В БСП зрее напрежение, има ли кръг "Манолова"?

Наложи се социалистите да попълнят комисиите в НС с тайно гласуване
Обновена: 27 ное 2014 15:44 | 27 ное 2014 15:44,
45
В БСП зрее напрежение, има ли кръг "Манолова"?
Мая Манолова. Снимка: БулФото, архив

В БСП набира скорост напрежение, което излезе наяве покрай номинациите на червените кандидати за членове на постоянните комисии в парламента. Това става на фона на информациите, че „червеното острие“ Мая Манолова се готви да оглави недоволството в червената партия.

Изненадващо, БСП не предложи членове на десет комисии и това стана причина те да не бъдат обсъждани по време на днешното заседание на парламента. Малко преди да започне гласуването на поименните състави на комисиите, социалистите поискаха почивка и неочаквано се събраха на заседание на парламентарната си група.

Още по темата
По време на нея с тайно гласуване, отнело почти два часа, депутатите от БСП попълниха състава на спорните комисии. Оказа се, че няма единство в групата кой да застане начело на комисията по икономика – единствената, на която ГЕРБ реши да даде председателско място на социалистите.

Спорът в БСП беше дали тя да бъде оглавена от Петър Кънев, или от Румен Гечев. В крайна сметка след тайното гласуване за шеф на икономическата комисия БСП ще предложи Кънев, взел с четири гласа повече от Гечев.

Спорове е имало и за местата на редовите членове в някои от комисиите, стана ясно след заседанието на червената група.

„Крайно време е БСП да се върне към демократичните процедури и всички позиции да стават чрез гласуване в парламентарната група, по възможност чрез тайно гласуване, както се случи сега“, коментира след заседанието Мая Манолова.

На въпроса защо това се прави в последния момент, депутатката отговори, че вероятно защото и разговорите между парламентарните ръководства са се случили до последния момент. „Поради тази причина се наложи сега да решаваме тези въпроси. Винаги е било по-добре, когато това става по демократичен начин“, каза Манолова.

Депутатката коментира и информациите, че смята да направи движение в БСП. Тя обясни, че в БСП върви процес, макар и неформален, в който организациите си правят анализ защо се е стигнало до загуба на изборите и защо БСП е в това състояние.

„В най-демократичната партия е нормално да се чуват такива гласове. Боли ни не само нас, но и редовите социалисти за резултатите от последните два избора“, каза Манолова.

Тя обясни, че силните партии могат да си признаят грешките, и допълни, че това, което се случва в БСП, е естествено. „Ние имаме 120-годишна история, не сме създадени миналата година, не сме лидерска партия, в която някой да казва какво да се случва без коментар и обсъждане на всички нива“, каза още Манолова. Тя обясни, че докато е в опозиция, тези процеси трябва да продължат, за да може да е победител на следващите избори.

Червената депутатка обаче беше категорична, че тя е последният човек, който ще разцепи БСП. „Ако процесите, които се случват, трайно не ме удовлетворяват, единственото, което бих си позволила да направя, е да изляза от ръководните органи на партията“, каза тя и допълни: „Но до последния си момент ще бъда социалист. БСП е дала много и на мен и на останалите лица, които виждате по трибуната, за да си позволява някой от нас да продължава процесите на разцепване“.

Манолова беше категорична и че няма да отиде в друга формация. „За мен БСП е кауза, а не препитание“, каза още тя.

Ангел Найденов, който също се споменава за съпричастен към групата на недоволните в БСП, също отрече, че ще влиза в движение. На въпроса дали е част от кръга „Манолова“, той отвърна: „Нито съм част от този кръг, нито имам намерения да правя течения, платформи и други“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: БСПМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 9 години
До Анонимен: Ежедневието ни точно сега показва ,че не Мая , а безхаберника си е поръчал червения фес -навярно при изпиването кафето на екс с турчина ! Тефтерчето също води до този извод -НИ ДУМА ,НИ СТОН ЗА ЦВ.ЦВ. И.Ф. И Б.Б.- ЗАНИМАВАТ НИ СЪС СТРАНИЧНИ НЕЩА И ОСЪЖДАНЕ НА НЕВИННИ ХОРА ,КАКТО СЛУЧАЯ С БЮЛЕТИНИТЕ В КОСТЕНЕЦ !
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уфф,кръга се казва кюстендилска слива
35
2
 
