Не съм подкрепял идеята за ислямски център в София!

Каракачанов: Редно е българските мюфтии и имами да се обучават у нас
Обновена: 27 ное 2014 14:27 | 27 ное 2014 12:33, Камелия Цветанова
78
Не съм подкрепял идеята за ислямски център в София!
Красимир Каракачанов. Снимка: Булфото

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов категорично отрече обвинението на „Атака“, че е подкрепил идеята за създаването на ислямски център в София по време на изслушването в парламента на шефа на ДАНС Владимир Писанчев за спецакцията срещу радикален ислям в понеделник.

Той дори припомни, че проектът за такъв център е бил спрян именно по настояване на бившия общински съветник от ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки.

Още по темата
Въпреки това Каракачанов призна, че напълно споделя виждането, че е редно българските мюфтии и имами да се обучават в България, а не в чужбина.

"Логиката е много лесна, вместо да усвояват нетрадиционен за България ислям и да го прилагат после тук, нормално е кадрите, които стават мюфтии и имами, да завършват учебно заведение в България, което е под контрола и издръжката на Министерството на образованието, а не да се позволява да ходят в чужди страни, където пълнят главите на децата с глупости“, мотивира се той.

Според него в момента българи се обучават по десет години в чужди частни университети, където се преподава радикален ислям и се връщат "с промити мозъци“.

Каракачанов се изказа положително за изслушването на Писанчев и заяви, че винаги е добре да се изслушват спецслужбите, но отказа да съобщи подробности за случилото се в пленарната зала по време на закритото заседание.
 
Лидерът на ВМРО смята, че от години у нас се наблюдават прояви на радикален ислям и проблемът не трябва да бъде подценяван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Ne dirajte Nase! преди 9 години
Дошли османците от анадола и решили че са командири на батальона... Оп сгреши и се разпаднали... Имали османска империя Няма!!! турците да си седят в кочинката.. И да не се Е...т с Българите... Щото Има опасност с етническия мир.. Сами си го казват!
52
6
 
4
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Руските шпиони не спират да саботират българските интереси свързани с НАТО и ЕС.Редно е да се третират като терористи и да не им се дава право да пътуват в ЕС и САЩ. Трябва службите да направят и обиски за пропагандна литература за пропаганда срещу демократичните устои на държавата.
51
2
 
14
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 9 години
До Абе , "възмутенТо си личи чий деди са предали вярата си! :))) Сигурен съм, че главата ти е сплесната отзад и си ***! Аз съм Православен Българин и живея на земята напоена с кръвта на дедите ми!А ти... ти си безроден, безпаметен и безпътен ***!
50
11
 
4
 
! Отговори
Абе , "възмутен преди 9 години
...като толкова са клали турците и за изнасилвали *** ....ТИ ТОГАВА КВО МИ СЕ ПИШЕШ ЗА БЪЛГАРИН ,БЕ...??!!Я ,МАРШ *** ДУПЕДАВСКА ...!!!
49
13
 
4
 
! Отговори
Я , МАРШ ,БЕ.... преди 9 години
КОИ СТЕ ВИЕ --ТА ШЕ ЗАБРАНЯВАТЕ НА ХОРАТА ДА СЕ МОЛЯГ И ДА СИ УПРАЖНЯВАТ РЕЛИГИЯТА ...??!!!За какви се мислите ,бе некадърници скапани..??!!ДА НЕ БИ ...САМО ВИЕ ДА СТЕ БЪЛГАРИ ....?!!!Като гледам май, наистина не сте....само ревете за Т.Живков и търчите да лижете *** на ***...!Я,А,А,ААА...МАРШ ИБРИЦИ ЧЕРВЕНИ((
48
7
 
16
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 9 години
До АнонименТи си тотално сбъркан! Турците с огън и меч са избивали "неверниците" навсякъде където са завладявали! Ако не приемеш исляма или ти режат глават на дръвника, или те разчекват с коне, или те набиват на кол - това за мъжете! Жените са ги изнасилвали масово или са ги избивали, или са ги продавали като робини. А децата са посичали за забавление! Дори бременните жени са изнасилвани и зверски избивани! Ако не вярваш на българските историци, вземи прочети западни източници!***!!!
47
1
 
8
 
! Отговори
До Tina преди 9 години
Ами да! Това за да стане, трябва РЕГУЛАЦИЯ от страна на държавата! Трябва да се забрани строителството на ислямистки центровес чуждо сподсорство на територията на България и да се забрани на млади българи да се обучават в такива в чужбина, или поне да бъдат регистрирани и под наблюдение след като са "учили" в СА или Катар и т.н.Но нищо подобно не предлага Каракачанов/Симеонов набедени "патриоти"
46
0
 
3
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До До TinaДа, де... И аз това казвам.Да се обучават както досега са обучавани - в българските джамии, мюфтийства. Както беше преди 89-а... Тогава къде се обучаваха?Едва ли толкова масово в СА и Катар...
45
0
 
