Кабинетът даде 50 000 евро за битката с ебола в Западна Африка

Външно ще участва с 300 353 евро в строежа на новата квартира на НАТО
9
Кабинетът даде 50 000 евро за битката с ебола в Западна Африка
Снимка: Reuters, архив

България предоставя хуманитарна помощ за преодоляване на епидемията от ебола. Правителството одобри днес отпускането на 50 000 евро в подкрепа на усилията на международната общност за ограничаване на разпространението на вируса в Западна Африка. Средствата са от планираните в централния бюджет за официална помощ за развитие и ще бъдат предоставени на Международния комитет на Червения кръст.

Министерският съвет осигури по бюджета на МВнР 300 353 евро, което представлява дължимата от България годишна вноска за изграждане на новата главна квартира на НАТО. Строежът на сградата е ангажимент, свързан с членството на страната ни в Алианса.

Още по темата

Одобрени са и допълнителни разходи и трансфери за 2014 г. в размер на 2 588 265 лв., които ще бъдат предоставени на държавните и общинските детски градини и училища. Парите са за учебно-тренировъчната и спортно-състезателната дейност, както и материално-техническото им обезпечаване.

Други 16,5 млн. лв. са предоставени като трансфер по бюджета на съдебната власт за покриване на неизпълнението на приходите за 2014 г.

Правителството разгледа и доклад, който предлага решение за сграда на новосъздаденото Министерство на туризма. Предлага се това да бъде сградата на ул. „Съборна” №1, използвана до неотдавна от закритото Министерство на инвестиционното проектиране. Сградата е собственост на „АДИС” ЕООД.

Ползването на имота от МТ би могло да стане след получаване на съгласие от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и сключване на договор между „АДИС“ и министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
бай Ганьо преди 9 години
Имал си бол пари,дал си!Пък в България "лошият мат,рал" нека мре от глад,болести и безнадежност!Слава на Герб!
8
0
 
2
 
! Отговори
МНОГО СЪЖАЛЯВАМ, преди 9 години
До КрисКРИС,НО НИЕ ОПРОСТИХМЕ НА ЛИБИЯ ДЪЛГА,ЗА ДА ОСВОБОДЯТ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ.ОТ УМРЯЛ ПИСМО НЕ ЧАКАЙ,ЗАЩОТО НЯМА ДА ПОЛУЧИШ!
7
0
 
8
 
! Отговори
me преди 9 години
Еми хубаво е да даваме за благотворително на Африка и НАТО, жалко че нямаме за задълженията ни към собствените ни граждани. Велика държава си имаме.Гледам компенсират немски предприятия с милиони, подпомагат Африка, явно сме забогатяли без сами да разбираме. Може би Плевньо ще ни обясни в Новогодишното слово колко се е подобрил живота през последната година и как всички сме станали по-здрави, щастливи и разбира се, богати.
6
0
 
8
 
! Отговори
възмутена преди 9 години
16 милиона за съдебната власт за непокрити приходи за 2014 , за да имат да си раздават премии в края на годината. 303 х.евро за НАТО, по точно за новата квартира на НАТо, а в същото време няма кой да даде 10 мил лв за болни деца и то наши болни деца на България.Трябва да се събира по левче за осигуряване на рехабилитация на хиляди болнички дечица. Срам и позор.......................Нека да я има благотворителността, но тия пари да бъдат допълнение, а всички болни деца да се лекуват безплатно
5
0
 
6
 
! Отговори
Крис преди 9 години
При положение, че Либия има дълг към България.. около 60 милиона ние даваме пари на Африка, при положение, че това в което живеем е кенефът на Европа, е не...
4
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
На коледа щи им изпратя по 40лв да се борят с мизерията.
3
0
 
9
 
! Отговори
бай Ставри преди 9 години
А кога ще изпратят пари на българските пенсионери в борбата им с глада и мизерията? Много по належащо е от това да се пращат пари на някакви маймуни, които сами са си виновни за дереджето.
2
0
 
13
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Не звучи добре, но Юнака е прав. Нашите пенсионери мизерстват, по селата няма кой да ги пази от ман*алите, повечето българи са работещи бедни и едвам свързват двата края. А нашите маймуни пращат пари навънка... Какво, не могат развитите бели страни да им помогнат ли, та опряха до нас?***!
1
3
 
20
 
! Отговори
юнака преди 9 години
криза е няма пари за увеличение на пенсии и заплати но, да хрантутим маймуните в Африка има,стягайте коланите сега да пратим пари и на Пакистан и на Австралия за ония ислямисти които в името на европейските демократични цености избиват мирни хора.