Писанчев ще докладва утре на НС за акцията в Пазарджик

Изслушването на шефа на ДАНС ще е на закрито заседание
Обновена: 26 ное 2014 09:28 | 26 ное 2014 09:22, Камелия Цветанова
6
Писанчев ще докладва утре на НС за акцията в Пазарджик
Снимка: Dnes.bg

Депутатите решиха, че утре сутринта шефът на ДАНС Владимир Писанчев ще трябва да дойде в Народното събрание и да им обясни всичко около акцията на Агенцията в Пазарджик вчера.

Изслушването на Писанчев ще е на закрито заседание, защото той може и да съобщи и класифицирана информация.

Както Dnes. Bg писа, при мащабна спецоперация на ДАНС и прокуратурата срещу проповядването на радикален ислям в България в понеделник бяха арестувани 24 души, сред които ходжи и имами.

Още по темата
По-рано през деня бе арестуван и ходжата Ахмед Муса Ахмед, който беше осъден на 4 години ефективно за радикален ислям. Той беше на свобода, защото присъдата му не е влязла в сила и той я обжалва.

При акцията на спецчастите са проверени 40 адреса в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Смолян и Хасково.

Намерени са флашки, книги, рекламни материали, снимки и знамена, които са свързани с радикален ислям и Ислямска държава. Някои от задържаните опитали да изхвърлят флашките в тоалетната.

Част от адресите на обиските съвпадат с центровете на разпространение на радикални фундаменталистки послания, които излязоха на бял свят във връзка с делото срещу 13-те имами, осъдени през март за противодържавна пропаганда и насаждане на верска нетърпимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ДАНСВладимир Писанчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I da govori samo po temata.Imashe dostatachno vreme da se izrazyava "v prav tekst".
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям смях е "на повторение" в You Tube,там,където се казва:"последният случай-вижте...".Даже желанието ИЗПРЕВАРВА мисълта чрез ДЪРДОРЕНЕ- Ха-хахаха.Show по високите етажи на "Службата"(....).Ха-ха-хахаха!
2
0
 
3
 
! Отговори
1111111111 преди 9 години
То това със Радикалния Ислям беше ясно още преди години. Продължавайте да стройте джамии във всеки град и лижете Турски *** и осле правете акции и си мислете че ще спрете неизбежното. Нямате си и 5% на представа на каква опасност подлагате народа на Българи като правите тия джамии. Ще колят след години на ред тука да знаете.
1
1
 
3
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Може да изнесе квалифицирана информация, която да отиде в Министерството на Отбраната при турчина !Намерени са и ЗНАМЕНА на Ислямска Зържава !!Е те ли ще ни колят ? Или ще викат помощ и от вън !Да не е замесен и зам.мин. на Отбрамата ??