Нов формат: ГЕРБ и Реформаторите викат Патриотите на среща

Симеонов нападна остро Дол, отправи критики и към Борисов
Обновена: 30 окт 2014 14:12 | 30 окт 2014 11:42,
148
Нов формат: ГЕРБ и Реформаторите викат Патриотите на среща
Валери Симеонов. Снимка: БТА

Преговорите за съставяне на кабинет продължават в нов формат. По-късно днес предстои тристранна среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. За поканата към Патриотите съобщи един от лидерите им Валери Симеонов.

„Ще отидем със същата си позиция, която не е мръднала на сантиметър”, обясни той.

Патриотичният фронт държи на решението си да не участва с политически фигури в бъдещото правителство, но е готово да прати експерти в него, както и да подкрепя програмата му.

Симеонов показа, че не го интересуват оценките на президента на ЕНП Жозеф Дол за Патриотичния фронт. Вчера европолитикът разкритикува тезите на Фронта и даде да се разбере, че според него формацията не трябва да има място в бъдещото управление.

Бойко Борисов също нарече Патриотите неприемлив партньор заради програмата им, която предвижда разполагане на ракети срещу натовски държави и изпит по български език за шестгодишните деца.

„Последната ми грижа е този човек, който има явен дефицит на възпитание. Видяхте къде е сложил ръката си при разговора с Фандъкова”, коментира по адрес на Дол Валери Симеонов.

В медиите се появиха снимки на шефа на ЕНП с кмета на София и Бойко Борисов на откриването на Лъвов мост вчера, на които се вижда Дол сложил ръка на крака на Фандъкова.

Лидерът на НФСБ обвини президента на ЕНП, че се бърка в политиката на България. „Той най-безцеремонно си позволява да се меси във вътрешните работи на чужда държава и да дава съвети на един евентуално бъдещ министър-председател, в случая лидер на група”, каза Симеонов.

Той попита какво би се случило, ако Станишев като лидер на ПЕС отиде във Франция например и започне да дава акъл на президента Оланд с кого да се коалира и с кого не. „В лимузината и на аерогарата, това ще му се случи”, отговори си Симеонов.

Той отправи задочни критики и към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че често променя мнението си. „Когато човек опознае хората, с които си има работа, и разбере, че те си сменят позицията на два часа, свиква”, каза Симеонов и обясни, че за него интересите на България са най-важни.

Той отказа да коментира дали вижда коалиция ГЕРБ-ДПС при гласуването за КТБ в бюджетната комисия снощи. „При всеки ден променящата се позиция на бъдещия министър-председател не мога да ви отговоря. Може да видим коалиция с БСП, всичко може да се предполага, да не изпреварваме събитията”, каза Симеонов.

Той коментира, че БНБ трябва да направи всичко възможно за спасението на КТБ, но според него това не трябва да стане с парите на данъкоплатците. Затова Симеонов предложи държавата да даде кредит на банките, които искат да участват в оздравяването на КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БранникМного е хубаво да четеш мнения в които е вложена мисъл.Аз съм съгласен с теб.Но тези на които си правиш труда да им го обясниш, не са писали какво мислят,а за каквото им плащат.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико стига им се церемони на Реформаторите,избори до дупка и товае.
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя дол няма ли друга работа,още малко и трябва да му отдават..
92
0
 
12
 
! Отговори
Оня с коня преди 9 години
Та така, Орбан иска като се плаща да се плаща на хазната не само от обикновения човек а и търгашите. А *** се вързаха на мурафетите на търгашите и тръгнаха да стачкуват. Хубавото е, че малко по малко се усещат. А лошото е ще Брюксел и Вашингтон се опитват да запалят чергата на унгарците. А ние вместо да злорадстваме е добре да си погледнем фактурите за тока, телефона, Интернет и да видим на кого какво плащаме и да си гледаме нашия си хал. Само ще кажа КТБ. В Унгария до сега да са ги обесили
91
1
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
128 не си изпускай нервичките палаш. Когато обиждаш, ще те обиждат- това е положението, ти се благодари че само те обиждат...
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тръгнали сте да коментирате лошия Орбан, а не си гледате посраните *** избрали едно ***-мафиот за управител на протектората.
89
10
 
