Коалиция с ДПС за КТБ е смешна спекулация, обяви ГЕРБ

Стоянова: Не може да си позволим оздравяване с публични средства
Обновена: 30 окт 2014 16:20 | 30 окт 2014 16:20,
40
Коалиция с ДПС за КТБ е смешна спекулация, обяви ГЕРБ
Менда Стоянова. Снимка: архив, БулФото

Няма скрити договорки за КТБ, а спекулациите, че има плаващо мнозинство между ГЕРБ и ДПС, са просто смешни. Това обяви шефката на временната бюджетна комисия в парламента Менда Стоянова.

Тя реагира остро на коментарите, че обединението на двете формации е довело до решението за КТБ и припомни, че освен ДПС, за оздравяването на банката са гласували и АБВ, ПФ, БДЦ и „Атака”. „Само РБ и БСП гласуваха против”, каза депутатката.

Още по темата
„Ако ние управляваме с правителство на малцинството, ще търсим за всяко наше смислено решение максимална подкрепа. Ще я търсим преди да формулираме решението, както сме я търсили за тези текстове”, каза още Менда Стоянова.

Тя предположи, че медиите ще продължат да търсят под вола теле и ги увери, че скрити мнозинства няма.

Шефката на временната бюджетна комисия съобщи, че утре в пленарна зала парламентът ще задължи БНБ до три календарни дни да представи разчети, подкрепени с финансови обосновки, за макроикономическия ефект и ефекта за държавния бюджет от действията, които предстоят по отношение на БНБ.

Стоянова беше категорична, че при оздравяването на КТБ в никакъв случай няма да се допусне участие на публични средства „в размери по-високи от тези, които биха били ангажирани, ако се платят влоговете на гарантираните вложители".

"Тоест държавата не може и не трябва да си позволява оздравяване с публични средства. Ние продължаваме да считаме, че това е основният параметър и оставаме на него”, каза депутатката от ГЕРБ.

Тя обясни, че промяната в Закона за кредитните институции се прави, за да се даде време на инвеститора, който иска да вложи 1 млрд. евро в КТБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Менда СтояноваГЕРБКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето имената на българските политици, които ще изгорят с милиони в КТБ!Списъкът е изключително любопитен!Вижте го!Сергей Станишев и Моника Станишева. Имат влогове за общо 7 милиона лева.Емел Етем бивша министърка и кадър на ДПС 2.5 милиона лева.Веселин Пенев депутат от ДПС 1.1 милиона лева.Митхат Метин депутат от ДПС 700 000 лева.Ахмед Доган на свое име има 880 000 лева.Отново Ахмед Доган чрез подставени лица и фирми, включително и купени активи в Булгартабак, Техномаркет и др. 50 милиона лева!Иван Костов на свое име и на името на сво
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бивш зам.-министър на икономиката: Оманският фонд не е омански, офшорка е!Преди време същата фирма инвестирала във "Волф" и "Дитц"Въпросният фонд е компания, регистрирана в офшорна зона и не е държавният фонд на Оман това даде да се разбере Милен Керемидчиев, бивш заместник-министър на икономиката в правителството на НДСВ. Пред БНТ той прокара разделителна линия между държавните фондове на държавите от Персийския залив и въпросната компания, за която се твърди, че има интерес да инвестира в КТБ и да участва в съживяването на банката.Според Керемидчиев, държавните фондове на държавите от
19
2
 
7
 
! Отговори
7446 преди 9 години
Гоце Първанката има 80 млн. в КТБ, как няма да иска да се оздрави...
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мендито лъже нагло! Държавата трябва да доплати само разликата между гарантираните депозити (3,7млрд) и активите на банката (около1.5млрд)! Така че Менде следим те отблизо и целия ГЕРБ ще станете на нищо ако смеете да плащате повече от необходимото!!!
17
5
 