13
 
! Отговори
мравчо преди 9 години
сестра галева още нее нахлузила шалварите и прикрива фереджето сус мая
34
2
 
19
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
И тая кухарка Мая ли стана сив кардинал? Малий, то кардинал до кардинала, до кардинала, братя и сестри!БСП изпада все повече и повече..Евала, Станишев, без теб можеше БСП все още да ни управлява!
33
1
 
22
 
! Отговори
Пеевски преди 9 години
Сараите подкрепят Манолова!
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова има един такъв...заден кръг..който чака да бъде напълнен....за деня..отново
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повече сексапил лъха от прасето на дядо ми.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидерастите комунисти много я ревнуват заради доган. Искат да са си само за него.
29
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сексапилната Мая. Браво, страхотен ***. Не като Цвъчка Пръчкова.
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кръга Манолова е кръга Доган и това е обществена тайна.
27
5
 
23
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
мая манолова-найденова Първанов те изпревари и АБВ вече е заета абревиатура,но не се кахъри може да се наричате ВъГъЗъ! манолова лошо е да си усереш гащите,но нали си знаеш утре жълтото отзад и тогава по-малко хора ще го видят,само да не мирише много,ама мийте ги осраните червени ***!маноловъ забравих да те питам за костинбродския спектакъл щата на тебе,на барека --рубладжийски ви текаха лигите,пък сега какво се оказа-било БРАК???
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В град Пловдив БСП начело с Гергов каква партия е?
25
1
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 26 преди 9 години
Под масата!
24
6
 
25
 
! Отговори
Кьоравото Мите преди 9 години
До Анонимен 21А вие от БСП разбрахте ли,че народът ви изрита завинаги, или ви се струва,че само леко ви е избутал?Беше много унизително заради вас-турци да ни управляват!
23
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СелянинНо при БСП след като ти бяха увеличили заплатата си купи телевизора, а сега при ГЕРБ ще имаш все по високи цени, и замразени заплати. Ха сега си спести за ТЕЛЕВИЗОР, май сега ще го продадеш за да имаш за хляб / но кой ще ти го купи, при положение, че хората нямат пари/. При ГЕРБ кога ли ще видим пенсия?
22
11
 
16
 
! Отговори
Селянин преди 9 години
При Б-е с-е п-е то цяла година ни лаготиа,че ще имаме електронна телевизия с 14 програми и до края годината ще растат до 20. С тана обаче точно обратното . Махнаха 4 програми,и сега човек една спортна програма не може да гледа. И това се отнася за поне един милион човека.Та Ви Е.а комунизъма.
21
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Червен милионерЗащо не кажеш за тези от ГЕРБ или СДС? Защо не кажеш, че президента ни има скромна къщичка на брега на морето /обикновения българин не може, защото по законите е незаконно това/?Защо, нима ГЕРБ са богоизбраните? Лично за мен е загадка, как така българите си избрахме тези, които ни правят все по и по бедни.
20
9
 
33
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Станишев и Манолова докараха БСП до дъното - което е хубаво. Продължавай Мая. Само ти можеш да довършиш БСП.
19
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кьоравото МитеПри БСП народа беше по добре. Поне всяка година увеличаваха заплатите. Какво прави ГЕРБ сега? 1. УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ2. ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ДОХОДИТЕ ДОРИ ВКАРВАТ ЧУЖДИТЕ ТАНКОВЕ ТУКНИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
18
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Червен милионерТова е в природата на червените. Те отричат религията като "опиум на народите", но от лицемерие някои от вождовете им сега се черкуват. Понеже тяхното верую е материализмът, единственото,което ги привлича неудържимо и към което се стремят безогледно е материалното им благополучие. Няма нищо необичайно в поведението им. Какво кара нищите да им вярват, остава загадка за мен.