Борисов: Година и половина е "проспано време" за "Южен поток"

Той обсъди ситуацията и с Дейвид Камерън
Обновена: 18 дек 2014 22:56 | 18 дек 2014 22:14, Камелия Цветанова
45
Борисов: Година и половина е "проспано време" за "Южен поток"
Снимка: МС

Всички много сериозно гледат на проблема в България, на това, че сме поставени в неизгодна ситуация. От една страна енергийна зависимост - най-скъпа цена на газа, в същото време арбитражи за стотици милиони. Това заяви премиерът Бойко Борисов след проведената среща в Брюксел с премиера на Обединеното кралство Дейвид Камерън, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Борисов допълни, че година и половина е „проспано време” за уточняване на детайлите по проекта „Южен поток”, които е можело отдавна да бъдат решени, ако правителството на ГЕРБ не е било свалено.

„В Европейската народна партия (ЕНП) внимателно разгледаха картите с газовите коридори и това, което им обясних - и за газовия хъб, но и за възобновяването на вариантите, ако минава действително газопроводът през Турция, да се възобнови трасето „Набуко-Запад”, което е абсолютно възможно”, каза министър-председателят. Борисов отбеляза, че в рамките на разговора, по покана на Камерън, са били обсъдени подробно енергийните проекти.

„По време на срещата с министър-председателя Камерън говорихме да умножим усилията си по линия на контратероризма, на газовата и енергийната независимост, инвестициите”, заяви премиерът Борисов. Той сподели, че е получил поздравления от своя колега за изборната победа.

„Вниманието към България в момента е, че всички се радват, за което благодаря и на коалиционните партньори, за това, че страната ни има стабилно правителство. „Важно е всички да се мобилизираме и да се опитаме да си спасим еврофондовете и държавата и да си възобновим системите”, допълни министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Умирам си от удоволствие като ги гледам как се разхрипкаха и нашите и западните ,,хитреци,,. Този път си попаднаха на майстора- Путин, който ги направи за смях на света.- излагация и се видя какви куху глави са.
32
2
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram.
31
2
 
3
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Внушението, че ако правителството на ГЕРБ не беше свалено всичко е щяло да бъде ОК е обида за интелигентния човек . Аз не помня сваляне на правителство, а помня абдикиране от власт на ГЕРБ.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само си представете какво си мислят западняците за нас, след този *** ни е премиер. Ужас.
29
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 9 години
...три години и половина.....а сега най скъпия газ.... като не знаеш да целуваш попадията по ръката , ще целуваш попа по гъзът....
28
3
 
11
 
! Отговори
Борисов преди 9 години
спри да се оправдаваш с предшествениците си.Омръзна ни!
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре стига с тия патоци че докато го напраят България няма да я има!
26
2
 
16
 
! Отговори
me преди 9 години
Айде пък сега, Набуко ще съживява. Боко Бокооо, представям си цирка като си им обяснявал за газовия хъб, който ще свързва една тръба, която вече не минава от там, с друга, която още дори не е планирана. "Вниманието към България в момента е, че всички се радват, за което благодаря и на коалиционните партньори, за това, че страната ни има стабилно правителство."Е па щом се радват...Хубаво е да има повече радост в живота на хората. Жалко че в нашия няма....
25
3
 
17
 
! Отговори
boko65 преди 9 години
НЕ ТАМ ТРЯБВА ДА ПРЕГОВАРЯ ЗА ЮЖЕН ПОТОК! АМА КАТО НЕ МУ Е ЯСНО ОТ КЪДЕ ИДВА ГАЗТА- КАКВО ДА ГО ПРАВИМ??
24
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко е мъдър и велик политик.
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Революцията в България срещу евроатлантическото ционистко робство е неизбежна. Малко ви остава антибългари, продажници, крадци и *** и народа ще ви помете един път завинаги.
22
2
 
2
 
! Отговори
минувач преди 9 години
Новият маршрут на "Южен поток" (схема)energywatch.blog.bg/***/2014/12/18/noviiat-marshrut-na-quot-iujen-potok-quot-shema.1323781
21
5
 
23
 
! Отговори
Борисов няма... преди 9 години
... друг шанс освен да стои в политиката и да тормози народа.Да отиде на работа във фирма - не става - няма образование. Да го пратят като Станишев в Брюксел - не става - няма образование и не знае чужд език. Единствено да си стои в Банкя и като Цветанов да зяпа по цял ден мухите. Така, че и поради липса на каквато и да е било друга перспектива - премиер. (Докато пак не бъде изритан)
20
3
 
18
 
! Отговори
По отношение ... преди 9 години
... на амбицията и насамочувствието си да е Бащица на Нацията, Борисов е един тотално провален политик, който нанесе огромни, непоправими щети за 3.5 години. Над 4/5 или 84% от българските избиратели не гласуваха за него. Четириглавата му Ламя, която всъщност има 13 глави, е на едва 1/4 или има няма на 25% от българските избиратели. Това е тотален провал.
19
2
 
16
 
! Отговори
за да ... преди 9 години
... има Държавата някакъв минимален шанс да си спаси Еврофондовете и себе си, и да си спаси системите (, които и да са те по борисовата логика), то първо Борисов трябва да спаси Държавата от себе си.27726
18
2
 
22
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Много ми е интересно на какъв език са си говорили?
17
3
 
12
 
! Отговори
Четириглавата... преди 9 години
... Ламя на Борисов, което някои лицемерно наричат правителство, има всъщност 13 глави. Четириглавата Ламя на Борисов е най-безпринципното, най-неморалното, най-неестественото и най-пагубното Нещо, което сме имали досега. Сборище на общо на само 1/4 или на 25% от гласовете на българските избиратели. Нищо чудно, че европейците се кефят на такова "стабилно" "правителство".
16
3
 
19
 
! Отговори
В Европа... преди 9 години
... всички се радват, по-точно им е густо, като гледат какъв *** имаме за премиер.
15
3
 
18
 
! Отговори
Камерън го е... преди 9 години
... поздравил с удоволствие за изборната победа щом като е разбрал, че има и по-зле от него. Борисов "победи" с 1/5 от гласовете на българските избиратели. Останалите 4/5 или 84% от българските избиратели не го искат и не гласуваха за него.
14
4
 
19
 
! Отговори
ако на.... преди 9 години
... газовия специалист Борисов му се е сторило, че ЕК е гледала внимателно газовите му карти, то е било от недоумяване на простотиите, които е говорил. На какъв език го е обеснявал, само той си знае. Преводачката сигурно е в отпуска по болест след това "мероприятие".