БСП настоява ЕС да отмени санкциите срещу Русия

"България може да играе позитивна роля в този процес”
18 дек 2014 14:55,
27
БСП настоява ЕС да отмени санкциите срещу Русия

Парламентарната група на БСП - Лява България внесе в Народното събрание предложение за решение, с което да бъде предизвикано преразглеждане на политиката на санкции на ЕС към Русия, както и на налагането на санкции от руска страна към страните от общността, съобщиха от лявата партия.

Социалистите са категорични, че политиката на санкции и контрасанкции е показала своята неефективност, не е допринесла за разрешаването на конфликта, а от санкциите страдат всички гражданите на ЕС и Русия.

Затова е налице необходимост от преосмисляне и преразглеждане на политиката по казуса, както и полагане на усилия за възстановяване на двустранния диалог, смятат червените депутати.

Още по темата
"България може да играе позитивна роля в този процес и инициативата следва да бъде на Народното събрание”, се казва в мотивите на вносителите.

Затова от левицата ще настояват парламентът да възложи на Министерския съвет да изготви план за поетапна отмяна на санкциите срещу Русия, които наложи Европейският съюз. Този план трябва да бъде представен на заседание на Съвета по външни работи на ЕС и одобрен от него, настояват от БСП.

ЕС не трябва да разширява санкциите си срещу Руската Федерация във връзка с конфликта в Украйна, смятат още депутатите, внесли предложението, сред които са председателят на БСП Михаил Миков, както и бившият министър на външните работи Кристиан Вигенин, бившият министър на отбраната Ангел Найденов, бившият министър на енергетиката Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов и Жельо Бойчев.

ОТ БСП настояват още българските народни представители да призоват за незабавна отмяна на забраната за пътуване в ЕС на депутати от Думата и от Съвета на федерацията на РФ с цел улесняване на междупарламентарния диалог между ЕС и Руската федерация.

Още икономически новини четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
БСП = на ДПС.
15
1
 
8
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
Миков, хубаво е да информираш нас членовете на БСП долу за какво си шушнахте с американската посланичка 2часа на Позитано 20. Стига вече сте ни лъгали. Това не е нашата партия и ние вече не ви вярваме. ЩЕ ВИДИШ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.оТИВАМЕ В ,,аТАКА,,
14
0
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Е, щом БСП настоява .....
13
6
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Един от предателите който си признава официално. И защо да се намалят санкциите???? За да стане Русия силна ,че да ни тормози и нас,така ли?
12
15
 
8
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Браво на Миков, чест му прави да се изпречи срещу янките!
11
5
 
29
 
! Отговори
Да преди 9 години
Хубаво, ама защо БСП не настояваше на тази си позиция, когато беше на власт? Тогава външния министър (от БСП) заяви в прав текст, че "отношенията ни с Русия никога няма да бъдат същите" и подкрепи Украйна. А сега като са в опозиция е лесно.Иначе да, прави са, дано свалят санкциите с/у Русия.
10
14
 
10
 
! Отговори
морски преди 9 години
Колкото по-скоро България напусне Европейския съюз толкова по-добре за страната ни!Ако не се бяхме заробили с тоя съюз инвестицийте у нас досега щяха да са стотици милиарди евра,не да се молим като просяци за няколко милиона.Не да затъваме с милиарди нови дългове при всяко управление на герб.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия държи из късо България.. За да командва на Балканите... Сърбите са само за парлама.. Но тъпите политици наши си играят с огъня.. Искат да цицат и от Сащ и от Русия.. Нашта политика на дупедоставчици.. Обеча ще ядеме шамари и от двете... От два стола та на земята.. Така ще стане ще видите!
8
9
 
13
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
мишо ракийков рубладжиевскийй, ти сега искаш да се преименуваш на водков??? Куба мина на страната на САЩ, а вие със цялото БСП отивайте при рашаните с еднопосочен билет,без право да излизате от сибир!Ако путин не ви приеме ,щото не се знае до кога ще е на власт,питайте Ким Чен Ун дали няма да се смили да ви приеме ???
7
4
 
20
 
! Отговори
Граматик Магистър преди 9 години
"БСП да настоява"? Демагогия и популизъм! Знаем ги, че ако бяха на власт, щяха да "пият в един хор" с Европа относно санкцийте. Просто българските партий нямат волята и куража да се опълчат на външен натиск, и взимат решения несъобразени с националния интерес! Бесепарите говорят така само защото са в опозиция! Доберат ли се до упралението винаги политиците "обръщат палачинката" и народът остава разочарован от лъжливите им обещания, което е особено видно в българката политическа действителност!
6
3
 
12
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Ам, че да поеме ние тези санкции другари,като сте толкоз загрижени?!
5
14
 
18
 
! Отговори
Часовника преди 9 години
Абе направо БСП да настоява да станем част от руската федерация - бай Тошо не можа да го постигне това,ама г,син Миков само с един телефонен разговор с Путин и сме ...там ! А после е лесно - с хиляда рубли на месец по днешния и утрешния курс :)))
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MIKOV PO-GOLIAMA GLUPOST OT EDIN PIANIZA KATO TEBE,MOGE DA KAGE EDIN LUD KATO SDER AGA.I DVAMATA STE ZA POLITICESKATA MORGA.
3
18
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
КЪСНО Е МИУОВ--АТАКА СЪБИРА ПОДПИСИ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТОВА ЕВРО-АМЕРИКАНСКО БЛАТО ---ОСВЕН ДА СИ СТИСНЕТЕ РЪЦЕТЕ СЪС СИДЕРОВ И ЗАЕДНО С РАБОТНИЧЕСКАТА ПАРТИА ДА СВАЛИТЕ ТЕЗИ ПРЕДАТЕЛИ НА БАЛГАРИА
2
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не си ходите в русия направо? По-лесно и по-добре ще е за всички, пък и вие ще сте в рая :D
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боли го някого за нас ...