Депутатите си разпределиха всички комисии в НС

ГЕРБ пое 9, РБ - 5, ПФ - 3, АБВ - 2; БСП, ДПС и БДЦ - по 1
Обновена: 28 ное 2014 10:03 | 28 ное 2014 10:02, Камелия Цветанова
25
Депутатите си разпределиха всички комисии в НС
Делян Добрев стана шеф на енергийната комисия в НС Снимка: архив, БТА

След като БСП успя да излъчи след сериозни спорове своите кандидатури за членове на парламентарните комисии, днес Народното събрание гласува и останалите 10 от тях.

От общо 22 постоянни парламентарни комисии ГЕРБ пое ръководството на девет, Реформаторският блок - на 5, Патриотичният фронт - на 3, АБВ - на 2, БСП, ДПС и Български демократичен център взеха по една.

Още по темата
Председател на Комисията по икономическа политика и туризъм стана социалистът Петър Кънев. Негови заместници ще са Даниела Савеклиева от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Полина Карастоянова от ПФ и Владимир Владимиров от „Атака“.

Делян Добрев от ГЕРБ оглави Комисията по енергетика. От ГЕРБ заместник ще му е Валентин Николов, от ДПС – Рамадан Аталай, от РБ – Мартин Димитров.

Председател на бюджетната комисия ще е Менда Стоянова от ГЕРБ. Нейната съпартийка Диана Йорданова ще е зам.- председател, както и Емил Симеонов от ПФ, Димитър Танев от РБ и Кирил Цочев от АБВ.

Джема Грозданова от ГЕРБ оглави Комисията по външна политика. Нейни заместници ще са Пламен Манушев от ГЕРБ, Станислав Анастасов от ДПС, Борис Станимиров от РБ и Волен Сидеров от „Атака“.

Михо Михов от АБВ стана председател на комисията по отбрана, а за заместници бяха избрани Валентин Радев от ГЕРБ, Янко Янков от ДПС и Димитър Димитров от БСП.

Вътрешната комисия беше оглавена от Атанас Атанасов от РБ. Заместници ще са му Любомир Христов от ГЕРБ, Хамид Хамид от ДПС и Десислав Чуколов от „Атака“

Председател на Комисията по образованието стана Милена Дамянова от ГЕРБ, заместници са й Корнелия Маринова от ГЕРБ, Мариана Георгиева от ДПС, Мариана Бояджиева от БСП, Борислав Великов от РБ и Милен Михов до ПФ.

Бойка Маринска от РБ беше избрана за председател на Комисията за взаимодействието с НПО и жалбите на гражданите, а Снежана Дукова от ГЕРБ за неин заместник.

Валентин Иванов от ГЕРБ оглави комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Заместници ще са му Методи Андреев от ГЕРБ и Калина Балабанова от „Атака“.

Искрен Веселинов от ПФ стана председател на комисията за наблюдение на ДКЕВР, а за заместници бяха избрани Владислав Николов от ГЕРБ, Таско Ерменков от БСП и Георги Недев от „Атака“.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски влезе в Комисията по икономическа политика и туризъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
***, твоят ИДОЛ сам се отказа
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,сега вече почва ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ
20
0
 
1
 
! Отговори
Таня преди 9 години
Дори и предпочитана партия може да не се справя и да греши ,но с протести трябва да им се напомнят грешките и посоката в която са тръгнали неправилно .Лошо няма
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаде стига вече с тези комисии и постове бе хора.Започвайте истинската работа защото вижте какво става около нас.Измислени жестоки групировки които всяват кръв и страх.
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 9 години
сега номер 18 мисли и защитава герб ама после като види какви ги върши герб първи ще е в редиците на стачкуващите,просто изобщо не виждам никаква надежда не знам къде я вижда той тази надежда
17
1
 
2
 
! Отговори
междунар. журналист преди 9 години
Освен , че народа избра най свястната партия ГЕРБ за управляващи от ЕС само като разбраха , че Борисов е Премиер пуснаха 800 милиона евро по оперативните програми . Какво да коментираш червени *** , и те не знаят какво да пишат за една ракия .
16
1
 
3
 
! Отговори
До социолог преди 9 години
Спешно се нуждаеш от консултация с психиатър човече.Направи го макар ,че май вече е късно
15
4
 
2
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Браво на ГЕРБ , просто си личи българската партия , която мисли рационално . Предишните *** от БСП-ДПС-Атака мислиха само как да крадат и да продадат България. Едните я продаваха на Русия , а другите на Турция . Браво и на суверена- народа , който избра ГЕРБ с два пъти повече гласове от БСП-ДПС-ДС . Сега вече има надежда за България .
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имате в предвид "комисионни"?!
13
2
 
2
 
! Отговори
До 12 и 13 преди 9 години
Един и същи *** си нали.ГЕРБ отказаха въобще да участват в заседанията на Нар събрание бе тъпчо ,не помниш ли .Какви комисии да им дават
12
5
 
1
 
! Отговори
асд преди 9 години
БСП и ДПС в предходния мандат не дадоха на първата политическа сила нито председателско място на парламента, нито на комисии.
11
6
 
2
 
! Отговори
депутат преди 9 години
Другари , а помните ли в предишното НС колко важни бяха БСП-ДПС-Атака . Всички комисии за тях и се държаха като победители , а ГЕРБ имаше най голямата парламентарна група . Затова сега Борисов заслужава уважение и признание , че направи правителство и разпределиха комисиите на всички партии. Сега стана ли ви ясно , че Борисов е най подготвения държавник в момента . Ако някой ми посочи партия или име за Премиер от другите ще го черпя .
10
1
 
6
 
! Отговори
www преди 9 години
ЦВ ЦВ - ГЛАВНИЯ БРЪМБАР ЩЯЛ ДА СЛЕДИ БРЪМБАРИТЕ...
9
1
 
1
 
! Отговори
учете се преди 9 години
... а забелязвате ли, колко много български имена има от ДПС, но когато от други партии изпъкне турско име, всички изприщват.
8
0
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
А ще им се плаща ли на дупетатите за...комисионната работа,или ще са там...доброволно да спят.Аз съм да им се...плаща,защото иначе няма да им...спокоен сънят.
7
3
 
0
 
! Отговори
БРАВО! преди 9 години
БРАВО!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тъмна улица бандит опира нож в гърлото на минувач.- Дай си парите. - По-добре не правете това, аз работя за правителството - казва жертвата - Аха,тогава дай си ми парите.
5
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Еееей, много са дали на *** бе... - трябваше по малко...
4
0
 
6
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Еее най-после и сега съм спокоен ,че няма някой пропуснат и плюскането може да започне.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека грабенето започне.....сега!