Борисов доволен: ЕК одобри програмата "Транспорт"

Четири милиарда лева от ЕС отиват в инфраструктурата на България
Обновена: 18 дек 2014 20:28 | 18 дек 2014 20:23, Камелия Цветанова
59
Борисов доволен: ЕК одобри програмата "Транспорт"
Снимка: Ройтерс, архив

Европейската комисия е одобрила програмата "Транспорт" за България по бюджета на ЕС до 2020 година. Това съобщи в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Още по темата
Той уточни, че е научил новината от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, с когото са разговаряли в кулоарите на Европейския съвет. От общ бюджет от четири милиарда лева за програмата, 800 милиона евро ще бъдат за пътища - за магистралите "Струма" и "Хемус", за тунела под връх Шипка. За метрото в София са предвидени 400 милиона евро. Милиард и 600 милиона лева ще бъдат за БДЖ.

Само за десетина дни работа на кабинета можем да кажем, че близо четири милиарда лева само днес отиват в инфраструктурата на България. Много съм доволен от усилията, които положихме през
тези седмици, мисля, че резултатите са повече от ясни. Ако на някого в София не му харесва, да заповяда да протестира, заяви Борисов.

В отговор на въпрос премиерът уточни, че строежът на магистрала "Хемус" сега ще бъде финансиран до Ловеч.

Това, което се разбрахме с Юнкер, хората удържаха абсолютно на ангажимента си и от името на българите много им благодаря. Искам да помоля реформаторите и другите колеги, с което работим, да отчитат колко много неща се направиха и да не се подвеждат по чисто лобистки интереси и да объркват държавата. Много съм сериозен,
много съм отговорен, ако някой от моите хора прекали, пращам го да се извини, но в случая (реформаторите) са изцяло в грешка, моля ги да се поправят, призова Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: транспортборисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
6
 
! Отговори
uprek преди 9 години
Какво ВЛАЧЕНЕ има в тая програма "транспорт"...не е истина. Затуи не можаха да пуснат участъка м/у Ст. Загора и Бургас. Като я правиха робите тая линия без никакви пари влака фърррчеше там, а сега за отрицателно време два дерайлирали.......
40
2
 
6
 
! Отговори
грубиян преди 9 години
Схемата е стара и много проста, морков или тояга.Брюксел (разбирай ЕНП) храни своите правителства и наказва чуждите и непослушните (напр.Унгария на Орбан, правителството на Орешарски), с тези пари на национално ниво се хранят партийните активисти, медиите, обръчите от близки фирми и своите кметове. Така с общите ни пари всички по веригата се приучват на послушание и слугинаж. Лошото е,че тази "евроатлантическа ценност" я усвоиха най-добре нашите политици и ЮП е поредното безспорно доказателство.
39
2
 
8
 
! Отговори
no wonder преди 9 години
Е, как няма да е доволен, толкова пара за крадене си е повод за банкет.
38
6
 
8
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 51. Хе-хе-хе, нито правителството ще падне, нито ГЕРБ ще има край. Събуди се! Ще мине не само януари, ами и още много месеци. Сегашното управление има мнозинство не само в парламента, но и в обществото и няма алтернатива (БСП и ДПС ли?). И кой ще го бута - Мишо шамара, *** Гергова или устата Мая? Има много да чакаш.
37
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа е гладен и болен Бойко, и няма да яде магистрали и асфалт. Януари идва, гответе се за края на вашето антибългарско ционистко правителство и за края на ГЕРБ, естественно.
36
4
 
11
 
! Отговори
баце преди 9 години
Метрото не може да чака. Всичкото *** доиде тука и сега като падна цената на бензина, си бръмчи с бараките и задръства и замърсява. Като стане метрото, ще се сложат и ограничения за корите. Та Метрото е много по важно от Хемус по която така или иначе няма кои знае какъв трафик.
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За метрото 400 млн. евро.Стия пари можеха да направят ХЕМУС,,а метрото да почака
34
1
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Банките в Ливан ликуват!
33
6
 
17
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Има няколко червени домата тука, които се пръскат от завист и злоба, но какво друго им остава. Камилите си вървят.
32
6
 
15
 
! Отговори
Костадин преди 9 години
4 милиарда , колкото трябваше да дадем НИЕ за Южен поток и щяхме да получим възвращаемост чак след 20 г . ТОВА НИ ПРЕДЛАГАТ БРАТУШКИТЕ !!! Ей сега разбирам , защо е по-добре ЕС !!!!!!!!!!!!
31
8
 
17
 
! Отговори
БРАВО преди 9 години
БРАВО БОРИСОВ !!!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно са,прав си,2млн. Евро
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, замисли се, това са евро, а другите са лева и става точно
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!
27
7
 
14
 
! Отговори
До странджата преди 9 години
Кой е държавника бе!? Тоя на снимката дето го водят за носа като панаирджийска мечка ли?
26
7
 
12
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
Би могъл ако я спаси от себе си. Кой разумен човек би се надяват, че индивид като Борисов без образование е способен на нещо смислено.
25
10
 
16
 
! Отговори
нали... преди 9 години
... Плевнелиев и.д. Президент на ГЕРБ, е от строителния бизнес. Шеф на Линднер. Това е цялата работа. ЕС отпуска милиарди, идват чужди фирми и с фирми на нашите хора от ГЕРБ ги усвояват. Както и близо 3 милиарда евро през първото "управление" на ГЕРБ. И какъв беше резултатът тогава? Масова, на двойно надута рекорлна безработица от 6.8% на катастрофалните 13.8% = на 245.000 унищожени работни места 3.5 години "управление". Този път ЕС е предпазлив. Давай ги за 5 година а не наведнъж.
24
5
 
15
 
! Отговори
алууу герберуги преди 9 години
тези пари са за цяла България какво метро каква софия стройте си метрото с държавната субсидия и с данъците които получавате,аааа това вече го живяхме всичко за софия останалата част на страната кучета я яли,а ремонтите по магистрала тракия,а пътя ботевград-видин,ама нали тия дето можем да мислим сме в къщи ,а злобарата цачева партийната секретарка е председател на народното събрание,алууу опозицията спите ,една мая ви остана ,останалите издишате ,превърнали сте се на едно право черво
23
7
 
15
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Гарантирано от ГЕРБ!
22
11
 
15
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
Сигурно имаш предвид ***.