РБ искат оставката на шефа на ДАНС, и ГЕРБ недоволни от него

Ген. Атанасов: У нас има една спяща клетка - ДАНС
Обновена: 27 ное 2014 14:23 | 27 ное 2014 12:19, Екип на Dnes.bg
64
РБ искат оставката на шефа на ДАНС, и ГЕРБ недоволни от него
Шефът на ДАНС Владимир Писанчев Снимка: БТА

Реформаторският блок настоява за оставката на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Призивът е бил отправен по време на закритото заседание на Народното събрание, което го изслуша за акцията срещу радикалния ислям у нас. Депутатите от ГЕРБ също демонстрираха, че не са доволни от представянето на шефа на ДАНС.

Още по темата
„От парламентарната трибуна му поискахме оставката при оценката на дебата, защото не можахме да разберем дали в България има спящи клетки на радикален ислям, но разбраххме, че има една спяща клетка – ДАНС“, каза след заседанието депутатът от РБ ген. Атанас Атанасов.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че Писанчев не е отговорил на повечето от въпросите на депутатите. „Той каза, че няма какво да каже по 50 процента от въпросите, които бяха зададени от парламентарните групи“, каза бившият вътрешен министър. Той обясни, че управляващите са обезпокоени от думите на шефа на ДАНС, че агенцията наблюдавала процеси. „Но все пак една от основните функции е да противодейства, а не да наблюдава“, каза Цветанов.

Бившият вътрешен министър припомни на Писанчев, че България е парламентарна република и парламентът е неговият работодател. Според Цветанов шефът на ДАНС е трябвало да отговори на въпросите на депутатите от уважение към тях и поне от обща култура.

Цветанов нарече изслушването безсмислено, а закритото заседание – ненужно. Той разказа, че Писанчев е предоставил информацията, която вчера е била обявена пред медиите. Прочел е и цитати от имейли, а също и информация за превеждани пари от български граждани, живеещи на територията на ЕС. „Писанчев каза, че това е финансиране на терористични организации“, обясни бившият МВР шеф.

Той обясни, че управляващите са разтревожени, че през последната година и половина ДАНС не са предоставили никакви предложения за промяна на законодателството заради Ислямска държава. Цветанов даде пример с Великобритания, където законодателството в момента се променя заради заплахите от ИД.

Шефът на групата на ГЕРБ обяви, че предстои изслушване на Писанчев в парламентарната комисия за контрол на спецслужбите. След това ще бъде преценено дали има несправяне, или не от негова страна. Бившият вътрешен министър обясни и че с промените в Закона за МВР ще се премахне свръхконцетрацията в ДАНС. „Тя загърби и пренебрегна основния приоритет – контраразузнавателната дейност“, каза още Цветанов.

Той обясни, че след изслушването на Писанчев в комисия на парламента ще има повече яснота дали впечатлението от днес за несправяне от страна на Писанчев ще се потвърди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
лол преди 9 години
"спяща клетка"По-неуместен и *** превод (на dormant cell) не бях виждал от доста време. Барем едни кавички, от кумова срама, знам ли и аз :)
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦИРКА ПРОДЪЛЖАВА...ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОЙ Е ОТКРАДНАЛ ПАРИТЕ ОТ КТБ И ЗАЩО НИКОЙ ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ НЕ ГИ ТЪРСИ А СЕ ЗАНИМАВАТ С КОКОШКАРСКИ ИСТОРИИ,ТИЯ ОДЖИ,ИМАМИ ПОПОВЕ,ВСИЧКИ ЗНАЕ ЧЕ МНОГО ОТ ТЯХ СА КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ.
41
0
 
10
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
Какво го закачат човека , напротив повече проверки на ***, а и записване на проповедите им в джамиите задължително. В Саудитска Арабиа ,ако те видят с кръстчето Христово и те вкарват в дрънголника , а тука са ни се качили на главите брадатите. Не може с демокрациа с тези , а с бой и изгонване от държавата. Трябва задължително да се забранят мюсюлмани бежанци в страната ни !!!
40
0
 
