Борисов и Кунева в надпревара, имали "прекрасни хора" за областни

Премиерът отказа на ДБГ поста в София: Толкоз. Хубав – лош, вървим напред!
Обновена: 26 ное 2014 20:05 | 26 ное 2014 19:58, Веселина Йорданова
71
Борисов и Кунева в надпревара, имали "прекрасни хора" за областни
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Меглена Кунева влизат в кратка словесна схватка за това кой ще е новият областен управител на София по време на днешното правителствено заседание, на което бяха сменени 24 губернатори. На поста днес беше назначен Веселин Пенев, зам.-председател на партията на Корман Исмаилов - НПСД.

Още по темата
Кунева дипломатично благодари за петимата одобрени губернатори от Реформаторския блок, но изтъква, че сред тях няма представител от „Движение България на гражданите“, става ясно от публикуваната стенограма от заседанието.

На практика Борисов отказва на Кунева да помисли за друго назначение в София, но оставя вратичка, напомняйки, че обикновено след година мандат следват и рокади.

От разговора между двамата стават ясни и подробности от „кухнята на преговорите“. По думите на Кунева колегите й в ДБГ са притеснени, че „вчера до последно е имало други предложения“.

С уточнението, че всички кандидати „имат своето предимство и своята тежест“, вицепремиерът благодари от името на Реформаторския блок „за това наистина коректно и чудесно поведение“, но посочва, че „всички партии трябва да видят представителство“.

Имаме двама чудесни хора от ДСБ – областни управители за Видин и за Сливен, техни предложения, двама чудесни хора от СДС – предложения – Бургас и Стара Загора, и един също така чудесен човек от БЗНС, НПСД и ДСБ - за София. В тази картина обаче липсва „България на гражданите“. Като се има предвид каква е тежестта вътре в самата група, на мен много ми се иска да помислите и върху това. Бяхме предложили кандидат, специално за София, поставя въпроса Кунева.

Борисов обаче заявява, че приема Реформаторския блок като единен субект. От думите му става ясно, че преговорите за постовете са водени от вицепремиера Румяна Бъчварова и че за назначенията има забавяне с 15 дни - вероятно за да се разберат партньорите във властта.

Премиерът предлага на Кунева да спрат до думите й, че назначените са „прекрасни хора“. Щом са прекрасни хора, значи назначенията ни са правилни, допълва Борисов.

„Повярвайте ми, в нашата партия ГЕРБ също има много хора прекрасни, които не са посочени. Нека тези хора покажат качества, нека се справят с работата, аз съм Ви казал и друг път – на първата година започва да се говори за ремонт на кабинета, винаги се правят ремонти, няма как едни ще теглят много напред, други като изостават – ще бъдат сменяни“, подчертава Борисов.

Той предлага на Кунева от Реформаторския блок да не му прехвърлят отговорности, за да не излезе, че се меси в работата на Блока.

„Дали сте ми официално тези имена, съобразила се е госпожа Бъчварова с каквото се е съобразила, предаден ми е, разписани са. Петнадесет дни ви беше достатъчно да се оправите с тази работа. Щях, кълна се, да се съобразя с Вас, ако бяхте казали: „За този човек аз не съм съгласна, защото не е прекрасен човек или не е добър човек, или има еди какви си…“. Щом сме съгласни, че са добри – моля те, приеми ги, да вървим напред, защото иначе ще превърнем Министерския съвет в разговор, който не е наша работа, на останалите министри да се интересуват кой от кого е предоставен“, разяснява Борисов.

Премиерът дава и пример - с депутата от ГЕРБ Десислава Танева, която е от Сливен.

„Ако се обърна към госпожа Танева в момента с назначението на областен управител в Сливен, искам да й видите физиономията само каква ще бъде. Но това мен не ме касае. Дадени са ми имената. Така както и от АБВ имат в Пазарджик областен управител… Толкоз. Хубав – лош, вървим напред, важното е администрациите да работят“, закрива темата Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама изпечени крадци си подават ръка
44
0
 
0
 
! Отговори
Mili hora, преди 9 години
Nie iveem v sveta na iljuziite za demokrati4no upravlenie. 6to za demokracija e tova ako oblastnite upraviteli se nazna4avat, a ne se izbirat prjako ot grajdanite? Nujna e totalna smjana na sistemata! Ima primeri v Evropa, pozainteresuvajte se! Tam ima dve kameri(dolna i gorna. Ednata se kontrolira(izbira direktno ot naroda), a tja kontrolira drugata kamera. A vtorata kontrolira pravitelstvoto! I t.n. Zatova tam se podavat ostavki pri parvija gaf!!!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пастирка и свинар в комбина
42
0
 
