ГЕРБ даде срок на РБ да решат за кабинет до понеделник

След поредната среща между формациите отново няма резултат
Обновена: 29 окт 2014 21:37 | 29 окт 2014 18:16,
127
ГЕРБ даде срок на РБ да решат за кабинет до понеделник
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ постави срок на Реформаторския блок да решат до понеделник дали ще участват в правителството. Това се разбра след поредния кръг преговори между двете формации в парламента. След нея партиите демонстрираха желание да постигнат съгласие, но признаха, че засега не са постигнали резултат.

Ако до понеделник няма съгласие, прогнозите са песимистични, обясниха от ГЕРБ.

Още по темата
„Първото, което искаме да ви кажем, е, че продължаваме”, обяви след срещата лидерът на ДБГ Меглена Кунева и допълни: „Не можем да ви представим резултат, защото такъв все още не сме постигнали”. Тя обясни, че по време на днешните разговори е говорено по политическата формула за съставяне на кабинет и по програмата.

Томислав Дончев, който беше част от екипа, преговарящ от името на ГЕРБ, обясни, че без да се изчисти политическата формула, няма да може да се продължи напред. Ако има резултат по нея, следващите „тактове” са постигане на съгласие по механизмите на взимане на решения и след това разпределянето на отговорности и персонален състав на кабинета.

„Ако ние до понеделник нямаме окончателен вариант и нямаме съгласие, за съжаление, прогнозите за създаване на кабинет са изключително песимистични”, каза още Томислав Дончев.

Той отново увери, че с Реформаторите нямат сериозни различия, и обясни, че в момента правят детайлен анализ на двете програми. „Нямаме различия в целите и принципите, именно затова водим разговори”, каза Дончев.

Румяна Бъчварова, която също участва в преговорите, обясни, че посочването на срок не е израз на притеснение, а на деловитост. Тя обясни, че готовността на Бойко Борисов да направи кабинет сам не е нов елемент.

„Още при първото ни изявление казахме, че това е последното ниво на компромис, до което ние можем да стигнем”, каза Бъчварова.

По-рано днес след серия срещи на Борисов и шефа на ЕНП Жозеф Дол с четири от партиите в парламента лидерът на ГЕРБ обяви, че ако не се направи коалиция между ГЕРБ и РБ, той ще внесе кабинет само на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пред Миков и цялата останала *** на партиите и всичките им псевдо лидери предпочитам Борисов. Той в момента е единствения сериозен политик. Плямпайте си каквото искате тук, но накрая ще излезе, че българският народ не е толкова ***, че му даде двойно предимство пред останалите партии. Лошето е, че не беше по-голямо предимството....до сега да имахме работещ кабинет.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то мандата ще свърши докато се разберат
63
2
 
12
 
! Отговори
... преди 9 години
Цял месец от ГЕРБ разиграват театър.А итината е,че Борисов иска да управлява с турците.Гербери да ви е честито ДПС!
62
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ спечелиха изборите и те ще управляват. Никой няма право да протестира. БСП, АТАКА, ПФ и АБВ трябва да се забранят, защото получават средства от комунистическа Русия и работят срещу България.
61
2
 
10
 
! Отговори
Веселка преди 9 години
Ама то тоя мач сме го играле веке ......, а и се знаеше и без преговори, че тва се иска .... само гласове без права!!! Тиквун с кого е делил баницата до сега ...., а и сега почва изяждането на дупетати, где с пари, где с компромати и изнудвания ...... абе мафиотска му работа!!! А и "БОСТАН-а" си е готов отдавна и си е сигурация от где да го гледаш!!!
60
11
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Борисов бил пуснал ДПС да си разиграват коня. *** хора, вие май наистина не сте нард или наред ли сте не знам. Обърках се. Помагайте.
59
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ спечелиха ГЕРБ трябва да упревляват, който иска той да ги подкрепя. Ако няма подкрепа кабинета пада и се отива на нови избори. Толкова е просто като две и две четири. РБ, ПФ и всякакви такива разиграват държавата цял месец. Като ви е толкова черен борисов не го подкрепяйте и толкос. На никой не му се става министър щото ББ иска работа и то яка тва не е като в парламента в 9:30 почваме към 2-3 на обяд свършваме - някъв си пожарникар ш на юрка. а
58
3
 
12
 
! Отговори
Alisa преди 9 години
Борисов и Плевнелиев са в самолет. Плевнелиев казва: Ако хвърля тези 100 лв. ще направя един човек щаслив. Бойко казва: Аз ще хвърля 5 банкноти от 20 лв и ще направя 5 човека щасливи. Пилотът въздиша и казва на втория пилот: Виж ги тия, не осъзнават, че ако хвърля 2-*** *** ще направя 7 млн. българи щасливи.
57
2
 
13
 
! Отговори
ммм преди 9 години
Тъжна мутра!
56
15
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Ако ГЕРБ върне мандата, Патриотичен фронт ще отиде при ДПС, БСП, АБВ, Атака и ББЦ. Тогава ще ви дам едни патриоти и националисти, ще си ги заврете на майната.
55
1
 
3
 
! Отговори
pepel ot red rozi преди 9 години
lubov nasila ne stava, efendilar!
54
5
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Фенове на хайдушкото движение, не е нужно непременно калашници защото те ще ни избият с бомбени килими на турски самолети. При такова неравенство на силите се воюва с несвързани помежду си групи, предлагащи изобилие от битов тероризъм. Това е стрелби с въздушни пушки в очите, начупени бръснарски ножчета в сандвичите на еврейски деца, безброй непонятни катастрофи - автомобилни, влакови, самолетни и където се прецени че могат да се ударят окупаторите. И най важното - никаква жалост към тези жиди!
53
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 9 години
До 61, 64 - златни ви уста!!!
52
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА НАПРАВИМ ОТ ТИКВАТА ФЕНЕР,НУЖНО Е САМО ЕДНО НОЖЧЕ,АЗ МРАЗЯ ХЕЛОУИН
51
15
 
4
 
! Отговори
ГЕРБер преди 9 години
До До ужaсен 61Ние членовете нa Герб ще ви неутрaлизирaме. Ще излезем срещу вaс с едни огромни зрели тикви и с ножици в ръкa и вие ще се уплaшите и избягaте.Герб смели сме.Победa.
50
5
 
28
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
Борисов няма никакви топки, той просто е един страхливец и полуграмотен шут, който както беше казано, взима играта на всичко коз, само ако има 4 валета и 2 деветки.Сега му мъчно, че хората вече го разбраха какъв е и че не може да се пъчи с ножицата както преди 5 години.Няма ги и медиите на Делянчо, които 8 години надуваха балона Борисов.
49
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво стана сега , всички уж милееха за държавата , а само Борисов има топки да управлява . Големи партии , голямо няма нищо . Сега наистина стана ясно кой кой е .
48
1
 
17
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Дали ще са 84 или 107 какво значение има,нали до 121 им трябва още..какво са е хванали да преговарят и назландисват,писнаха на всички.
47
7
 
18
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Прозовавам всички привърженици на РБ да се противопоставят на правителство начело с мутрата Буда. Ако влезете в колаборация с тези чалгаджии това ще е края на ПБ. Нови избори с масово гласуване и по малко купени гласове!
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам предсрочни избори, докато политиците се разорят от купуването им. Пък след това може да се проведат и едни почти честни избори.