2
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Другари путинисти "националните интереси" на една европейска страна не са руските интереси! Това че орбан иска южен полов акт си е негов проблем, НЕ НА Унгарците! Това че орбан иска да има контрол върху интернет трафика си е негов проблем, не на Унгарците. Проблема на Унгарците е да го изхвърлят от поста, който е заел с манипулации и лъжи другаря орбан и те ще си решат този проблем- неминуемо е!
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трето класно театро с треторазредни актьори
87
1
 
9
 
! Отговори
Оня с коня преди 9 години
Не коментирайте Унгария като не ви е ясно. Идеята за данък Интернет е представена на обществото, много почтено. Идеята беше да се трансформират плащанията на този данък само от бизнеса. Това се ползва за манипулация и се прави опит да се взриви мира в Унгария с цел Орбан да се свали от власт. Унгарците са кибритлии и скачат без да мислят. Ние си плащаме без да мъркаме но ако се поогледате ще видите, че нашия данък интернет се плаща от солено по солено но парите не отиват в държавата.
86
0
 
0
 
! Отговори
ми хубаво! преди 9 години
Ми да викат!
85
0
 
0
 
! Отговори
turcin преди 9 години
До Анонимен ti pak ot kade go izmisli tova ot kade znaej kakvo nie napravil za nas DPS
84
9
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
до 120 русофилски пумяр, народните нагласи се променят за часове, нежели месеци. Няма такива филми, като "масово гласуване" и т.н. тъпни, тия изпълнения ги виждаме само в крепостна русия все още! С думи прости, като за тебе, орбан е пътник, въпроса е кога точно ще си подаде оставката, в Унгария скоро ще има избори за парламент, защото СЕГА това е волята на народа!
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Унгария взе решение без да се съобразява с ЕС да започне строителството на Южен Поток в територията на своята част от проекта ,Унгария заплаши ЕС ,че обмисля да напусне ционисткия клозет ЕС,ако от Брюксел продължават да се месят във вътрешните работи на Суверена Унгария ,Одобрението за политиката на Витор Орбан достигна 72 % одобрение ...Така ,че пиите газ и серете кръв *** недоносчета .
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 116- Соросоиден еврейски пигмей,точно щото унгарците му видяха акъла на Орбан затова и съвсем наскоро само преди месец на местните избори унгарците масово гласуваха за него и партията му ФИСЕС ,а втора политическа сила е националистическата и анти еврейска партия Йобик
81
5
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
115 Приятел, аз не съм адвокат на ДПС, казвам обаче това което смятам за вярно, без русофилитични пердета на очите, за разлика от част от тукашните ***, вкл. "политици" като сайдера, самьонов и т.н Нито една партия в България не направи НИЩО за избирателите си за тези 25 г. "преход", не само ДПС. Но на Доган- Местан не може да се отрече, че са най- последователната партия относно Европейскотата ориентация на България и това е голям срам за останалите "десни"... ченгета
80
7
 
13
 
! Отговори
АТАКА-ПОБЕДА ! преди 9 години
ГЕРБ+БСП+ДПС+РБ+ПФ+ББЦ +АБВ= НА *** ДОЛНИ ПРОДАЖНИЦИ И ЦИОНИСТКИ Г*ЗОВЕ.НАРОДА С КАМЪНИ И ДЪРВЕ СКОРО ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ УТРЕ Е ТИКВЕН ДЕН - НЕКА ВСИЧКИ УТРЕ ДРУЖНО ПОЗДРАВИМ НАшИЯТ ръъъъъъъъъъКОВОДИТЕЛ
78
14
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
руски подлогииии, Унгария е Европейска страна и недоразумението орбан заминава на пионерско- комсомольски лагер в небитието. А да видиме какви "контрапротести" ще има в Унгария, унгарците му видяха акъла на орбан и в момента му бият шута на мекерето
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БранникDPS ne napravi nishto za pravata na turcite
76
11
 
3
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
ДПС в момента няма да влезе в кабинет, дори и да ги молят, ДПС обаче съвсем логично е да подкрепя Европа, а не русофилитиците. Проруското "мнозинство" (БСП+ атака) в миналия парламент, именно ДПС ги шутира! Истината не трябва да се завоалира, а да се назовава такава, каквато е! ДПС има много кусури, следствие на т. нар. 25 г. "преход", но не те продадоха енергетиката ни на руснаците, не те харизаха Нефтохима на русия, та дори и при 80 долара за барел тук да си плащаме по 2, 45 лв за литър менте