2
 
! Отговори
До Tina преди 9 години
И да уточня: ислямски център - това е точно "школа" с учебни зали, спортни зали, басеин, интернат за студенти, администрация, джамия и т.н.Ислямът който ще се преподава там няма да е разработен от Министерство на образованието ;) а от спонсорите, които са увити в чаршафи... Така че, приказките за "българска школа" просто не трябва да се намесват в разговори около този център по обучение, най-големият в Европа, според проектите които са вече готови!
44
7
 
3
 
! Отговори
Исмаил до 57 преди 9 години
Когато във Ватикана има джамия тогава ще ми излизаш с тези номера!Тук не е капалъ чарши...
43
0
 
3
 
! Отговори
До Tina преди 9 години
Значи сме на едно мнение!Проблемът е в това че, се спекулира с приказки за обучение в България, като оправдание за строителството на тази мадраса. Самият Каракачанов звучи все едно че, си е дал мозъка "на късо" с противоречиви становища ... не бил казал че иска школа в БГ, но е за обучение в БГ
42
1
 
1
 
! Отговори
cebel преди 9 години
islamska akademia v RB - da ili ne?!bg obstonarodno dopitvane da kaje. bg narod ima elektronna administracia otkole. bg narod mnogo obicha da go pitat.bg e-referendum prez mesec fevruari?
41
1
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До 47,Християнството е било прието в България преди Борис!Строеж на църкви в България са разрешени в началото на 19 в.-чети за църковните борби и делото на Раковски!До тогава са строели като половината от сградата е била вкопана в земята,там,където населението е издействало с ум и хитрина правата.Християнките в харемите знаеш ли колко билки и зокум са изпили,за да не родят коп.летата!Не на последно място-в исляма на кой Исус се кланяте?!Кои са великите божи пратеници-Ной,Мойсей,Мохамед и Аврам
40
1
 
1
 
! Отговори
lili преди 9 години
koi proverava dezata na milionerite mutri koito utschat v 4asnite utschilischa v sofia mutrite im plaschat sa da im pischat dobri ozenki kupuvat i koli plaschat im ruschveti kade e utschil na rosen plevneliev deteto na naidenov na rasni mutresi i mutri tezata gi kriat v tschasnite utschilischa a posle v London i USA kadeto gi gotvat sa jupita ot kade se vseha tesi tschasni utschil.i kasina na vseki agal besobrasie no miionerite i miliarderite v bg.kradzite sa pokruvit.ot sakoni ot prokurori tn
39
2
 
2
 
! Отговори
Исмаил до 44 преди 9 години
"нека турция да направи български хрисниянски център на босфора"- Жалко че аз трябва да те ограмотявам в християнската религия..ха..ха . Архиерейски катедри в ТурцияКонстантинополската архиепископия, в която влиза Истанбул и околностите му, се оглавява от Патриарх Вартоломей. Халкидонската епархия: Митрополит Йоаким. Епархията на Имброс и Тенедос: Митрополит Фотий. Епархията на Принкипонис: Митрополит Симеон. Епархията на Деркия: Митрополит Константин.
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислям означава Мир. Приет е доброволно от много българи .Обратната теза е грозна пропоганда.Ако някой искаше да наложи насилствено религия (както Цар Борис избива 52 рода български до 9-о коляно и налага насила византииската религия) за 500г нямаше да има друг друговерец.Османската империя е позволявала строеж на черкви и спасила евреите от Испания и Португалия без да насилва вярата им. 44,в харема всички са били християнки..ха..ха
37
3
 
2
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До До TinaНе написах "ислямски център", написах "българска школа".Да завършват нещо подобно на "Теология" в университетите.Аз съм против изграждане на ислямски център.
36
0
 
9
 
! Отговори
ПОБЕДА преди 9 години
Само ГЕРБ и ДПС!Силни сме,много сме,зад нас е Ердоган с мощна армия!Приятел е на Бойко близък и на Местан който покани 5 дни преди изборите на инструктаж!Победа,коалиция БОСТАН е могъща и непобедима!България трябва да бъде присвоена от Огромна Турция!На конгреса на партията на Ердоган от България имаше представители само от Герб водени от Цветанов. На нея Ердоган показа прекроена карта на Балканите на която 2/3 от България е вече Турска! Делегацията на Герб аплодира!ГЕРБ- ДПС- ПОБЕДА
35
4
 
10
 
! Отговори
до исмаил преди 9 години
Исмаиле, все пак ататюрк е бълтарски *** със сини очи и е бил влюбен в дъщерята на български генерал, а не в ханъма. Все пак турция е бивша бг територия и исляма е издънката на християнството, та, нека турция да направи български хрисниянски център на босфора, тъй като очевидно християнството е турска религия. Усещаш ли сърказма, или мисълта заби в някой ъгъл на квадратната глава?
34
0
 
7
 
! Отговори
До Tina преди 9 години
Как реши че, в ислямистки център, изцяло спонсориран от арабски шейхове ще се преподава "българската школа..." ? Та това вече е проектирано като най-голямата мадраса в Европа!Наивността и глупостта няма да останат безнаказани. БГ народ ще си го получи според заслуженото.