Допълнителните 100 млн. лв. за НЗОК минаха и на второ четене в бюджетната комисия

Предложението беше прието без дебати
25 ное 2014 12:30,
4
Допълнителните 100 млн. лв. за НЗОК минаха и на второ четене в бюджетната комисия
Архив: Булфото

Без дебати временната комисия по бюджет към 43-то Народно събрание одобри на второ четене предложението за промяна на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Със 100 млн. лева се увеличават средствата в бюджета на здравната институция.

Още по темата
50 млн. лева от тях ще отидат за болнична помощ, а 25 млн. лева - за лекарства и диетични храни.

Управителят на НЗОК Румяна Тодорова благодари на депутатите за подкрепата и уточни, че Касата е направила предложения за промени в здравната система, изпратени са и няколко анализа до здравното министерство.

През август бюджетът на Касата вече беше актуализиран с 225 млн. лв. при условие за засилване на контрола и оптимизиране на финансирането.

Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев посочи днес, че здравното министерство е депозирало вчера предложение за промяна на стратегията за преструктуриране на болничната помощ. „Този документ ще бъде разгледан възможно най-скоро“, обясни зам.-министърът.

По-рано без дискусии бюджетната комисия прие удължаване на срока на договора за консултантски услуги между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Международната банка за възстановяване и развитие с още осем месеца, тъй като част от проектите още не са завършени.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде юруш на измислените клинични пътеки! Нови 100 милиона има за източване! Пък като се опапат и те, ще ревем пак за вдигане на здравната вноска.Такова актуализиране на бюджета на Здравната каца е наливане от пусто в празно. Докато не се въведе електронен картон и ефективен контрол на средствата, няма смисъл и лев да се дава, просто щото не отива по предназначение, а се краде.
3
2
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
При Филип Димитров в МЗ са били около 350 човека,сега в МЗ са около 8000души.Защо да не се теглят всеки месец милиарди.
2
2
 
0
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
А извънболничната? Да нИ рИвете после,че болниците "точат" касата,като вършат нещата,които не щете да плащате там,където трябва да се работят. Особено пък,когато излиза по-евтино ... Господ дава на всеки каквото си е изработил,а вие и бонуси си гласувате,въпреки това,което сте извършили до тук ...
1
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БОНУСИТЕ ЗА НОВА ГОДИНА--това СИ ГЛАСУВАХА