Кмет, седесари и учени са в новата порция зам.-министри

И сред поредните назначения има кадри на Орешарски и Близнашки
Обновена: 11 ное 2014 18:01 | 11 ное 2014 18:01,
22
Кмет, седесари и учени са в новата порция зам.-министри
Снимка: архив Булфото

Кмет, седесари – бивши и настоящи, и няколко учени от БАН са сред новите зам.-министри, които премиерът Бойко Борисов назначи днес.

Както Dnes.bg писа, кметът на община Мездра Иван Цанов ще е заместник на Лиляна Павлова в регионалното министерство. Заедно с него министърката ще замества и Деница Николова, която в момента е управител на фирма, но от 2009 г. до 2013 г. работи последователно в МФ, Фонд „Флаг” и МРРБ.

Още по темата
Бившият кмет на столичния район „Витоша“ и екслидер на СДС в София Любен Петров ще е заместник-министър на Божидар Лукарски в министерството на икономиката.

Другият заместник на Лукарски ще е Даниела Везиева, която е  магистър по икономика от СА „Д. Ценов” и началник отдел „Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване” в Регионалния инспекторат по образованието в Русе. Везиева е от партията на Меглена Кунева Движение „България на гражданите“.

Друг изявен седесар, но вече бивш, Ваньо Шарков ще е зам.-министър на здравеопазването. Той беше изключен от синята партия в края на 41-ото Народно събрание. Заедно с него на зам.-министерското кресло в здравеопазването остава и Бойко Пенков, който беше на същия пост в кабинета на Пламен Орешарски, а в кабинета на Иван Костов беше шеф на Здравната каса.

Доц. д-р Орхан Исмаилов, който до момента беше член на Комисията по досиетата, става зам.-министър на отбраната. Той е представител на Реформаторския блок и бивш кандидат-депутат. Поста си като заместник-министър в отбраната запазва Десислава Йосифова.

Заместник-министърът на културата в кабинета на Георги Близнашки Боил Банов остава на поста си. Другият заместник на Вежди Рашидов ще бъде доц. Бони Петрунова, която до момента беше заместник-директор на Националния археологически институт с музей към БАН.

Учен от БАН ще е зам.-министър и на образованието. Костадин Костадинов досега е бил ръководител на научно направление „Механика на дискретни системи” в Института по механика към БАН. Като заместници в просветата остават Ваня Кастрева и Николай Денков.

Заместник във вътрешното министерство остава и Филип Гунев. Той беше на същия пост както при Пламен Орешарски, така и при Георги Близнашки.

Бивш областен управител на София пък ще е зам.-министър на екологията и водите. Това е Красимир Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Валентин Златев с личен заместник-министър на екологиятаmeto76.blog.bg/politika/2014/11/13/valentin-zlatev-s-lichen-zamestnik-ministyr-na-ekologiiata.1313130
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МЕГЛЕНА ПРОСТА ДЕБЕЛАТА *** ОТ СДС
15
1
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Серия от глупави коментари досега. Нищо ново за този сайт.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СПРЯХ ДА ГЛАСУВАМ В МОМЕНТА В КОЙТО ДРУГАРЯТ ДИМИТЪР ПОПОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИ ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ СЕ ИЗПИСА БЕЗПАРТИЕН. ТОГАВА ПРЕЗ 90 те ГОДИНИ МИ СТАНА ЯСНО НАКЪДЕ НИ ПОВЕДОХА БЪДЕЩИТЕ КАПИТАЛИСТИ ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ. А НА МНОГО НАРОД НИЩО НЕ ИМ СТАНА ЯСНО И ХОДЕХА ДА СКАЧАТ ДА РИПАТ И ДА ВДИГАТ ДВАТА ПРЪСТА КАТО ШИЗОФРЕНИЦИ. Е ВИДЯХТЕ ДОКЪДЕ СЕ ДОКАРАХТЕ А ПОКРАЙ ВАС И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СКАЧАТЕ И ДА РИПАТА ЗА ДА ВИ ВЛЕЗНЕ ОЩЕ ПО НА ДЪЛБОКО.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълен тюрли гювеч , а какво ще стана времето ще покаже, но ГОРКО НИ!
12
4
 
11
 
! Отговори
Въпрос за Шарков преди 9 години
Ваньо Шарков нали е от партия Синьо единство, заедно с Надежда Михайлова и Христо Панугов, и са членове на коалиция "Десните". "Десните" се обявяват срещу безпринципното според тях правителство, какво прави Шарков в същото безпринципно правителство. Или тези неща нямат значение за службата!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛЕД КАТО СУПЕРМОШЕНИКА ВАНЬО ШАРКОВ СТАВА ЗАММИНИСТЪР ЕГА ТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО. КРАЙ С МОЯТА ПОДКРЕПА. ТОЙ И АЛКОХОЛИКА Д-Р ИГНАТОВ СА ОСНОВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА СЕГАШНАТА ТЪЙ НАРЕЧЕНА ЗДРАВНА СИСТЕМА. НАРОДА ИЗМРЯ ОТ ТЕХНИТЕ ГЛУПОСТИ. ВЕЧЕ СЪМ ОПОЗИЦИЯ. ГОРКАТА БЪЛГАРИЯ.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде останаха и кои ще са 15-те мюсюлмани зам.министри ,които беше обещал Борисов.Или важното е да се обещае,пък изпълнението по-натам - може и да стане може ида не стане.От сегашната 4 членна правителствена коалиция от обещанията и намеренията на отделните участници,в програмата за управление останаха само общи намерения без срокове за реализиране.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Красимир Живков - обучаван във Висшата школа на Ленинския Комсомол в Москва. Друго образование няма, но има топла връзка със Златеви, подплатена с услуги, подскача около Бойко като паленце и му дадоха коричката. Имотно състояние - много по -забележително от това на Цветанов, също така необяснимо откъде. Преди да им слагат табелките на вратите на министерствата да им назначават пълни финансови проверки на тези алчни простаци.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доц. д-р Орхан Исмаилов, който до момента беше член на Комисията по досиетата, става зам.-министър на отбраната. Само някой да каже,че бате Бойко не спазва предизборните обещания.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** глобалисти фашисти инфраструктура на окупатора САЩ , това е сегашното правителство..
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ И ПЛОДОРОДНИ КАТО ТРУЖЕНИЧКИТЕ ОТ МАГИСТРАЛАТА. ЧЕСТИТИ ВИ СТАРИ МУЦУНИ НА ДРУГАРЯ ОТ ДРАГАЛЕВЦИ. ДРУГАРКИ ДРУГАРИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В това коалиционно правителство има най-много партии, най-много министерства, най-много министри и очевидно - заместник министри. Май единственото с което ще останат в историята на т.н. преход.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на зам.министрите няма ли заместници?
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още 150 да назначи и след месец, когато всеки си вземе заплатицата, почвайте да ревете, че сте заварили празна хазна...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BOIKO PENKOV E SASOBSTVENIK V SOFIAMED NE NAMIRATE LI KONFLIKT NA INTERESI
1
27
 
22
 
! Отговори
икономист-пенсионер преди 9 години
Който е да е на власт след БСП-ДПС-Атака ще бъде като ангелче небесно спрямо престъпната и не българска коалиция от БСП-ДПС-Атака . Да изтеглиш 5 милиарда заем и да дадеш на пенсионерите повишение от 4.50 лв. или 50 стотинки на ден си е не само подигравка , а цинизъм спрямо хората , които те избират на всички избори .