Борисов вече няма нужда от Патриотите, има си „резервни гуми”

ПФ изиграха ролята си за лидера на ГЕРБ, смята анализатор
Обновена: 22 ное 2014 21:03 | 21 ное 2014 20:45,
108
Борисов вече няма нужда от Патриотите, има си „резервни гуми”
Снимка: архив Булфото

Патриотичният фронт изигра своята роля в концепцията на Бойко Борисов и той вече няма нужда от тях. Това смята политологът Страхил Делийски. Според него в лицето на БДЦ и ДПС премиерът има „резервни” гуми, които могат да правят тематични мнозинства.

Наблюдателят смята, че Патриотичният фронт е бил важен елемент при съставяне на правителството, защото е дал важното алиби на Борисов за пред избирателите му, че изолира ДПС от властта.

Още по темата
„Патриотичният фронт изигра своята роля в концепцията на Борисов. Мисля, че те вече не са му нужни”, каза Делийски пред БНР. Той допълни, че кабинетът вече е гласуван и аритметиката на властта е излязла.

„БДЦ са един евентуален партньор, когато се налага гласуване и те го показват. Има достатъчно инициативи, които със сигурност ще бъдат подкрепени и от ДПС”, коментира политологът. В този контекст той смята, че евентуално изтегляне на подкрепата на Патриотите за кабинета няма да е фатално от гледна точка на гласуването в парламента. „Има допълнителен резервоар и резервни гуми, които могат да помогнат при съставянето на тематични мнозинства”, каза още анализаторът.

Той изключи вероятността в следващите месеци да има вот на недоверие.

Според Делийски управляващата коалиция не може да излезе от началната фаза на сформирането си. Аргумент за това е, че споровете не са за управленски политики, а за хората във властта.

Политологът коментира, че се забелязва опит да бъде променен имиджа на Борисов. „Има усилие той да бъде показан като консенсусен политик и обединител”, каза Делийски. В същото време, според него, действията на премиера показват, че той е все още старият Борисов. Той цитира някои от последните му изявления: „Аз наредих да се дадат на пенсионерите по 40 лв. допълнително” или „Аз дадох на учителя по физика място, в което да си върши работата”.

Все пак Делийски припомни, че Борисов вече демонстрира, че не се налага на министрите си, както и че благодари на депутатите, както беше преди седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram i ne se mesia
39
2
 
2
 
! Отговори
maxo bg преди 9 години
До Анонименето един нормален коментар ,всички казват "дайте 100 дни "и тогава почвайте да плуете и повръщате !! нормална практика е !!!
38
2
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Ще ги употреби и изхвърли. Не, че те не са отдавна за изхвърляне...
37
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом Гоце и Буда са в "играта" не ни е чиста работата...Яко крадене на евро-пари ще има...Гоце е вече милиардер с крадените пари...Да не говорим за буда...Те успяха и да си ги изперат дори и са готови за ОЩЕ...Стойте и гледайте учениците на диктатора бай Тошо правешки...
36
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се даде шанс на правителството да работи,стига с гадориите и подмолничеството не му завиждам на Борисов за сега добре тръгват дано успеят да си свършат работата.
35
6
 
14
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Само да добавя, че никога не съм виждал НФСБ, като поддръжник на Буда, за ВМРО не мога да кажа, те са друга бира!
34
10
 
27
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Дали ПФ си изиграха ролята не знам, но пък знам, че сега не е 2009г, и нищо не е същото, като тогава! Ако 2013г Буда беше принуден да даде оставка с протести, сега ще го гонят с камъни! И надали ще може да остане и в България вече!
33
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министър Председателят генерал Боико Методиев Борисов,е феномен в политиката 6том издържа на тези не чове6ки и мъчителни тестове след преврата.Министър Председателят вече е страхотен ръководител не само на Българя а и на почти всички партии.Немога даго побера във умъси как успява и как дава одговори мигновенно.Мафята неможаха даму открият никаква кражба ни6тичко.Привет гн М ПРЕДСЕДАТЕЛ.6ТЕ ПОВЛЕ4Е6 ЦЕЛИЯТ СВЯТ СЪС СЕБЕСИ.БОГ НЕКА ВИНАГИ ДАЕ НА ТВОЯ СТРАНА АМИН.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dps sa si sabuli ga6tite i 4akat da gi opraviat samo i samo dane im izkarat kirlivite rizi
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Patriotite sa N1 drugite sa zavisimi ot mafioti i narkotici za kvo govorim
30
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПФ си изигра своята роля на памперс в гащите на Бойко,който вече е напълнен с"материал"и може спокойно да бъде изхвърлен в селския нужник.
29
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПФ/оф....вече може и да духат супата .ВАЖНОТО Е ДА СЕ ДОКАРАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ!Борците за евро-пари , са далеч повече от ЛЕВИЧАРСКИТЕ *** И РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ!ПАРАТА ....Тя е КОЯТО ЕБ""" майката на фукарата!
28
3
 
17
 
! Отговори
MAFIA преди 9 години
DPS SA SI KOMBINA S GERB I GO DOKAZVAT I SI MIAT G.ZOVETE ZAEDNO OT L...TA KOITO SA IZ..LI.
27
12
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който се е надявал, че Борисов ще направи нищо за подобрение на живота у нас жестоко се лъже! Поради липса на интелект и болно его, поради омразата към народа, жаждата за власт и алчността за пари "оздравителните" меркихщи усетите скоро тока, че ще ви се плаче! Разберете, той отдавна е забравил как се живее с една заплата, колко струва хляба и сиренето. Него го интересува как да остане на власт и да открадне повече. Вижте му охраната, кохорта пазванти. Защо, от какво се страхува? Питайте го.
26
6
 
37
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 9 години
Ейййй, писна ми от вас! Писна ми да ви гледам интригите и подлите игрички!Долни , мръсни пумяри!Бива ли така бре?!Как може да живеете по този начин?!И вие политици, че и вие , народе?!Далавери, интриги, игрички..... Пропаднала работа...
25
21
 
22
 
! Отговори
говорител преди 9 години
Този г-н политолог от коя партия е? Не знам колко е политолог, но със сигурност е член на някоя от опозиционните партии.
24
37
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепиха Борисов защото им изнася Борисов да обере с пешкира *** които усраха БСП и Другите Крадци които фалираха Държавата ! Всичко което говорят сега, е въздух, нали трябва да ви лъжат? Играта продължава, докато им давате субсидии, така ще е! Има пари има и лъжи, Вие плащате да ви лъжат и да ви ограбват ! Не е ЛУД този който яде баницата !
23
6
 
63
 
! Отговори
Какво стана? преди 9 години
И сега? Валери Симеонов и Русенския македонец се оказа, че са прелъстени и изоставени! Но и Симеонов и Каракачанов трябва да разберат, че с леките жени като тях е така набързо и след това шут в ***.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Znachi, parvi da skasa s dolnoposochenite Travestiti i psevdo-polititsi.
21
4
 
6
 
! Отговори
seid преди 9 години
B.Borisov da ne spi,triabva parvi da ska s Travestitite,kato Vinkela,agenta Ivan-Karakachana y nenormalnia V.Simeonov,ako e maj,inache ima opastnost da padne na tiahnoto nivo.