Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!

Борисов пред министрите: Ако беше старият кабинет, сега заплати нямаше да има
Обновена: 21 ное 2014 14:23 | 21 ное 2014 10:13, Красимир Ангелов
426
Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!
Снимка: Булфото

Благодарение на усилията на социалния министър Ивайло Калфин и на финансовия Владислав Горанов ще има коледни добавки за пенсионерите, а ако беше останало старото правителство, сега нямаше да има пари за заплати. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от публикуваната стенограма на заседанието, след което стана ясно, че коледни добавки по 40 лв. ще получат всички с пенсии под 286 лв.

"Да знаят колегите от МВР и културата, не знам как е в другите министерства, че просто ако беше продължило старото правителство, сега заплати нямаше да има, нали така? Простичко, без да се заяждаме с никого. Това са реалностите“, заяви премиерът и продължи:

Още по темата
"Днес, ако го подкрепите (бел.ред. предложението за коледни добавки), ще можем от 1 декември, когато си получават пенсиите, да си получат и добавките, така че да могат да си ги похарчат. Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението“, изрази надежда Борисов секунди преди решението да бъде прието.

Той призна, че е имало два варианта за коледни добавки – да бъдат дадени на всички пенсионери по 20 лева, или да бъдат раздадени така, както е предложил социалният министър – добавки по 40 лева да вземат пенсионерите с пенсии под 286 лв.

"Преценихме, че ако взимаш по 500 лева пенсия, 520 някак си по-малко се усещат, отколкото ако взимаш по-малка пенсия, и получиш 40 лева. Действително може за Коледа да си купи нещо човек", отчете Борисов.

Премиерът и вътрешният министър Веселин Вучков коментират и въпроса за заплатите на служителите на МВР.

"Разбира се, с министър Горанов ще намерим начин да не забавим заплатите за ноември месец, какъв „хубав“ старт ще бъде само за нашето управление, ако забавим заплатите на пожарникарите и полицаите, след това с актуализацията да си планираме нещата така, че декември и следващата година да има пари за заплати, но имайте предвид, че има много извънредни разходи в момента, които не касаят само МВР“, отчита Вучков.

По думите му в момента бежанският натиск е огромен, а „идва зима, разходите ни са огромни и трябва солидарност. Без пари ние не можем да го удържим“, категоричен бе МВР шефът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
3
 
! Отговори
Goldy преди 8 години
Господин премиер, престанете да сте толкова нагъл! Пенсионерите /вместо да имат един достоен живот след 40 години работа за тази държава, са обречени на глад и мизерия/.Не се подигравайте с тях, като се гаврите да не крият добавките /жалките 40 лева/ в дюшеците.
280
0
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
С политиката си тези *** ще накарат хората да не се осигуряват на реалните си доходи. От както Борисов е на власт добавките се разпределят само между тези които са укривали доходи или са с по-малък принос в осигурителната система, а тези които са се осигурявали на реалните си доходи, сега имат малко по-високи пенсии и не получават нищо. Колкото до криенето на добавките под дюшека , аз съм сигурен, че ще ги извадят щом потрябват за ковчези на управляващите. Българинът е състрадателен.
279
1
 
5
 
! Отговори
Русинова преди 8 години
Живей ти с надбавки от 40 лв.Хахахаха...Направо сте за смях!СМЕШНИЦИ!
278
0
 
14
 
! Отговори
Тикво преди 8 години
Тикво ние не сме толкова прости и не забрараяме колко заем изтегли глОпакооооооооо. Обясняваше че не ни трябват тия дето теглят 1 млярд а ти изтегли 15 !!!!!
277
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Многото пари който им дава Ваша чест :) са 40 лева кажете моля къде да ги скрие МАЙКА ми тази (пачка )????? Тя е работила 27 години ,взима 270 лева пенсия и е на 85 години !!! Е господин Борисов това не е ли поредната Ви подигравка с Българския пенсионер ????? Браво на Вас !!!
276
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Стойте си вкъщи на следващите избори! Стойте си вкъщи и недейте да ходите да се подписвате и в подписката на Трифонов. Стойте си зад компютрите и си негодувайте, драскайте си, че сте против вдигането на цената на винетките, на тока, плямпайте си кой политик, колко бил жалък...дреме им на тях. Те си знаят - 500 г. робско обучение е дало добри резултати. Мижитурки сме си и Путин е прав, а и цяла Европа ни се смее, а "х"амеркинаците си ни цоцат и цоцат, пък Вие...стойте си по къщите, няма лошо!
275
1
 
12
 
! Отговори
anonimna преди 8 години
glupazi koito vzema 300 lv i e rabotil 40 god sa mnogo iwe gi krie pod du6eka zamislete se kakvo pravite
274
0
 
7
 
! Отговори
Men преди 8 години
Misleh, che G-n Borisov she izdeystva poveche pari. Kakvo sa 40 leva. A na tyah shte si vcelichat zaplatite s poveche ot 120 leva i shte gi poluchavat vseki mesec. Abe neshto nyamate sram be, hora. Vie depytatite ne ste mnogo nared, veche se uverih v tova!!!
273
3
 
8
 
! Отговори
Leny преди 8 години
Значи,който не е учил и не се е мъчил да учи ще вземе добавки...браво много хубаво го наредихте..каква вина имаме ние!!!
272
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До оцеляваща българкаПоздравявам ви .
271
0
 
20
 
! Отговори
Елито преди 8 години
Знай баба му къде е държала парите най вероятно.Но това,че се гаврят с хората е отвратително и скоро ,много скоро ще останат само 240 депутати + някой друг пенсионер.Гонят народа от страната му.Мислех,че Бойко е малко по умен ....ее грешка.
270
0
 
28
 
! Отговори
katrin преди 8 години
Тъжно е. Имa пенсионери, които си купувaт четвърт хляб, 20 гр сиренце и мaлкa "нaденичкa". Тези пaри ли искaш, Бойко? Тези пaри ли дa похaрчaт?
269
0
 
12
 
! Отговори
Красимир Николов преди 8 години
То пенсионерите ГЕРБ няма да го избират. Но не забравяйте, че всеки може да стане пенсионер.
268
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срама няма,пенсионерите с 40 ще забогатеят,а ти с хилядите ще обеднееш ,*** долни
267
0
 
38
 
! Отговори
АННА преди 8 години
КЛЕТВИТЕ ОТ БЕДЕН ЧОВЕК ВИНАГИ СТИГАТ ПРОКЛЕТИЯ....КОЛКО ЛИ ПЕНСИОНЕРИ ГО ПРОКЛИНАТ...ЗВУЧИ ГРОЗНО , НО И ЖИВОТА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ НЕ Е "КРАСИВ"..
266
0
 
21
 
! Отговори
DOBAVKITE преди 9 години
Защо пенсионерите ж ежропа вземат т. нар. европеиска добавка, а българските не вземат нищо??????
265
0
 
26
 
! Отговори
баба Катя преди 9 години
наглец безмилостен.
264
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
40 лева добавки на теб да ти дават ***!!!
263
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалка работа
262
2
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
До Чук 377 ti pu si edin ka6kavalen 4uk ,,,,,Kato si mnogo erbap , 6to ne izleze6 ti da pere6 mrasnite karpi na vsi4ki takiva kato teb deto sa se pokrili i samo 4akat nagotovo - kade zaplatka , kade toplo mestence za kariera ,,,,pod ne4ie krilce , ta da si zakrilian ,