Решенията в ПФ се налагали силово и авторитарно

По-интересните теми от прегледа на печата за днес, 26 ноември
26 ное 2014 07:00,
43
Решенията в ПФ се налагали силово и авторитарно
Снимка: архив, Булфото

"Решенията в Патриотичния фронт се налагат силово и авторитарно", е заглавието над интервю в "Преса" с Велизар Енчев, депутат от партията.

"Взимат се еднолично от Симеонов, авторитарно. Аз научавам от медиите за тях. Валери Симеонов и Валентин Касабов трябва да си посипят главите с пепел за досегашната позиция, да се извиняват на избирателите си за грешния политически ход, който предприеха /за подкрепата на кабинета "Борисов" - б.а./ и лично на мен", заявява Енчев. Той определя ПФ като "незрял политически субект".

"Предвиждаме в обозрим период от време - още от 2015-а, да бъде прекратена възможността за планов прием на неосигурени пациенти. Те ще ползват единствено и само регламентиран пакет при изброени спешни състояния. Т. е. разликата между осигурения и неосигурения ще стане видима", съобщава в интервю а "Труд" Петър Москов, министър на здравеопазването.

Друга промяна, която Министерството на здравеопазването ще се усети още през март догодина, предвижда се НЗОК да има повече възможности за конктол и по-добро договаряне. "Контролът е цяла поредица от мерки, свързани с това по какъв начин и критерии настъпва изписването на пациенти от болницата и какъв е резултатът от лекарствената му терапия, за която плаща НЗОК. Ако при изписването очакваният резултат не е наличен и при болния не са постигнати определени показатели, това ще бъде основание НЗОК да търси други условия за следващия договорен период със съответния производител или доставчик на лекарствени средства, или със съответната болница, която е получила пари от фонда, но срещу тях не е осигурила очакваната терапия", уточнява Москов.

Според челото на "Телеграф" фрешът от цитрусови плодове, който се изстисква на място в някои магазини, може да причини колит и алергии. Причината е, че кората на тези плодове се обработва с оцветители и гланциращи емулсии. Освен това има опасност от наличие на пестициди. Търговците масово не мият цитрусите, преди да ги сложат в пресата за изстискване. Така вредните вещества от кората попадат в самия сок.

България оглави поредна срамна класация - държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е най-големият замърсител сред всички промишлени заводи в Европа, а българите отново дишат най-мръсния въздух. Това показва проучване на Европейската агенция по околна среда от 2012 г., алармира "Сега". В топ 30 на промишлените замърсители попадат още и два от тецовете, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки - "Бобов дол" и "Брикел" с горивната си инсталация в Гълъбово.

В интервю за "24 часа" лидерът на БСП Михаил Миков коментира: "Колкото по-категорични сме, че ще бъдем в опозиция, хорът на критиците ни набира мощ. Някои наши партийни другари явно не се чувстват удобно в политиката далеч от властта. Тъкмо затова периодите в опозицията са много полезни. Използват се от партиите за изчистване от клиентелата и неприкритата лична амбиция."

Промени на върха на БСП не са достатъчни, заявява в интервю за "Дума" социалистът Ангел Найденов. Според него обновлението на БСП трябва да включва много повече промени, отколкото само това на лицата в ръководството. "Обновлението е промяна на поведението ни, на отношението ни към случващото се в страната. Нужно ни е и обновление в езика на посланията, защото хората не разбраха достатъчно добре това, което свърши кабинетът "Орешарски, а предизборните ни обещания май не стигнаха до тях", смята Найденов.

В отговор на въпрос за "Стандарт" Милена Дамянова, зам.-министър на образованието, разказва за новите моменти в новия законопроект за училищното и предучилищното образование: "Учебният пран ще утвърждава годишния брой часове. Той ще даде възможност на училищата сами да разпределят седмичните часове, което ще позволи съобразяване на учебното съдържание с потребностите на учениците. Предвидено е учебната програма да се утвърждава не за клас, както е в момента, а на етап. Така всяко училище ще може да прецени какъв процент от учебната програма да усвои съответно в първи, втори, трети или четвърти клас."

