Парламентът да провери казуса "КТБ", иска БДЦ

Трябва да се търси пазарно решение, зове Светлин Танчев
30 окт 2014 13:56,
25
Парламентът да провери казуса "КТБ", иска БДЦ
Светлин Танчев. Снимка: БТА

Български демократичен център, както вече се казва ББЦ в парламента, ще инициира парламентарна проверка на казуса "КТБ".

Депутатите на коалицията ще започнат събиране на подписи за създаване на временна анкетна комисия, която да изясни всички факти около случая. Това стана ясно от думите на шефа на групата на БДЦ Светлин Танчев.

Още по темата

Той обясни, че формацията търси подкрепата на останалите сили в парламента за създаване на комисията. Той все пак уточни, че в момента депутатите все още нямат пълната информация по случая, за да вземат адекватно решение.

"Ние от няколко месеца се придържаме към тезата, че трябва да се търси пазарно решение, а не просто държавата да вади едни пари и да покрива определени разноски или загуби”, каза Танчев по повод решението на парламента от снощи да задължи БНБ да оздрави банката.

Танчев разясни, че депутатите всъщност са дали срок на инвеститорите да си направят своя "дю дилиджънс“, тоест инвестиционна преценка на обстоятелствата около това, в което ще инвестира.

Депутатът припомни, че инвеститорите са поискали отсрочка още преди месец, за да се запознаят с реалната ситуация и да се намери адекватно решение на казуса, без да се налага държавата да плаща цялата сметка. Танчев е убеден, че това е най-логичното действие в сегашната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
32
 
! Отговори
Вили преди 9 години
е, не! - поредната комисия... докога ще удължават агонията на тази пирамида, наречена КТБ?!! След като Цветан Василев и компания окрадоха парите, сега искат още да наливат в нея. Крайна наглост!!
20
1
 
31
 
! Отговори
Чочо преди 9 години
За това ли ги избрахме тези бе? Вместо да върнат парите на хората те обсъждат разни анкетни комисии и отсрочки, но не и решаване на проблема.
19
0
 
33
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Бойко да внимава с казуса КТБ.Ако не се оповести цялата истина и не влязат в съдебна зала бандитите и техните помагачи,на следващите избори ще има отсвирване...На народа вече му писна от мазни парламентаристи,съдии и политолози-манипулатори.Оповестете Дон Карлеоне...
18
0
 
31
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
У нас проблемите ги "решават "хората ,които ги създават.
17
0
 
33
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
Ако на някой още не му е ясно чий проект е ББЦ (новопокръстили се БДЦ), да вземе да се обади на Доган. Не че ще му отгововят. Та да попитам - защо в "новия" ни парламент ДПС и ББЦ веднага започнаха да се занимават с КТБ. Вярно, важна тема е, само че на мен ми звучи като "Вълкът разследва изчезването на овцете"
16
0
 
32
 
! Отговори
Melani преди 9 години
Много Приказки,малко решения!
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦРУ назначи правителство .. Да не мислите че имало борба и преговори.. Търсят се най-добрите предатели , с които САЩ да заграби повече.. Имало е интервю за работа на предатели...
14
0
 
32
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Е, докога ще се моткат? Всички срокове изтичат след 20 дни и започват дела в съда. То е ясно, че и те ще се моткат, но когато приключат не само фонда за гарантиране на влоговете няма да стигна, ами и целият бюджет.
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно 70 милиона боса даде на добичето от които45 си сложи в джоба.
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОЕКТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ББЦ БАРЕКОВ ,ПРЕКРЪСТИЛИ СЕ НА БДЦ СЕГА ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ ДЕТО ВАСИЛЕВ ИМ Е ДАЛ ,ДА ВЗЕМАТ НА БАРЕКОВ ПАЛАТА И ФИРМИТЕ МУ ЩЕ ПОМОГНЕ МАЛКО ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ
11
0
 
34
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
искат,искат,искат! всичките партии искат нещо.то и заради тях стана цялата каша и целия натиск върху Централната банка.
10
0
 
35
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ко - не!
9
0
 
36
 
! Отговори
ми хубаво! преди 9 години
Ми да провери!
8
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Кои са партиите, които са въвлечен в КТБ? ПФ, РБ, ВМРО.
7
0
 
33
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Дупката КТБ трябва да бъде оправена.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предложението е уместно, но дали нещо би свършила една парламентарна комисия, ако пак се блокира работата й от разни политически лица, които са явно замесени в цялата катастрофа с КТБ.
5
6
 
36
 
! Отговори
жИВОДАРА преди 9 години
Колкото пъти видя Светлин и все се радвам, че е вътре и вече не е заробен в ГЕРБ!
4
0
 
48
 
! Отговори
Павлов преди 9 години
Крайно време е хората да си получат парите от тази банка.
3
0
 
36
 
! Отговори
Оля преди 9 години
Трябва, защото това е важен казус
2
2
 
37
 
! Отговори
Кръстан преди 9 години
В крайна сметка трябва да се работи, а не да се говори само.