6
 
! Отговори
ЕвроМестан преди 9 години
Конграчулашколсун, Борисов!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ и ДПС ще си предлагат закони и заедно ще си ги приемат! Другите са за фасада,а и как се карат, те нямат капацитет даже да пуснат газ от потходящо място!
15
2
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До НаблюдателКак ще стане?"Законодателят приема нова ал.3 към този член,според която санкцията по ал.2 се предвижда за длъжностно лице,което е разрешило отпуснато на кредит без надлежно обезпечение и кредитът е останал неиздължен.Важната промяна е обнародвана в брой 62 на Държавен вестник през 1997 г.Така тя се превръща в сериозна спирачка за банкерите да източват финансовите институции,които притежават или са им поверени да управляват."чл.220 ал.3 се отменя със специален законопроект 2001 г.!
14
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Докато няма ОСЪДЕНИ ЕФЕКТИВНО банкери - грабежите на банки ще се случват периодично.
13
9
 
9
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Всички леви партии са за спасяването на КТБ. БСП единствено са против, само защото искат да са наопаки на ГЕРБ.ГЕРБ - популистка партия (този вид партии клонят наляво)АБВ - лява партияББЦ - популистка партия (виж по-горе)Атака - ултра лява партияПФ - "националисти", клонящи налявоДПС - знаем защо искат да оздравят КТБМежду другото, как очаквате България да просперира след като 90% от избраницуте на народа са с леви наклонности?!
12
2
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Параграф единствен.В чл. 220 ал. 3 се отменя".Става дума за отпадане на наказателната отговорност на банкери,които са давали необезпечени кредити и последните не са били върнати."9.11.2001 г."възможността това да се случи във всяка друга търговска банка е заложен като истинска мина още преди 13 г.от парламентарното мнозинство на НДСВ и ДПС.Много от тогавашните играчи,които прокарват скандална поправка в НК и днес са в играта""Скандална стенограма-кои и как разрешиха грабежа на банките?"Фактор
11
3
 
4
 
! Отговори
6 преди 9 години
като никой не Ви подкрепя и се пазарят нормално е да има нови избори
10
3
 
1
 
! Отговори
да преди 9 години
дали е смешна тепърва ще видим :)представлението в ЦИРКА започна...
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-жо Стоянова, направихте сериозна грешка. Едно е да се види дали с Оманския фонд може да се оздрави банката, друго е глупавия текст БНБ да е задължена да спасява всяка фалирала банка, трето е да приемеш един писан-недописан закон от Пеевски-Цонев. Това беше тестът на Боко дали ще може да прави правителство на малцинството с тематични коалиции, ама много тъпо измислено. А от целия триседмичен фарс, който разиграхте с коалицията, с черешката Дол загубихте много.
8
5
 
20
 
! Отговори
1 преди 9 години
А бе *** гъско 4,2 млд е липсата в капитала,а от там нагоре е ликвидната подкрепа поне още 2млд. А бе кой *** ще се съгласи да налее 1 млд в каца без дъно,а данъкоплатците да дадът още 4млд, това са пълни глупости. А целта е една да се държат дребните вложители с гарантирани влогово за да може през това време милионерите с негарантирани депозити да сключват цесии и да си взимат парите. Както призна вчера квестора вече се сключени договори за 600 млн лева.
7
10
 
4
 
! Отговори
Илия преди 9 години
Какво то това,че мнението на ДПС съвпада по някои въпроси в това на ГЕРБ или РБ? Ако е разумно решението на даден въпрос няма значение кой те подкрепя, ако е за доброто на държавата.
6
5
 
4
 
! Отговори
лора преди 9 години
боико наблегни на млади и умни хора.
5
8
 
17
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Менда, това значи, че държавата не трябва да даде повече от милиард и половина, инвеститорът да даде един милиард. Пак липсват два милиарда. Не ти излиза сметката. Когато хората отидат до банката другите пари от къде?
4
7
 
29
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
колко сте *** вие, от герб? не можахте ли да зацепите че не трябва да има НИКАКВИ допирни точки до дпс?! сложно ли ви е да го разберете?!
3
10
 
20
 
! Отговори
Диман преди 9 години
Менда, тази стара номенклатурна звезда, прокара през главата на всички от бюджетната комисия решението за оздравяване на КТБ.
2
2
 
21
 
! Отговори
а стиа 5м лъжи лъжи преди 9 години
пускайте на хората гарантираните, то е ясно кой открадна кредитите и се знае че няма да се върнат