АБВ чака програмата на ГЕРБ и РБ, може и да я подпише

Калфин: Условието е в нея да са включени основни наши приоритети
Обновена: 31 окт 2014 11:07 | 31 окт 2014 10:12,
14
АБВ чака програмата на ГЕРБ и РБ, може и да я подпише
Ивайло Калфин. Снимка: БТА

АБВ ще подпише програмата за управление на кабинета на ГЕРБ и Реформаторите, ако в нея са включени основни приоритети на партията. Ако обаче има разминаване по основни теми, партията на Първанов няма да подкрепи дясната коалиция. Това стана ясно от думите на шефа на групата на АБВ в парламента Ивайло Калфин.

В четвъртък след поредните преговори стана ясно, че ГЕРБ и АБВ ще подпишат коалиционно споразумение за кабинет и ще търсят широко парламентарно мнозинство около програма. За подпис под нея те поканиха Реформаторите, очаква се оферта да има и към АБВ.

Още по темата
Днес Калфин обясни, че е разбрал за тази опция от медиите и все още няма официална покана за срещи. „Ако в програмата влязат конкретно разписани ангажименти, които са важни за нас, бихме се ангажирали, за да видим тези ангажименти изпълнени, но все още такова нещо не съм видял”, каза шефът на групата на АБВ.

Той обясни, че засега на декларативно равнище има сходство по темите на изборното законодателство, съдебната реформа, промени в социалната система. Разликите са в данъчната система и в детайли на пенсионната реформа.

Калфин призна, че с ГЕРБ и Реформаторите има различия по въпроса трябва или не да се запази плоският данък. „Аз мога да извадя още няколко конкретни теми, по които сигурно ще има големи различия. Сигурно и между ГЕРБ и РБ има такива по конкретни теми. За нас е важно да има стабилно правителство и да се случат промени, които са включени в нашата програма”, каза шефът на групата на АБВ.

Калфин не изключи обаче и да не подкрепят програмата. Ако има разминаване по основни теми, няма да я подкрепим”, каза още депутатът.

Той нарече спекулация информациите, че АБВ може да има министерски постове в новото правителство. Калфин подкрепи и тезата, че ДПС трябва да си почине от властта. „Не споделям това, което твърдят колегите от ДПС, че без тях не може да се формира стабилно правителство”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен за влоговете на другаритеЕдва ли някой вярва, че всички виШи другари са бедни като църковни мишки и нямат "скатани" значителни средства в разни банки , особено по света. Данните за такива скатавания, обаче, са световно най-ревниво пазената тайна. Затова, достоверността на изнесените суми е много съмнителна. Също така, всички цитирани суми са точно заковани, а на злодея Костов - над 1 млион. С колко над? Иначе простолюдието ще цъка и псува, и ще залюбва "атака".
11
3
 
3
 
! Отговори
тия пък от абвето преди 9 години
изживяват са кат' последната инстанция. Щели да подписват накрая.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРУГАРЯТ ПЪРВАНОВ ОТ СЕЛО СИРЕЩНИК ИМА В КТБ 80 МИЛЙОНЧЕТА БГ ЛЕВЧЕТА. СПОРЕД ИЗЧИСЛЕНИЯТА КОИТО СА НАПРАВЕНИ ЗА ДА ГИ СПЕСТИ ОТ ЗАПЛАТАТА МУ КАТО ПРЕЗИДЕНТ МУ ТРЯБВАТ 1100 ГОДИНИ. МНОГО ИНТЕРЕСНО КОГА МИНАХА ТЕЗИ 1100 ГОДИНИ И КОГА Е УСПЯЛ ДА ГИ СПЕСТИ? А ВИЕ КОЛКО УСПЯХТЕ ДА СПЕСТИТЕ С ВАШИТЕ *** ЗАПЛАТКИ?
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ+ДПС=МАФИЯ
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Експрезидентът Георги Първанов къта в трезора зашеметяващите 80 милиона лева разкрива Уикенд, като се позовава на свой човек от високите етажи на запорираната банка.Парите в КТБ естествено не се водят на негово име. Влогът е на името на митичния богаташ от Перник Красимир Михайлов, известен със звучния си прякор Краси Свинаря.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вежди Рашидов - 2 милона лева
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
геориг първанов - влог в КТб за 80 милиона лева
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сергей Станишев и Моника Станишева. Имат влогове за общо 7 милиона лева.Емел Етем - бивша министърка и кадър на ДПС - 2.5 милиона лева.Веселин Пенев - депутат от ДПС - 1.1 милиона лева.Митхат Метин - депутат от ДПС - 700 000 лева.Ахмед Доган - на свое име има 880 000 лева.Отново Ахмед Доган - чрез подставени лица и фирми, включително и купени активи в "Булгартабак", "Техномаркет" и др. - 50 милиона лева!Иван Костов - на свое име и на името на своето семейство - влогове над 1 милион лева.Стоян Александров, бивш министър и финансист - 1 милион лева.Нигяр
4
0
 
6
 
! Отговори
един преди 9 години
Евала, Касим Дал, терорист, осъден престъпник, днес депутат !!!Вива, Перфоратори!
3
1
 
5
 
! Отговори
ПОЛУИДИОТКА преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ! ФАШИСТИ, ШУВИНИСТИ И СА КОРУМПИРАНИ, НО АЗ СИ ГИ ОБИЧАМ.
2
0
 
10
 
! Отговори
МАЗНИЯ КАЛФИН преди 9 години
пак се нареди на софрата
1
3
 
3
 
! Отговори
ПАТРИОТКА преди 9 години
ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ В ЛИЦЕТО НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ РАЗБУНИ МНОГО ДУХОВЕТЕ В ПАРЛАМЕНТА И, ЧЕ МНОГО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОДДЪРЖАВАТ НА ПАТРИОТИТЕ!!!