Кунева и Лукарски на преговори с ГЕРБ, Кънев си тръгна

ГЕРБ и Реформаторите с нов опит за сближаване за кабинет
Обновена: 31 окт 2014 15:06 | 31 окт 2014 15:06,
38
Кунева и Лукарски на преговори с ГЕРБ, Кънев си тръгна
Снимка: архив, Булфото

Опитите за съставяне на правителство след изборите на 5 октомври продължават. В парламента започна поредната среща между ГЕРБ и Реформаторския блок, която ще търси максимално сближаване между двете формации.

От името на Реформаторите на срещата отидоха лидерите на СДС Божидар Лукарски и на ДБГ Меглена Кунева, заместникът й Найден Зеленогорски и Мартин Димитров, който е от Гражданския съвет на РБ. Лидерът на ДСБ Радан Кънев си тръгна от парламента. „Срещата не е лидерска”, обясни единствено той.

От името на ГЕРБ в преговорите участват Томислав Дончев и Румяна Бъчварова. Според неофициална информация тема на срещата днес е сближаване на позициите между двете формации са финансовите и икономически приоритети в програмите.

В четвъртък стана ясно, че ГЕРБ и Реформаторите трябва да напишат обща програма за управление до понеделник, когато да я представят на Патриотичния фронт за подпис. Тогава ГЕРБ и РБ обявиха, че са готови да подпишат коалиционно споразумение за кабинет, който да бъде подкрепен от поне трипартийно мнозинство, обединено около програма.

Въпреки отбелязания в четвъртък напредък в преговорите обаче днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не е оптимист за крайния резултат. Той дори обяви, че ако не се стигне до споразумение, ще върне мандата за съставяне на кабинет и ще предизвика нови избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 9 години
До До предишния авторBB,pone ima duh za spasenie na darjavata,drugite smjatat samo kakvi ste sa im lichnite oblagi,tova e problema,kak ne se pojavi edin doblesten politik,da kaje ''TOZI,TOZI,....OTKRADNAHA,TOVA,I ONOVA,SAD ,KONFISKACIA,I RABOTA ZA OBSTESTVOTO,PROSTO I JASNO,SEGA KRADAT,A IZSKAT DARJAVATA DA IM PLASTA,ZADALJENIATA
25
2
 
4
 
! Отговори
God преди 9 години
До правдаДано си лош пророк. Макар че не съм от избирателите на ГЕРБ, все си мисля, че ако скоро има пак избори Бойко ще вземе още повече гласове. Много от десните избиратели ще разберат, че РБ май е ялова крава и ще гласуват за Бойко, само за да не вземат комунистите и турците много гласове. Май сме в цайтнот.
24
2
 
1
 
! Отговори
d0 31 преди 9 години
Mi toya deto plashta na laboranta ot Dragalevci
23
6
 
4
 
! Отговори
правда преди 9 години
Това беше финала на всички партии. Борисов се досамоуби тотално, на следващи избори ще вземе по-малко и от АБВ. Костовите Деформатори също ще вземат половината от сегашните проценти, Бюреков няма да може и да влезне в следващ парламент, БСП малко ще вдигне процента, Атака и тя ще вземе малко повече. ДПС обаче има вероятност да са първи...те не само че гласуват под строй но ще включат още фълшификации. Тогава американската посланичка щр ви честити "равноправното присъединяване към Турция". ЧЕСТИТ
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И затова ли 1 година врещяха, биха тъпани и тормозеха нормалните граждани протестърите?.
21
5
 
