Под крилото на ЕНП Борисов обяви: Правя кабинет сам, ако РБ не иска

Патриотичният фронт е недопустим партньор, отсече лидерът на ГЕРБ
Обновена: 29 окт 2014 21:05 | 29 окт 2014 12:54,
314
Под крилото на ЕНП Борисов обяви: Правя кабинет сам, ако РБ не иска
Жозеф Дол и Бойко Борисов. Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако Реформаторите откажат да подпишат коалиционно споразумение за правителство на малцинството, той ще внесе предложение за кабинет само на ГЕРБ.

Новината дойде след няколкочасови преговори в Народното събрание, които Борисов отново проведе с лидерите на някои от партиите в парламента. Този път това стана под крилото на шефа на Европейската народна партия Жозеф Дол.

Още по темата
Двамата разговаряха поотделно с лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев, Меглена Кунева и Божидар Лукарски, с председателя на БСП Михаил Миков, с шефа на групата на АБВ Ивайло Калфин и с лидера на ДПС Лютви Местан.

"Ако подпишем с Реформаторския блок коалиция – внасям това, ако не подпишем, ще внеса само на ГЕРБ. Ако искат правителство, да подкрепят и други”, каза Борисов.

Той обясни, че Патриотичният фронт е недопустим партньор на ГЕРБ заради заявените от формацията приоритети в първия пленарен ден в понеделник.

Председателят на ЕНП Дол обяви, че е реалист за възможността да бъде съставено правителство с премиер Бойко Борисов. Той обясни, че заради трудностите в страната и поради липсата на изразено мнозинство отговорността на десницата е голяма.

"Трябва да се състави правителство в център-дясно”, каза Дол. Той обясни, че партиите, с които е разговарял, са демократичните партии, с които работи в Европейския парламент.

Шефът на ЕНП обясни и че България бързо трябва да сформира кабинет, за да се завърне доверието на Европа към нея и европейските фондове бързо да стигнат до страната ни. "И да се решат проблемите, които са най-належащи, например енергетиката, предвид това, че започва зима", каза Дол.

Той похвали Бойко Борисов за начина, по който провежда консултациите. Дол посочи, че когато е идвал снощи в България, е бил песимист за възможността да имаме кабинет, но вече е реалист. Шефът на ЕНП все пак уточни, че не е тук, за да казва кой да е министър, защото това не е неговата роля.

Жозеф Дол разказа, че по време на всичките си срещи с българските лидери е говорил за това, че не може да се защитава екстремизма и популизма. По време на разговорите са били обсъдени и въпросите на правова държава, правосъдието, банковата система, енергетиката. "България трябва да работи по тези теми", каза още лидерът на ЕНП.

След преговорите Бойко Борисов обясни, че полага битка за кабинет с преговори във втори и трети кръг. „Сами разбирате, че като се върне г-н Дол в Брюксел, ще го питат и г-н Юнкер, и г-н Шулц какво е видял тука. Тревогите за България са огромни”, каза лидерът на ГЕРБ. Той гарантира, че ако се направи кабинет, фондовете ще бъдат пуснати в пълния им обем. „Оттам нататък, ако имаме акъл българските партии да работим, добре”, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че разривът с Патриотичния фронт е дошъл, след като Валери Симеонов изчел програмата на коалицията от трибуната на парламента. „С това, което предложи – ракети срещу натовски държави, образователен ценз за шестгодишни деца… Това много възпали неправителствените организации и посолствата на евроатлантическите страни. Категорично е мнението им по въпроса”, каза Борисов и допълни, че не знае Реформаторите какво ще отговарят, като ги питат по темата. Лидерът на ГЕРБ попита и дали някой си представя ракетни системи срещу Гърция и Турция или опашка от шестодишни деца, които чакат за изпит.

Борисов разказа, че партийните лидери, с които Жозеф Дол се срещна, са декларирали, че са против провеждането на нови избори и за сформиране на стабилен кабинет.