6
 
! Отговори
ВЕСО преди 9 години
СПОРЕД ВАС МОЖЕ ДА ИМАТЕ ПРЕКРАСНИ ХОРА ЗА ОБЛАСТНИ ,НО СПОРЕД НАРОДА ОБЛАСТНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРАТ КАТО КМЕТОВЕТЕ - НЕ НЯКАКВИ БЕЗХАБЕРНИЦИ ДА НАЗНАЧАВАТ ДРУГИ БЕЗХАБЕРНИЦИ !
41
0
 
5
 
! Отговори
ЗДРАВКО преди 9 години
НА ГОРНАТА СНИМКА ,ОСВЕН СЕДЕСАРИ СЕ ВИЖДАТ И БИВШИ ЧЕНГЕТА ОТ ДС ! ТЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,НО ВЕЧЕ НАКИЧИЛИ СЕ С ОПРЕДЕЛЕНИЕТО КАПИТАЛИСТИ !
40
0
 
3
 
! Отговори
ЧОЧО преди 9 години
До Анонимен: ТЯ Е ЛИКВИДАТОРСКИ БЛОК НА СДС ,НО И ВАШЕТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ИМ ПАСВА ! СБЪДНА СЕ ЕДИН ПРЕДИЗБОРЕН ЛОЗУНГ :" ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО -ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ " !В МОМЕНТА СЕ РАЗИГРАВА ДРУГА ДАЛАВЕРА И ЛОЗУНГА МОЖЕ ДА БЪДЕ : СКЛЮЧВАШ СПОРАЗУМЕНИЯ С ПФ , ПОЛУЧАВАШ ДПС ! ВСЕ В СТИЛ БОКО !
39
5
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Колкото и да го плюят Бойко, вижда се че е принципен и иска да работи за държавата! Това е начина, какви са тия мрънканици, уж всички ги интересуваше програмата, а сега мрънкат за постове и личности!? Слагаш го и ако не се справя се сменя с друг! Няма незаменими хора!Браво Бойко!
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво мислите, че дават така щедро постове на РБ? Ами нали някой трябва да изяде хурката и да изгърми като бушон след 2-3 месеца, защо това да са хората на Бойко. Хитро, ама на Куневица и подобните й хич не им се вярва:)
37
0
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Те отново потвърдиха, че краставите магарета( и магарици) отново се събраха на моста.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкоз. Хубав лош, вървим напред...Борисов, почваш да губиш чувство за реалност!С такива селяшки рекапитулации като горната съвсем ще изгубиш почвата под краката си и подкрепата на хората.
35
0
 
10
 
! Отговори
Ала-Бала преди 9 години
Я ги виж как си приличат- една мутра и една никаквица!
34
0
 
5
 
! Отговори
ЛИКА ПРИЛИКА преди 9 години
са си двамата. ЧЕСТИТО!
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V PAZARDGIK IMA SAMO KOMUNISTI I TERORISTI
32
2
 
13
 
! Отговори
Присмехулник преди 9 години
Вчера в Господари на ефира Мая Манолова каза, че реформаторите са "преяли с власт". Май така ще се окаже. Откакто ГЕРБ спечели изборите, и се коалира с РБ тези "псевдо реформатори" само изнудват Борисов за постове. То не бяха вицепремиерски постове, министерски и зам. министерски такива, сега областни. А защо ги сменят областните, като преди 2 месеца Близнашки също направи промени?Сега областен на София е от Партията на Корман Исмаилов, техен човек е и зам. министър на отбраната -простотия..
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нали точно затова беше целият зор - за постове!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе , тарифата да не е паднала на 2 стотинки но поуст? Нямаш удържане.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ама не.
28
10
 
3
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Гнусната тролска *** ...газ пикае! Значи нещата вървят към добро!
27
0
 
17
 
! Отговори
балък преди 9 години
Десетилетия ни управляват по и най "прекрасни" и все "по-прекрасно" става положението в държавата!!!!Каква ли щеше да е ситуацията ако ни ръководеха "непрекрасните"????Стига бе, осъзнайте се- самозабравили се велможи!!!!
26
0
 
15
 
! Отговори
ОПИТОМИТЕЛ преди 9 години
Борисов да даде и на боксьора Пулев един пост и ДА ВЪРВЯТ НАПРЕД!