *** в гьола на Белене.Опция в дълбокото на Искъро.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
злобна и завистлива душица на невестулка!
1
0
 
13
 
! Отговори
shrek преди 9 години
Тоя плъх пък кой е?