11
 
! Отговори
ЗАЩО преди 9 години
от прокуратурата изтече информация за предстоящата акция?
39
0
 
14
 
! Отговори
Генерал преди 9 години
За 2 години от "старши лейтенант" Атанасов стана "ГЕНЕРАЛ"- т.е. от малка, голяма плюнка.
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторски блок? Тези са най-големите ***. Празнодумци и празноглавци.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NARODEN SAD? TOVA BG PATENT LI E?NE OZNACHAVA LI TOVA OTKAZ OT PRAVOSADIE?
36
3
 
13
 
! Отговори
Миряни преди 9 години
РБ правилно искат, но и ние миряните искаме всички тези и другите от РБ да минат през народен съд, ама няма.
35
4
 
4
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
България ще се оправи когато се възстанови апарата на партийните секретари от БКП по место работа и местоживеене.
34
2
 
6
 
! Отговори
Ton40 преди 9 години
този е пътник
33
0
 
13
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Показна акция. Всички взели отношение по въпроса не познават и са предубедени. Когато се постави въпроса за изграждане на Ислямски център в София преди години се надигна голям шум и сега същите хора искат да се изградят такива центрове. Не обвинявайте служителите от ДАНС. Трудно се работи когато им се намесват в работата. Досега от ДАНС трябваше да арестуват няколко висши държавни служители и сега никой нямаше да говорят така. Пример кмета на Исперих стреля по горски още е на власт.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Сънчо: НАРОДЪТ - спи като пукал и въобще не ще да се събужда!изглежда като състояние "будна кома"
31
1
 
28
 
! Отговори
Сънчо: преди 9 години
Най-спящата "клетка" у нас е НАРОДЪТ - спи като пукал и въобще не ще да се събужда!
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще видим осъдени политици? Те не са ли един вид терористи??? Кога НАП ще разследва такива като Пеевски, Бареков и т.н. От къде са им милионите бе, защо някой с 3 висши не е станал милионер например? Нищо не се случва в тази държава, уж различни партии, а всичките се крепят и защитават - това е мафия.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Физкулт - ура!
28
10
 
10
 
! Отговори
без комуняги преди 9 години
Всички червени *** вън от управлението на България.ДАНС вместо да разкрива терористи ми лови кметове.Те ли са заплахата на нашата сигурност?Изобщо всички, които бяха назначени от червено-турските предатели трябва да се махнат от постовете, на които ги "положиха" руско-турските ***.Трябва да се назначават само професионалисти и то без никакъв политически уклон.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писанчо,писанчо,но не стоял като други до на баба им хурката,а отиде и ги видя,че са били тъй наречените учители от ИД-то непризнати все още,но испълнителни директорчета,работещи по директиви,а и била още и леванта на леви ли,на други ли,по леви от левите ли,леваци та чак левантари,ле ле авантари,аванта аванта да вземат аванса на разни *** та било то и трима.
26
7
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Смятам за доста неудачно точно един ОСЪДЕН ПРЕСТЪПНИК като ЦЦ да иска оставката на Писанчев, още повече след една успешна акция на ДАНС! А на глупотевините на онова седерастко джудже, няма и да се спирам, пфу!
25
0
 
5
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До ! до ТинаМоже и да си прав и да политизирам случая.Само че аз го пилитизирам по следния начин - българска и антибългарска политика. Има партии, които са с антибългарска политика и всички техни пътища водят към Турция...Основната антибългарска политика се води от Турция. Така е от 1393-а насам...Както бях против Д.П., така ще подкрепям и Писанчев. Шеф на ДАНС трябва да е човек работил и познаващ системата отвътре и да не го сменят на година...
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато Писанчев Цацаров и Лазаров несе от странят неможе да миряса Българският народ.Хич да неси прават оглу6ки.Кодекса ли 6те сменяте народното събрание 6те местите,каквото искате правете,но това трябва дасе случи по наи бързият начин.За да е чисто управлението на Българя.За да няма съмнения и в трите служби.Ако са честни хора небиха стоели и 1 час,но теса заслужили много за мафията,и за това се ослу6ват.Неможе в кацата с мед да държи6 3 лаенца.Нестава.