МВР не прави нищо за битовата престъпност, обвини Красимир Янков

Според него причината е, че Вучков отрича мерките на бившите управленци
Обновена: 28 ное 2014 18:14 | 28 ное 2014 18:14, Камелия Цветанова
7
 МВР не прави нищо за битовата престъпност, обвини Красимир Янков
Красимир Янков. Снимка: БСП

Депутатът от БСП Красимир Янков обвини вътрешния министър Веселин Вучков, че не прави нищо за предотвратяване на битовата престъпност, защото отрича стартиралите мерки от предишното правителство.

Това стана по време на парламентарния контрол, от който се разбра, че Вучков не смята да продължи стартиралата национална програма „Сигурност”, която е съвместна с Министерството на труда и социалната политика.

Министърът заяви, че към момента няма извънщатни сътрудници, които да съдействат на органите на МВР,  а описаното в закона е доста неясно.

Красимир Янков заяви от своя страна, че има разработена нова система от мерки, които са групирани в четири  направления, и поясни, че това са програма за повишаване способностите на МВР, програма за превенция на престъпността,програма за интегритет на службите в МВР и програма за ефективно сътрудничество в гражданското общество по противодействие на битовата престъпност.

Янков посочи, че националната програма „Сигурност“ е съвместна с Министерството на труда и социалната политика.

Тя е с продължителност 8 месеца, а целта е да се осигури работа на 5 000 души в райони с висока безработица и високо ниво на битова престъпност.

Задължение на работещите по програмата е да подават сигнали в полицията при риск от извършване на престъпления и от настъпване на бедствия, аварии и катастрофи. В рамките на своите правомощия хората трябва да съдействат за недопускането на кражби, злоупотреби и противозаконни посегателства, като уведомяват органите на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6Дори и по времето на бай Тодор МВР не вкарваше в затворите, а съда. А такива "демократи" като теб, бленуват за времената на Пиночет, без да се усещат какво може да им се случи ако тия времена настъпят.
3
0
 
1
 
! Отговори
бб преди 9 години
Изучавайте структурите и опита на ДС, защото наближава времето когато ще Ви е жизнено необходимо еййй! Стига се правихте на такива каквито не сте, никого не заблуждавате вече! Ония с ятаганите Ви гледат сеира ама при тях майтап няма!
2
0
 
10
 
! Отговори
балък преди 9 години
За няколко десетилетия така го "реформирахте" /за ваши нужди/, че тотално го осакатихте и май нанова трябва да се създава!!! От кого и как, хм.....доста труден въпрос?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIKOI V MVR NE ZNAE ZASHTO POLUCAVA ZAPLATA.