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VINKELI,DONOSNIZI I TEM RAZNI BOKLUZI--PARICEN FRONT.
36
2
 
1
 
! Отговори
откровен преди 8 години
Елизар Хленчев работи за личната си кауза без аргументи и си е повялвал ,че е бъдещия Бг ципрасГ-н Валери Симеонов е стойностен политик с правилни възгледи и поведение заслужаващо уважение!!!
35
4
 
6
 
! Отговори
без досие преди 9 години
Отварят досиета преди 1989. Кога ще отворят тия след 1989г На Валери Симеонов е едно от тях.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симеонов, Касабов и Байрактаров - недуразумения в политиката. Е, мъчат се да плуват , но работата отива на удавяне.
33
5
 
7
 
! Отговори
ЖИТЕЛ преди 9 години
ЕНЧЕВ ПРИВЛЕЧЕ ПОЛОВИНАТА ГЛАСОВЕ НА ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ.. НЕГОВОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е ПРАВИЛНО... С ТАЗИ СЛУГИНСКА ПОЛИТИКА ЩЕ ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТА ОТ ВЪН...
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПФ се заканваха,че щяли да оттеглят подкрепата си към кабинета (заради назначаването на Исмаилов).Някой да им следи спатиите?Какво правят с обещанията си?
31
4
 
13
 
! Отговори
ОПИТОМИТЕЛ преди 9 години
НЕЗНАМ, колко ясно трябва да ни стане, че премиера Б. Борисов НЕ Е ЗА ПРЕМИЕР! Създадоха кабинет, програма. Новите министри, ПРЕДСТАВЯТ НОВИ ИДЕИ, РЕФОРМИ, добре.Борисов, като чели НА ПУК, за да ОТСТРАНИ ПФ, пробутва етнос, който САМО ЕДНА НЕСТАБИЛНА ЛИЧНОСТ, може да не предвиди последиците от Исмаилов за заместник министър на армията. Исмаилов, ако толкова е важно, СТАВАШЕ САМО за Министър на Регионалното Развитие. Но не сме забравили, че и Борисов се прегръщаше с Ердуган.
30
2
 
15
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Доганчо и мамин Делянчо са баш - покровителите на Пешо сумиста, Маргините, Златко баретата.Цацаров е зависим от Доган и мамин Делянчо, сиреч той им слугува.Какви реформи в съдебната система може да очакваме от лица, които слугуват на Доганчо и мамин Делянчо ? - Никакви .
29
2
 
12
 
! Отговори
без майтап преди 9 години
Прегледът на печата на 26-ти ноември окончателно потвърди решението ми, повече да не си купувам вестници. Ще си купувам истинска тоалетна хартия!
28
3
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Трябва да си на работа бе GFR. Или никъде не те искат? Шайзе егал, пробвай пред някоя църква:)
27
3
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Знаещ, осветли ме по въпроса, кога България е излязла от ЕС, че съм го пропуснал. И за твое сведение, във Германия зеленчуците и плодовете си стоят по рафтовете и хората си избират. Тия можеш да ги разправяш на туземното население. Немец ако види нещо опаковано във восък веднага ще позвъни на всички служби, които има във телефона.
26
6
 
11
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Аз не виждам какво лошо са казали от ПФ досега. Имам съмнения че тоя Велизар Енчев е троянски кон на ГЕРБ в ПФ. Значи ако бяха излезли с решение за подкрепа на това назначение на турчина за зам. министър на отбраната то нямаше да бъде налагано силово и авторитарно, нали??!! Ама понеже ПФ атакуват това решение сега ще се каже че е наложено. Ами че те още преди изборите си казаха хората че са против турци във властта, та нали затова хората гласуваха за тях.
25
1
 
10
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Цацаров е зависим от Доганчо и мамин Делянчо . Доказателство за това са аферата 'Костинброд', 'убийството' на мамин Делянчо, арестите из КТБ, изчезналите тефтери на Златанов и много други 'грешки' , които са все в услуга на Доганчо и мамин Делячно.Цацаров трябва да стане клиент на наказателния съд за магистрати , заедно със Сарафов, Петьо еврото, Роман Василев !
24
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Европа 2020... означава 20 държави да има оцепнати райони в дадени държави .. май май...
23
6
 
23
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
Ти гледал ли си някога СКАТ? Щото Велизар Енчев е един от малкото читави хора в политиката! Скрита лимонка е тоя Симеонов, който незнайно как е забогатял толкова!
22
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредното разочарование! Хората гласуваха за вас, за да сте алтернатива на модела, а вие просто прокарвате интересите на американците и на гербаджийте! Позор!
21
6
 
8
 
! Отговори
Деян преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Май бъркаш цифрите - за 1 година управление изтеглиха 10 млрд., а не 1!
20
2
 
2
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Кората на цитросовите плодове в някои държави от третия свят се обработва с хлор-съдържащи химикали за увеличаване на трайността. Същите за забранени в ЕС освен в дезинфектанти. В ЕС масово се продават плодове, чийто *** е "полирана" с восък. От тях не може да се продрискаме :))). Естествено в България, като най-бедна държава се продават плодове без никаква обработка, това в известен смисъл е бонус за бедния българин :)
19
5
 
13
 
! Отговори
българин преди 9 години
ЕНИЧАРСКИ ФРОНТ !!!
18
31
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
САМО ГЕРБ.ТАКА ТЕ ИСКАМЕ БОЙКО.МЪЖ НА МЯСТО