Москов пита Цацаров колко дела има за нападнати лекари

Той настоява и за отговор докъде са стигнали заведените дела
55
Москов пита Цацаров колко дела има за нападнати лекари
Снимка: Булфото, архив

Министърът на здравеопазването Петър Москов е изпратил писма до Инспектората на Висшия съдебен съвет и главния прокурор Сотир Цацаров с искане за информация какъв е броят на заведените дела и техният ход във връзка с насилието над медицински лица. Това съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Още по темата
Освен това Москов проведе разговор с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков заради поредния случай на нападение на лекар. Този път жертва стана д-р Божидара Пеевска, която късно снощи беше ударена по главата от ром  в Центъра за неотложна помощ в Раковски.

Лекарката прегледала дете, за което майката и бабата твърдели, че е пило препарат.

„Беше в бодър вид, прегледах го и ги насочих за промивка на корема, като им казах, че ще повикам линейка, за да го транспортират до Пловдив, но бабата започна да ме ругае и заплашва, когато казах, че ще извикам полиция, те побягнаха”, разказа тя.

Д-р Пеевска тръгнала след тях по коридора, за да им каже да изчакат линейката.

„В това време се приближава от сянката един мъж, вероятно бащата, и последва ударът в главата, обеците ми изхвърчаха, да чукна на дърво – жива съм”, разказа д-р Пеевска.

Сигналът за нападението е подаден снощи в 22.30 часа от директора на частно лечебно заведение, чийто служител е пострадалата лекарка.

Незабавно са били предприети мерки за установяване самоличността на извършилите нападението, съобщиха още от МЗ.

Москов е разпоредил на Регионалния здравен инспекторат в Пловдив да извърши проверка по случая.

На мястото на инцидента веднага са се отзовали екип на полицията и екип на ЦСМП Пловдив. Пострадалата лекарка е прегледана, като не са установени наранявания, а само стресово състояние.

Пациентите с агресивно поведение, участвали в инцидента, не са търсили медицинска помощ от страна на Спешна помощ в Пловдив нито преди, нито след регистрирания инцидент.

В инцидента не е участвал екип на ЦСМП Пловдив, а такъв е бил повикан единствено за оказване медицинска помощ на нападнатата лекарка, допълват от МЗ.

Заради честите нападения над лекари в ромските махали Петър Москов обяви миналата седмица, че линейки няма да ходят там, докато не бъде гарантирана сигурността на медиците.

След това здравният министър и Вучков подписаха съвместна заповед, с която директорите на центровете за спешна медицинска помощ и директорите на областните дирекции на МВР са задължени да предприемат колективни действия за локализиране на местата, където в периода 2013 – 2014 г. са констатирани прояви на насилие над спешни медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
идея преди 9 години
Трябва да говори с шефа на Мешерето.Цацаров върху тях каква ли власт има?Явно никакава!
32
0
 
0
 
! Отговори
отговорът преди 9 години
15/15 - 1!
31
1
 
5
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Голяма работа излезе тоз Москов.Ние като си плащаме осигуровките и пак си плащаме за всичко нали????За какво се плащат тез осигуровки, ще позлатите вече тази здравна каса, Само пари събират там и нищо друго???
30
0
 
9
 
! Отговори
Коки преди 9 години
Е докъде са... До под кривата круша. А и *** колко можеш да го уплашиш с глоба, пробация или условна присъда?
29
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 9 години
До цацаров пита московЕ,и те ще ти отговорят със същото.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко дела има за невнасяне на задължителните по закон здравни осигуровки, за заплождане на малолетни и непълнолетни по няколко пъти, до пълнолетие?
27
0
 
9
 
! Отговори
АЛО , ДОКТТОРИТЕ, преди 9 години
ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ---САМО И ЕДИНСТВЕНО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ РЕФОРМИРАТЕ И ДА ЗАЩИТИТЕ ПРОФЕСИЯТА И СЕБЕ СИ!!!!ЧАКАТЕ ЛИ ДРУГ ДА ВИ "РЕФОРМИРА"---ЗАГУБЕНИ СТЕ!СЕГА Е МОМЕНТА ДА РЕШИТЕ И ДА ОПРАВИТЕ ЗДРАВНОТО ДЕЛО В БЪЛГАРИЯ!/...иначе само ще ви ругаят, унижават и насилват...///
26
2
 