Лидерът на ГЕРБ нарече опорна точка подозренията, че работи в задкулисие с ДПС. Борисов попита, ако само ГЕРБ, ДПС и РБ подкрепят вдигане на възрастта за пенсиониране, както иска ЕК, дали това ще е задкулисие. Както и ако гласуват срещу въвеждане на семейно подоходно облагане, срещу което са само ГЕРБ, РБ и ДПС.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
9
 
5
 
! Отговори
разочарован преди 9 години
Аз гласувах НФ ,и съжалявам,то не беше програми ти беше чудо,човека им предлагаше министерства и какво стана сега ще си седят в парламента и че гледат,то е ясно че никой не иска дпс но така самонадеяност не съм виждал до сега ,каквото си надробиш това ще ядеш.
212
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО НА БОКО! ПОРЕДНИЯ ПОЛИТИК, КОЙТО Е БИВШ ЧЛЕН НА ДС И ИСКА ДА БЪДЕ ЕДНО С ДРУГИ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА ДС! НЕ САМО ТОВА, АМИ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ И НА БСП,АБВ И ДПС ДА ГО ПОДКРЕПЯТ!БРАВО И НА ЕНП, ДЪРПАЩА КОНЦИТЕ НА НАШИТЕ ДУПЕДАВЦИ ПОЛИТИЦИ! ИЗБЕРЕТЕ СИ ГИ ПАК, ОВЦЕ!
211
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО БОРИСОВ! ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК, КОЙТО МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО РОДНА СТРАНА, А НЕ КАТО КАСИЧКА ОТ КОЯТО ДА ПЪЛНИ ГУШАТА! ВСИЧКИТЕ ОСНОВНИ ПАРТИИ ДА ИМАХА ПО ЕДИН ТАКЪВ КАТО БОЙКО И САМО ЗА 5 ГОДИНИ ЩЕ СТАНЕМ СРЕДНО БОГАТА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!
210
19
 
4
 
! Отговори
истински патриот, преди 9 години
ВСИЧКИ ПАРТИИ,БЕЗ ГЕРБ ,СА ПРОКОМУНИЧЪСТИЧЕСКИ.СЕГА СЕ РАЗКРИХА.БОЙКО ДА СЪСИАВИ САМ ПРАВИТЕЛСТВО И АКО ПРИ РАБОТАТА МУ,ДРУГИТЕ ПАРТИИ НЕ ГО ПОДКРПЯТ ,ДА СИ ХВЪРЛИ ОСТАВКАТА.НАРОДА РАЗЬРА КОЙ ИСКА ЬЛГАРИЯ А СЕ ОПРАВИ И НА ИЗЬОРИТЕ ЩЕ ДАДЕ ДОВЕРИЕ НА ГЕРБ,А НА МАНИКИТЕ ПАЛЕНЦА ЕДИН СЕЕН ПРЪСТ.
209
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мразете хейтъри , мразете ..колкото повече омраза има във вас толкова по като мишки ще живеете и толкова по - лесно ще ви лъжат и мамят ...и винаги ще си работите за 350лв ..всичкото това идва от омразата ви ! Заслужавате си съдбата ..ми язък за хора като нас , че трябва да ви ядем попарата ...некадърници !
208
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българина му е закодирано в манталитета да не обича по силните от него и винаги да им върти интриги ако не може да се изправи срещу му ! Така и винаги е било ...та те за Данчо са говорили , че е продажник а той човека българщината не замини никога... сега обаче всичко се гордеят с него нали? А тогава го плюеха , че бил в Америка , че не знам си какво ...те сега плюят и по Котоошу , че бил си върнал гражданството виждате ли какъв предател ..а че ни прослави в целия свят няма значение нали? ***
207
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ Варна не удържа на думата си и отложи обещаните пари под масата за своите членове,председателите на комисии днес трябваше да вземат задкулисно по 85 лв а членовете по 55,всичко това трябваше да стане във офиса на герб квартала Владиславово от 17,30.ВИЖДАТЕ ЗА КАКВО ГЕРБ ХАРЧИ НАРОДНА ПАРА ,ЗА РУШВЕТИ И ПОДКУПИ
206
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под крилото на господарите Борисов е сигурен за властта си.Той доказа че е един продажник и марионетка в ръцете на евробюрократите.Толкова ли е трудно за хората да си отворят очите и да видят истината!?
205
2
 
26
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Добре бе, докога всеки западен толуп ще идва, като велик везир тук и нашите ще му стоят мирно изтръпнали и загубили ума и дума!
204
1
 
