Борисов очаква яснота за "Южен поток" от Брюксел

Проблемът вече не е само български, припомни премиерът
Обновена: 18 дек 2014 16:30 | 18 дек 2014 16:18, Елка Василева
84
Борисов очаква яснота за "Южен поток" от Брюксел
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов очаква от Европейския съвет в Брюксел да получи ясни отговори какви действия трябва да предприеме България по проекта "Южен поток", предаде БНР.

Още по темата

Проблемът вече не е само български, подчерта Борисов.

Той формулира въпроса, на който ще очаква ясен отговор и аргументите към него. „Какво да правим по "Южен поток"? Имаме двустранно споразумение, ратифицирано от парламента. Имаме ангажименти по него. Спрели сме ги като прогнозируем европейски партньор, но оттук-нататък и европейските ни партньори трябва да разберат, че ние не може да отиваме за всяко нещо на арбитраж и да губим пари“, каза Борисов.

Той потвърди и намерението си да постави за обсъждане идеята за газоразпределителен възел у нас.

По неговите думи тази идея може да бъде осъществена по инвестиционния план на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заедно с Германия, Франция и който пожелае.

Бойко Борисов е в Брюксел, където ще участва в заседанията на държавните и правителствените ръководители от Европейската народна партия и на Европейския съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Brucsel i EC obichat da kazvat che Balgarite sa nai bednite v EC i e qvno che im xaresva da ni poddargat tozi status ?
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
М/у Боко и Ицо рязликата е, че Ицо е малко по-почтен. *** са и двамата.Ицо Стоичков премиер, премиер!
48
0
 
3
 
! Отговори
Стар преди 9 години
Тиквун ще влезе в историята като един от героите на Доньо Донев.
47
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Ne Vi li e sram da pluyete vseki,koito pravi dobro za dargavata?Vseki,znae,che po-vremeto na Todor Givkov Balgaria i naregdaha ot Moskva,no togava nikoi ne smeeshe da reagira i da kritikuva po-tozi bezobrazen nachin.Ako sam na operatora na tozi sait ste Vi dam na sad bez kompromis.Badete po-chovechni i imaite strah ot Bog.
46
0
 
5
 
! Отговори
Стария преди 9 години
Всеки народ си има реликва,и нашият има - изборът му е: ТИКВА!
45
3
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
44
3
 
6
 
! Отговори
ТИКВАТА Е ЗЕЛЕНА преди 9 години
неузряла още и за всяко нещо звъни на ГОСПОДАРИТЕ си в БРЮКСЕЛ и БЕРЛИН. Е само тогава когато не е получил ясни инструкции от УСА амбасадата
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието "Борисов очаква яснота за "Южен поток" от Брюксел" е пълна идиотщина. Южен поток е РУСКИ проект, яснотата може да дойде само от Москва. Европа си го самозаби при поклона пред САЩ и сега е късно - империята няма да се върне на яловата европейска пътека, а ще ни го дозабие през Турция. Късно, чадо..
42
1
 
8
 
! Отговори
Овеч преди 9 години
не разбирам,луд ли е или се прави на луд бат Бойко.
41
1
 
11
 
! Отговори
каквото... преди 9 години
.. каже Брюксел, това. Неграмотниците Борисов и Цветанов му намерихата цаката на "управлението" - стоим и се правим, че изпълняваме завеяните заръки от Брюксел. Без никаква собствена идея, за стратегия па да не говорим изобщо. Я някой се осъмни и кречеталото Плевнелиев започва да набива евроатлантическите ценности и ордите на NGO-тата превземат София. Това е "управление".
40
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Талпата иска от Брюксел яслата за *** да остане!
39
2
 
19
 
! Отговори
Киро преди 9 години
България губи възможност след възможност! Глупави управници, водят ни към нарастващо обедняване. Правят поклони към Европа, загърбват Русия и оставаме с празни ръце. Ще купуваме газ от Турция, която ще ни диктува цените, ще зависим от тях - срам за марионетните ни управници!!!
38
2
 
21
 
! Отговори
чичо от село преди 9 години
тОЗИ Е ОБЪРКАЛ СВЕТОВНИТЕ ПОСОКИ.и ОЩЕ ОЧАКВА СЛЪНЦЕТО НАД БЪЛГАРИЯ ДА ИЗГРЕЕ ОТ ЗАПАД. ЧАКАЙ ,БАЙНО, ИМА МНОООГО ДА ЧАКАТЕ, АМИ ЗАЩО ИМА ХОРА ОТ НАРОДА, КОИТО ВИ ВЯРВАТ, ЧЕ СЛЪНЦЕТО НАД БЪЛГАРИЯ НЯКОЯ СУТРИН ЩЕ ИЗГРЕЕ ОТ ЗАПАД.
37
1
 
26
 
! Отговори
se преди 9 години
А бре Бойко защо не слушаш какво говори Путин бре?Край на Южен поток за винаги.Да е честит тюркиш поток и след това може да се поклоним с вазелин за да имаме газ но и по скъп.На европейските ти партньори не им ли стана ясно че мечката ги изпърдя......
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** после да не плачете защо ви убиват , чака ви нов Народен съд и Нюрберски процес фашисти.. Не били фашисти *** същите фанатизирани муцуни като украинците и терористите от ИД. Натъпкани с амфетамините на Бойко и ЦРУ
35
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азХъб в Гърция означава че няма да има хъб в България. Пореден провал на Борисов.
34
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато Тиквата чака, турците се договориха с Путин.
33
1
 
22
 
! Отговори
Стария преди 9 години
Научно откритие: От ББ!Открих и патентовах нов начин за правене на газ,след всекидневна употреба на боб и праз.Тогава от всички родни кътчета газ ще извира,трябва Парламентът да определи място, къде да го събира.Отново ще сме зависими, но не от Русия, а от Китай,защото от там внасяме всичко, а и боба, а не само чай.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До gostНе си прав. Много добре са помислили. На това му се казва най-чистата кражба. Парите, които ББ дръпна от здравната каса къде са. Същото се подготвя и сега.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Измекярино американски ти си мъртвец , всички пари които си откраднал от българския народ няма да ти помогнат , когато САЩ се сринат а този миг приближава и ще мреш не само ти но и целия ти род измекярски..