28
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
АЛО ДОКТОРИТЕ: Вземете нещата в свои ръце, когато ви повикат от квартал на РОМИ: 1во поискайте личните данни на лицето дали е осигурено и 2ро поискайте съдействие от Полицията, ако нито едното не е налице не тръгвайте, щото и без това работите за без пари и нищо не рискувате, благодарности няма да получите, напротив ще получите ругатни, обиди и насилие върху ви. Народа е с Вас и Москов е с Вас!
25
2
 
3
 
! Отговори
..ше те заболи 31.. преди 9 години
...не си Господ...!!!!!!!!!!!!!!Не се заблуждавай!
24
8
 
4
 
! Отговори
цацаров пита москов преди 9 години
Кво ме боли ....я за докторите?
23
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратително, тоя некадърен нарцис си плаща на ***, само вижте коментарите към всяка статия където го споменават, иначе е въздух под налягане.
22
0
 
14
 
! Отговори
ЦАЦАТА ДОЛУ! преди 9 години
ВМИРИСАЛА СЕ Е ОТ КОРУПЦИЯ И ТЪМНИ ПОЛЪЧКИ!
21
0
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 9 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА СЪД И ЗАКОНИ!ОСТАВКА !НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ ГАДОСТИТЕ!!!!БЪЛГАРИ , ДА ИЗГОНИМ ТАЯ КОРУМПИРАНА ***!!!!
20
0
 
32
 
! Отговори
Факти,факти преди 9 години
Безсмислено е. Те нашите съдии Ставийски не осъдиха дето уби един човек и осакати втори та камо ли да осъди някого задето бил друг.А и като ги съдят като за смях-побойника над фелдшерката от Враца е осъден да плати 1000 лв.На бас,че няма да ги плати и че никой няма да може да го накара да ги пплати.Ставийски пък си е на свобода и секунда в затвор не е влизал.Не вярвам в правосъдието.Има 227 бити медици за една година.За нито един от тях БХК не се е застъпил .Красноречиви факти,нали?
19
3
 
40
 
! Отговори
БРАВО МОСКОВ!!! преди 9 години
НАРОДА ТЕ ОБИЧА!!!ТИ --ЕДИНСТВЕН ЗАЩИТИ ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ ОТ НАСИЛИЯТА НА *** И НЕГОДНИЦИТЕ!ИСКАМЕ ОХРАНА ЗА ДЕЖУРНИТЕ ЛЕКАРИ!!!
18
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Министърът да отговори !!!- Колко са осъдените доктори (лекари, мед. работници), които по некопетентност са убили (умъртвили) свои пациенти (включително и деца) след встъпването на БГ в Евросъюза???
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Променете законите бе. Да мога да си отбранявам имуществото и физическото здраве бе, толкова много ли искам? Държавата очаква от мен да съм рамбо, та да бдя ден и нощ над къщата, а ако ми налетят 20-ина, очакват да ги надвия с голи ръце.Е, ИЗНЕНАДАН ЛИ Е НЯКОЙ ТОГАВА, ЧЕ БАНДИ СВОЕВОЛНИЧАТ И ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ?
16
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя потомствен партиен принц и много "кадърен специалист" дали ще свърши нещо, освен да си лъска имиджа до края на мандата?
15
1
 
40
 
! Отговори
До бай Ганю преди 9 години
Добро предложение правиш, но аз предлагам една корекция.Полицията не е длъжна да слугува на ромите, които викат Спешна помощ за щяло и нещяло.Всяка ромска махала да сключи договор с охранителна фирма, която при всяко викане на линейка да праща екип яки момчета. Хонорарът на тези охранителни фирми да се удържа от общата сума пари, която тази махала получава като "интеграционни надбавки".Иначе - дават им наши пари за надбавки и те ги изяждат и изпиват, да не мислиш, че купуват книги с тях?
14
27
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПИТАМ КОЛКО ЛЕКАРИ ИМА В ЗАТВОРА ЗА ПОДКУП