12
 
! Отговори
Зрящ преди 9 години
Госнода и дами сънародници,Има светлина в тунела!Не забелязвате ли, че на фона на тъпата Жосефова физиономия, нашият политикан изглежда като ГЕНИЙ!Действително, от кой световно неизвестен дол се пръкна пък този ДОЛ??!! Рядко невзрачна личност.Боже, накъде отива МАЙЧИЦА ЕВРОПА??!!
203
4
 
29
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Те това искаше Борисов от самото начало. Правителството да е само негово и да го подкрепя ДПС. Честито на герберите!!!
202
2
 
17
 
! Отговори
Бандюга преди 9 години
ДНЕС Е ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!!!!Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече може да бъде криминално регистриран. Това следва от решение на Върховния административен съд (ВАС), съобщи "Правен свят". Върховните магистрати оставиха в сила решението на Административния съд в София по делото за криминалната регистрация на Цветанов. Мотивът Цветанов няма правен интерес да обжалва решението на първата инстанция. Това означава, че той вече трябва да получи полицейска регистрация по силата на Закона за МВР. Преди това обаче трябва отново да му бъде свален имунитетът по наказателнит
201
2
 
30
 
! Отговори
Demos преди 9 години
Тоест ще ни управлява Коалиция БОСТАН, защото единствените, които биха подкрепили правителство на ГЕРБ са естествено ДПС. Какво ли ще остане в БОСТА-на след такова правителство? При всички случаи Тиквата ще бъде откъсната от Синия *** Местан!!!
200
2
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Както е тръгнало в тази държава ще си остане само тиквата и сам ще си се управлява но не знам как ще краде от платените си гласоподаватели!
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...продължение на 231 ...за да може да защитават с всичко което има държавната власт срещу ПОБРСНЕЛИЯТ народ, но тогава вече в Румъния ще бъде забравено убийството на техният лидер до 1989, защото ще бъде написан нов епизот с политически разтрели. А де да чакаме. Тоя Бойко, г-н Бойко, ще успее май да се скрие
198
0
 
13
 
! Отговори
Тоз който реве преди 9 години
аМИ ДА , те онези европойски средства ще дойдат на 100%, и ще ги %вите мафиотски фирми, и за работника отдолу само трохи пак, ама оня Симеонов иска всички българи да хванат от тоя пай, само че бойко знае че не е хубаво да се дели по равно. През следващите години ще има вече осъдени политици, но те ще са от малките партии, които съдби обаче, ще провокират онези граждани които имат собствено оръжие, и тогава вече, се се отпусне бензийн и нафта, за всички нови покупки, включително и старите ......
197
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новото правителство, дето ще го слобява *** с незнайно кой (РФ и ББЦ, с милчаливата подкрепа на ДПС) няма да изкара най-вероятно зимата. Или ако някак успее да я изкара, то пролетта ще падне. Насъбрал се е много народен гняв и това ще излезе извън бутилката съвсем скоро. Тези продадоха родината ни. Ние не сме държава, а колония. Не сме граждани, а крепосни селяни. Ще играе дебелата тояга скоро. Направо си играят с огъня. А ПФ на следващите избори ще има 20%, Атака още 7% и Движение 21 -6%.
196
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане рамадане като не ти стиска да си със Боико.Местан и Сидерефенди и БСП 4акат.Радане нацяло 6тесе докайете 4е несте десни какво обяснение 6те давате на ва6ите избиратели.Гуонсурати сте си,със ПФ.На другите избори въоб6те няма да ве има сега излъгахте хоръта 4е сте им върнете парите от КТБ.Но после 6те духате супата.Боико избори до дупка.
195
2
 
20
 
! Отговори
Доган ефенди преди 9 години
знаех си!пак ще сме във властта
194
5
 
22
 
! Отговори
Хелоуина преди 9 години
Пичове, на Хелоуин ще ни светне най-яката куха тиква на планетата. Ще светне и ще докара всички западни и про-турски вампирчета, таласъмчета, вещици и кръволаци да изсмучат и малкото останало от кръвта на родината ни. Но, не плачи сърце... ТОЗ КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА, ТОЙ НЕ УМИРА!....