В АБВ ще се пазят с Кодекс от политически номади

Калфин: Ще бъдем в опозиция, но ще помагаме за стабилността
25 окт 2014 15:15,
12
В АБВ ще се пазят с Кодекс от политически номади
Снимка: архив БТА

Парламентарната група на АБВ ще приеме свой Етичен кодекс. Една от точките в него ще е свързана с политическото номадство. Това стана ясно от думите на Ивайло Калфин във Варна. Преди време лидерът на АБВ Георги Първанов посочи Калфин за лидер на групата в парламента.

Според Етичния кодекс на АБВ, ако някой напусне групата на партията, ще трябва да напусне и Народното събрание, а не да се обявява за независим. Това изискване на Кодекса обаче ще е само пожелателно, тъй като Конституцията изключва подобно задължение на народните представители.

В документа ще се акцентира на прозрачността в работата на депутатите. Ще бъде въведено и изискване народните представители от АБВ винаги да декларират конфликт на интереси, когато има такъв.

Кодексът ще бъде одобрен в понеделник. Очаква се тогава да бъде гласувано и ръководството на парламентарната група.

В момента най-важното е страната да има стабилно управление, защото има нужда от вземане на спешни мерки по редица проблеми, "които не са леви или десни, а национални", коментира Калфин преговорите за съставяне на кабинет.

Според него най-вероятно ГЕРБ ще сформира дясноцентристка коалиция, с която АБВ ще има доста различия. Това обаче не означава, че нашата група ще бъде в конфронтация с управлението, категоричен бе Калфин. Той обясни, че АБВ ще бъде в опозиция, но ще помага за стабилността на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези двамата червени палавници пълни с милиончетата НИ са истински мръшливи социабоклуци!
6
0
 
8
 
! Отговори
? преди 9 години
Тези простаци и *** имат повече милиони от всеки президент и премиер на всяка западно-европейска демократична държава...червени крадливи б*клуци! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Т Р Я Б В А ДА ГИ ИЗРИНЕМ И ПРАТИМ НА "топло" В ЗАТВОРА,където им е мястото!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце е истински железен комунист-живковист,който изкара трипера на крак!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ = ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДС,КГБ...ТИЯ ДВАМАТА ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ ТАЗИ СУТРИН СЕ СЪБУДИХА "дрмократи" от ЗАКЛЕТИ комуно-социалисти...АБВ е пълна с изпечени мафиоти,изкрали бедния български народец!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNE MRASNIZI A KOMUNISTI,KOITO SA CUGDI NA NORMALNIAT GIVOT.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕЗИ ДВАМАТА , ЩЕ БЪДАТ В ОПОЗИЦИЯ, НО ЩЕ ПОМАГАТ ЗА СТАБИЛНОСТТА, ЗА ДА НЯМА НОВИ ИЗБОРИ! НЕ , ЧЕ ИМ ПУКА ЗА НАС, АКО ИМА ИЗБОРИ ЩЕ ИЗПУСНАТ ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ И НОВИТЕ КОЛИ КОИТО СА ИМ КУПИЛИ! ПАЛЯЧОВЦИ!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А от обикновените номади как ще се пазите? И по-точно как ще се спрат порочните практики на купуване на гласове?