11
 
! Отговори
До предишния автор преди 9 години
А кой беше тоя Бойко?! Много интелигентен ли? Голям държавник? Политик, без принос за случилото с в КТБ и държавата в последните години? Заради такива като тебе, които първо се палят, а после пак си го избират, дъщерите ви "работят" в Белгия, синовете ви мечтаят да са шофьори при някого, а вие живеете като мишоци. Избори до дупка?!? Замисли се кой ги плаща тия избори!
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико стига им се церемони на Реформаторите,избори до дупка и товае.Костов сте иска дате постави на колене.Избори до дупка които издърйи.Реформаторите излъгаха излъганите хора от КТБ 4е сте им върнат парите и те гласуваха за тях,на следва6тите избори няма как да имат толкоз гласове.Избори до дупка и товае..////////////
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До такава степен ми писна от пазарлъци, че ако съм на мястото на Борисов щях да им хвърля всичко и да дам мандата на друг, той да прави правителство. Дали всъщност не искат да загробят ГЕРБ. Знам какво се крие в мислите на тези овце с вълчи кожи. Тежко на България!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 да ама в сегашния парламент са представени 90% от тези които са гласували нали искаш поне реална демокрация а не фасадна ясно е че пряка демикрация мкже много трудно да станеОдисей 1
17
4
 
18
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Парламента да промени избирателния кодекс, като вдигне "бариерата" на 8% и да отиваме на избори на НОВА ГОДИНА! Всички тия "насипни" коалицийки ще отпаднат и всичко ще е ОК! .... Къде го има това? В парламента в момента са 48 партийки плюс един "независим" е-дат от ББЦ
16
19
 
32
 
! Отговори
bravo преди 9 години
Евала, Радане!!! Мачкай модела КОЙ! Тия всички си мислят, че ще им позволим да я карат както досега - задкулисие, схеми, игрички, алъш-вериши, безпринципност..., че ще изсипват обещания до изборите, пък после ние ще забравим и те ще си правят каквото си искат. Да, ама не! Ще трябва вече да се съобразяват и с честните и почтени политици, защото оказа се има и такива.
15
14
 
27
 
! Отговори
Марк преди 9 години
На всички ни писна от Банкянски номера!!!
14
29
 
21
 
! Отговори
12345 преди 9 години
Доколкото разбирам, Радан Кънев някой му дърпа конците. Прилича ми кукла на конци. Той няма собствено мнение. Чака нареждане. Никой не иска да поеме отговорността за бъркотията в държавата. Всички искат Бойко да състави правителство сам, да се объркат нещата и да затрият ГЕРБ. Но той ще прогледне и ще им върне мандата. И следващите избори ще са същите, а може и по зле. Така че радвайте се вие ***, които сте против ГЕРБ. Ликувайте на гладен стомах. Какво ли ни чака?
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЙДЕ ВРЪЩАЙТЕ МАНДАТА ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ, ЧЕ ВЕЧЕ НИ ПИСНА ТАЯ ИГРА НА ТУКА ИМА ТУКА НЕМА!!!!
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото разумно решение за управление е обединение на ГЕРБ, БСП и РБ.Коалиция която да се казва БКП- и едните и другите са бивши комунисти.
11
4
 
16
 
! Отговори
хан преди 9 години
..Бойко не му бият чуковете на едно място , ама тия пък са клоуни отвсякъде , оперетъчни ретроградни фигури , отдавна изхвърлени на бунището ...да си прави Бойко самостоятелно правителство и това е , какво им позволява да се правят на някакви фоктори ...
10
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОКО ни управлява почти 4 години и не виждам с нещо да сме помръднали с жизненото си равнище.....така ще бъде и сега и в близките 100 години....за 25 г демокрация сме най бедната страна в Европа....нещата в България са така са измислени ,че нищо да не се промени....народ ,който си избира начело на държавата бодигарда на Т.Живков няма бъдеще....
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ново избори ще оправят работата.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..е то и Лукарски ще постои във властта колкото стоя неговата изгора.
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дол: "Да се състави правителство в дясно-център с премиер Борисов". Кратко, ясно. Делово. Решението на господарите от ЕSS не се коментира, то се изпълнява. Разбира се, героите се дърпат, сърдят, ритат под масата - накрая на финала се прегръщат и целуват. Е, има и сълзи - все пак КТБ носеше на посветените десетки хиляди лв. на ден. Но ,млъкни сърце! Идат нови необходими, належащи, тежки, болезнени /за балъците от РБ/ реформи. Тоест нови цени на ток и пр. благини.